216 са новите заразени с коронавирус, само една област е "чиста"

Двама души са починали през денонощието
29 юли 2021 06:17, Александър Попов
140
216 са новите заразени с коронавирус, само една област е "чиста"
Снимка: БГНЕС

216 са новите заразени с коронавирус при направени 15 749 теста за последното денонощие, показват данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията доказаните случаи у нас са общо 424 295, като 7 702 от тях са активни.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:

Благоевград - 7; Бургас -  23; Варна - 17; Велико Търново – 12; Враца – 5; Видин - 1; Габрово - 3;  Добрич – 3; Кюстендил – 3; Ловеч - 3; Монтана - 2; Пазарджик – 5; Перник - 3; Плевен - 7; Пловдив - 25; Разград - 1; Русе - 2; Силистра – 2; Сливен – 5; Смолян - 2; София област - 4; София град - 56; Стара Загора – 7; Търговище – 4; Хасково – 3; Шумен - 5; Ямбол - 6.

Още по темата
Само в област Кърджали не е регистриран нов случай.

398 388 са излекуваните лица, от които 53 са регистрирани през последното денонощие.

В болници се намират общо 754 пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция, 79 от тях са настанени в интензивни отделения.

Към момента у нас са поставени общо 2 001 777 дози от ваксините срещу COVID-19. 12 975 от тях са приложени през изминалите 24 часа. 984 573 души са завършили своя ваксинационен цикъл.

Според Националната информационна система при 13 469 лица-медицински служители у нас е констатиран новият коронавирус. Два нови случая на друг медицински персонал са регистрирани през изминалото денонощие.

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция, са общо 18 203.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
79 болни са в интензивни отделения те са важните и пак започват да растат.Колко нови заразени са открили е без значение,още толкова,че и повече не са открили.Всички ще се заразят неизбежно е въпрос н време е.Ваксинацията върви бавно.Този вирус е направен от човек в лаборатория-ФАКТ!
59
1
 
9
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
Смъртността е от когато бяха 50 случая на ден. Винаги върви 2 седмици закъснение. Не го проумяхте година и половина. На 100 умират 4 души. На 200 - 8. За голямо съжаление такава е тъжната статистика в България. Направете си сметката какво става про 3 хиляди...
58
13
 
8
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
цирка продължава с напомпани фалшиви бройки, жалки клоуни и играта ви също така жалка и смешна... гледайте небето започнат ли да пръскат веднага ще скочат бройки на новозаразени..
57
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И у нас смъртността значително е намаляла, както и новозаразениете. Напук, че не искаме да се ваксинираме. А ако дойде наистина нова вълна, тепърва ще разберем безсмислието на ваксинациите.
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес 216 до седмица 426. Тошко Африкански продължава да сее съмнения свързани с ваксините, но този път от трибуната на НС. Вожда на Има Такъв Клозеm 1 година и половина говори, че няма такъв вирус, но представи болничен за Ковид19 и не стъпи в НС поради карантина. Закле се седнал и дори на химна седя като пъън щото вируса го ударил в кръста. Какво очаквате от рептили?
55
4
 
13
 
! Отговори
! преди 2 години
Друг въпрос да задам....ИТН+Изправи се...+ДБ+БСП = мнозинство в парламента. Защо и кому тогава е нужна подкрепата на ДПС?! Защото ако има партия на прехода и символ на олигархия и корупция, то това е точно ДПС. Май картите почват да падат и Слави Чалгаря ще се окаже най-голямото разочарование за избирателите. Едно време Слави беше пръв приятел на Бойко, нали помним? Борисов каза, че Слави му се е разсърдил заради градинка в центъра на София.....Дългучът ще е най-алчният и провален политик.
54
4
 
10
 
! Отговори
УчудЕна преди 2 години
Еееее, ам'чи то туй никаква бройка не е, обаче маскирани и през август...........но на никой не му прави впечатление и реакция йок!
53
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има Такъв Народ. Ама защо е Такъв (***.) Бяха предупредени. Средата на авуст - около 500 случая. Края на август - 1500. Средата на септември - над 3 000. Ама туй, ама онуй. Хак ви е. Не бъркайте свободата с откровената глупост.Продължавайте да слушате невменяеми като Бай Мангър и ше цъфнем и вържем.
52
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъра Кацаров ще ликвидира пенсионерите (и хората със странични заболявания), и ще освободи паричен поток за бюджета и президентските избори.
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хх Вие, латентните, дето по цяла нощ гледате тънките канали, само от това ви е страх :)))) Или си мечтаете, не става ясно :)))))
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ! "И една гатанка - защо при положение, че Тошко Африкански всеки ден повтаряше, че няма да се коалират с БСП и ДПС, се случва точно обратното?!" Ееее, ама виж сега как издребняваш :)))) Не може ли просто да "забравим" за приказките от преди? :)))) ЩЕ РЕВЕТЕ :))))
49
2
 
5
 
! Отговори
хх преди 2 години
До АнонименНяма да е балон личи си че си с 2 дози,В празните жилища ще ти докарат братя от африка сирия ирак иран пакистан.Тва е заложено в плана 2030 на ООН.25кв на човек,Тогава ваксаните ще греинат като ве перат црънки.
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колио Абе, нали според анти-ваксърите до 2 -3 години ваксинираните ще измрат :)))) Даже ви правим услуга. Тогава ще останете само "умните и красивите" .... риби. Между другото, шаранчетата плуват ли срещу течението или сте повече в застоялата водица? :)))))
47
6
 
12
 
! Отговори
! преди 2 години
Слагам колана, циркът започва. Сега към всички, гласували за плешивия ***. Според вас дали Трифоново и пигмея Тошко ще продължават да твърдят, че няма вирус и ще унищожат държавата, или пък ще плюят върху своите думи и ще започнат да говорят за ваксинация и затваряне. Щото Стойчо Кацаров вече е просто един клоун.....И една гатанка - защо при положение, че Тошко Африкански всеки ден повтаряше, че няма да се коалират с БСП и ДПС, се случва точно обратното?! За пари, сър......за 20 млрд пари!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починалите ще освободят достатъчно жилища за продан и така към поредния имотен балон.
45
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всички развити държави се прави едно, тук ганчето е много хитро, голям разбирач от всичко, него не можеш да го излъжеш , той винаги прави обратното, та да е свободен да си живее в първобитно - общинния строй завинаги!
44
14
 
18
 
! Отговори
Колио преди 2 години
Ваксинираните са най-голямите егоисти,хора които не ценят живота,мислят се за умни,ама са мъртви,мислят си че спасяват,а всъщност незнаят какво правят,обричат децата на робствоТези хора хал хабер си нямат какво значи ЖИВОТ и СВОБОДНА ВОЛЯ.Живата риба плува срещу течението,а умрялата по течението.
43
10
 
8
 
! Отговори
Кремъл преди 2 години
Всичко върви по план: мощна ковид вълна точно за президентския вот.
42
16
 
10
 
! Отговори
До МОДЕРНА преди 2 години
Аз не се извинявам и съм ви бал в гз, изкарах смешната настинка миналата година без грам лекарства, като сте кекави си ръгайте освен ваксината и кожена такава. Поздрави!
41
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 50- Ковид зомбитата могат само да се *** отзад. Ваксинирайте по 10 пъти, кво ни занимавате, здравия щял бил да зарази ваксинирания, 2 грама пипе нямате в простите чутури и всеки ден ***, ама от шубе и параноя.Да не забравиш да си смениш памперса, ако видиш някой невеаксиниран.