Проф. Кожухарова: Министърът е против задължителната ваксинация

Срам ме е да кажа процента ваксинирани медици, заяви тя
Обновена: 27 юли 2021 09:19 | 27 юли 2021 09:18, Елка Василева
176
Проф. Кожухарова: Министърът е против задължителната ваксинация
Кадър: bTV

„Срам ме е да кажа какъв е процентът на ваксинираните срещу COVID-19 медици у нас“, каза проф. Мира Кожухарова пред bTV.

По думите й той е крайно недостатъчно и последно е бил около 20%.

„Разбира се много от тях са и преболедували и имат имунитет“, уточнява тя.

Още по темата

„Трябва да се вземат мерки с оглед на предстоящата вълна. Имаш контакти с пациенти, но още по-лошото е, ако ти си заразиш пациента – човека, който почти си излекувал, и вземе че умре заради теб. Това е непростимо“, смята Кожухарова.

На въпрос дали ваксинацията трябва да стане задължителна за някои групи от хора, Кожухарова каза, че засега няма такъв план у нас.

„Май всички западни демокрации минават през това да въведат задължителна ваксинация, но министърът е твърдо убеден, че хората трябва да вземат разумно решение самостоятелно. Разбира се, епидемиолозите сме на друго мнение, но допускам, че той е прав“, каза Кожухарова.

Според нея следващата вълна на коронавируса у нас няма да бъде по-коварна от предходните, но е важно всеки да се ваксинира – по-добре рано, отколкото късно.

„Единствената реална мярка, с която разполагаме е ваксината. Видяхме, че всички други мерки и да действат, действат в малка степен. Ваксината е това, което за момента може да ни даде глътка спокойствие“, казва Кожухарова.

Тя е категорична, че училища и детски градини трябва да се затворят последни при една нова силна вълна на COVID-19.

„Един нищожен процент от учебните заведения имат висок процент ваксинирани. Ако нещо зависи от мен, аз бих направила така, че училищата да не се затварят или да са най-последните, които да бъдат затворени“, каза още проф. Кожухарова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
16
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Министърът не е мека френска китка, или изкукала баба! Браво!
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с ваксинационната кампания прилича на нова агресивна религия.Всеки, който не я признава и не приеме кръщението-иглата е еретик и бива подложен на гонения и забрани.Не ви ли е срам бе?
26
0
 
31
 
! Отговори
Майтапчийси преди 2 години
Ваксинираните заразяват. Кожухарова е платен роб на СЗО
25
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните застрашават себеподобните, които и да искат, не могат да се ваксинират, поради старост и хронични заболявания. Колко хора си заминаха, без да се простят с близките. С чували, без да се отварят. Това е страшно.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам една съседка комунистка тя много се пени като й намекна за ваксиниране, обаче последния път се издаде и каза, че aко руснаците доставят спyтник тогава щяла да се ваксинира.
23
2
 
23
 
! Отговори
Нюрнберг преди 2 години
престъпница
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aре марш с тия ваксини
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имаш контакти с пациенти, но още по-лошото е, ако ти си заразиш пациента човека, който почти си излекувал, и вземе че умре заради теб. Това е непростимо, смята Кожухарова."Тея вече не се усещат какви глупости говорят.Всички са единодушни,че ваксинираните също пренасят заразата.И как точно ще предпазиш пациента дори и да си ваксиниран.Ваксината/евентуално/ти помага да го изкараш леко,ако се заразиш.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички си кривите душите, но е факт, настоящите препарати са експериментални, и си е геноцид да искате дари и децата да се превърнат в опитни мишки!!! Е вярвах, че ще го доживея!
19
22
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"ваксинираните разпространяват заразата!" принципно това не би бил проблем ако всички са ваксинирани т.к ваксината пази от тежко протичане .. В момента пазим неваксинираните лимонки в рисковите групи ... Ако заразиш такъв, влиза в болница и може да умре.
18
1
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БАЙДЪН: НЕВАКСИНИРАНИТЕ НЕ СА ПАТРИОТИ! ЕДНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЕЛГИЯ: НЕВАКСИНИРАНИТЕ НЕ СА КУЛТУРНИ И ВИЗИРАШЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! ЕДИН ОТ РУСКАТА ЦЪРКВА КАЗА, ЧЕ НЕВАКСИНИРАНИТЕ СА ГРЕШНИЦИ И ПРОФЕСОР КОЖУХАРОТА И ТЯ СЪЩО НАРЕЧЕ НЕВАКСИНИРАНИТЕ ГРЕШНИЦИ! ВЕЧЕ ЗАПОЧВАМ ДА ЗАБРАВЯМ КОЙ КАКВА ОБИДА ИЗРЪСИ ПО АДРЕС НА НЕВАКСИНИРАНИТЕ! ЗАСЕГА ОЩЕ НЕ СА ОПРИЛИЧЕНИ С ЮДА НЕВАКСИНИРАНИТЕ НО ИМА ОЩЕ ВРЕМЕ!
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен пък ме срам, че живея при вашата демокрация,където има нарушаване на закони от длъжностни лица на високо ниво! Срам ме е, ми ни се права за това, че не съм си сложил ваксина, за която се каза, че е по желание!!!Как неваксинираните застрашават ваксинираните???КАК?
16
3
 
17
 
! Отговори
Стойчо антиваксъра преди 2 години
Тази на снимката е на 72 години, но Стойчо Кацаров уволни проф Кантарджиев с мотива - навършени години.
15
3
 
20
 
! Отговори
Антидъртак преди 2 години
Къв професор е тая бе.!??Тя не знае вече на кой свят е!
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте разнасяли този нафталин по студията .Лично се обръщам към този дъртуфел -никога няма да се ваксинирам с този биопродукт да знаеш !И се моля повече никой от нашите съграждани да НЕ си бие тази отрова на глобалистите финасирана лично от Бил Гейтс ,виновен за смъртта на хиляди деца от Африка и Индия умрлели от неговите "ваксини"
13
2
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Ек ***, я малко занижи тези 90% ! Дезинформацията по тези форуми е тотална!
12
7
 
11
 
! Отговори
До несъгласна преди 2 години
А колко от заразените ваксинирани са с усложнения, умрели и прочее? Лукова глава си ти, короната ше ти реши проблемите.
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните се видя, че и те се разболяват и заразяват - за какво е тоя напън тогава да се ваксинира някой с цел да те предпази. Да си се ваксинират с цел да предпази самия себе си. Но да вменяват вина, че видиш ли, теб ще предпазят - айде моля ви се - и децата разбраха, че и ваксинираните разнасят заразата. Мен ако питате - те разнесоха делтата из Европа, щото видиш ли привилегии и сертификати без да се тестват. Израел започнаха да се вече.
10
4
 
32
 
! Отговори
несъгласна преди 2 години
Точно ваксинираните заразяват. В държави като Израел където 90% от населението е ваксинирано има бум на новозаразени. Крайно време е да спрете да манипулирате обществото за ползата от ковид ваксините за да угодите на фармацевтичните гиганти за огромни печалби на гърба на обикновения човек. Адмирации за здравния министър, че е против задължителната ваксинация.
9
28
 
8
 
! Отговори
LosHo преди 2 години
Близо 4 милиарда хора са вече ваксинирани срещу ковид19. Стига сте говорили глупости! Вие с доказана отрова като цигарите се тровите съзнателно всеки ден, сега ви изкарват ваксина, разработена от най-големи умове в науката, която е спасене за човечеството и започвате да говорите някакви глупости - чипиране, извънземни, масони, изтребление и тн направо холокост и апокалипсис! Няма толкова умен народ !