Д-р Таблов: Няма политика срещу вируса у нас, скоро ще платим цената

Той очаква скок на заразените до няколко седмици
166

Само след няколко седмици в България ще има ръст на новозаразените и това ще е очакван резултат от забавената ваксинация, смята д-р Борис Таблов, който е сред лекарите на първа линия в борбата с коронавируса в Германия.

"Няма политика за справяне с вируса у нас. И ако плавното, но сигурно покачване на случаите продължи, това означава, че действията са закъснели и тепърва ще плащаме цената. Ще се окаже, че България влиза в експоненциален ръст на случаите, което означава, че отдавна сме изпуснали под контрол процеса", категоричен е д-р Таблов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

При последното си идване в България преди месец, той не е забелязал мерките да се спазват, имало увеличение на антиваксинационните настроения, които идват и от малкия екран.

"Това, което всъщност държавата можеше да направи, е активна ваксинационна кампания по всички възможни начини. Добавяме изключително агресивната медийна политика на кръговете, които отричат вируса и ваксинациите", заяви медикът.

По думите му ръстът сега е бил лесен да се предвиди, а ефектът ще дойде скоро.

"То ще се случи следващите две-три седмици. Ще видим ясни ефекти - изпуснатият момент вече дава резултати. Оттук нататък държавата пак ще тича след пожара и ще ни се обяснява, че се справяме отлично и не сме могли да бъдем по-добре подготвени, но фактите ще показват други неща", прогнозира д-р Борис Таблов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
22
 
! Отговори
Анчо преди 2 години
Ще има ваксини и ковид, до момента, когато на хората не им писне от лъжи, и не ви поставят вас- насадили пандемията, там до стената за разстрел . Друго не заслужавате .
106
4
 
1
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Всичко си е на мястото.9 от 10 са много *** и следователно бедн и така трябва да бъде.
105
5
 
16
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
И как точно е научно доказан факт! Коя наука? И как смееш да платиш хората? Това, което пишеш е престъпление срещу бг народ!
104
4
 
7
 
! Отговори
Таблов е Балтов през преди 2 години
криво огледало прочетено.
103
3
 
17
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
ичове май месец баща ми беше във българска болница,здравно осигурен!Няма нищо общо с коронавирус,по друг въпрос,ако не го бях изкарал навреме щях да го довършат!ВиДокторите имат късмет,че входа им е КПП,инаяе ги почвах един по един,схемаджиите дето са решили да надписват ала-бала и да източват здравната каса!
102
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда . Антиваксърите са много агресивни и противни. И изобщо не осъзнават какво причиняват на всички нас. Лошо ни се пише след няколко седмици. Дали някога ще проумеят колко смърт са посяли!
101
12
 
14
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Докторе изяж си дипломата!Играя против правилата вирус ме не лови!
100
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не се заявяват повече ваксини няма да има и вирус, но ако купят още, ще има докато свършат, всички ваксини, така че не ходете в болницата ,само заради 1 хрема и така ще излезем откризата да няма затваряне.
99
16
 
9
 
! Отговори
Споко ! преди 2 години
Споко, ! Здравният министър каза , че няма нужда вече от носене на маски. От другия понеделник ще носим шнорхели вместо маски. И "суверенът" ще гледа като рибите , със студен, празен поглед , в който ще блестят образите на Фигуранта и Чалгаря !
98
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съседката е с две дози Пфайзер.Върна се от морето преди две седмици болна.След три антибиотика сега е на инжекции и е зле.Майка и,на 80+ години, без да е ваксинирана го изкара с една седмица хрема.Най-готиното е,че понеже е ваксинирана никой не я карантинира и никой не и прави тест, и тя ходи с такси до болницата да и бият инжекциите.
97
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама той работел в Германия и взел сега да ни налива акъл на нас, аборигените. Видиш ли ние сме ***, неинформирани и не сме чували за великите ваксини. Айде, марш обратно в Германия!
96
3
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Този вместо да дава разни съвети да вземе и да се погрижи за здравето си. От видеото се вижда, че е с наднормено тегло и ако вируса го подмине то другите неопасните болести могат и да го достигнат - високо кръвно, диабет и т .н.
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 107 Може така, пък може инак.., а в Израел затягат сериозно мерките, въпреки,че са ваксинирани. А ти даваш ли си сметка, какво означава около 90% от населението да изкара делта върианта на вируса, защото писаха, че 70% преболедували не са достатъчни за изграждане на групов имунитет.
94
4
 
22
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Е как ще ме убедиш да си я сложа тази ваксина ,като досега оцелях без нея ,при положение че се срещам с много хора и не спазвам никакви мерки
93
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нерде анестизиолог, нерде вирусолог, поне да беше коремен хирург. Тоя го познавам, не е лош човек, но за 5 минути слава е готов и *** си да даде. Ся дрънка глупости по ТВ, понеже явно модата е да се търсят "успели ***" от чужбина белким някой се излъже да го ваксат
92
1
 
11
 
! Отговори
ЖиЗинПин е Любов преди 2 години
КОВИД е Любов!
91
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа че изкуственият имунитет не е като естествения ;) Много по бързо губиш антителата а с тия затваряния забавят изграждането на групов имунитет и изкуствения имунитет може да не сработи. Ако продължават да затварят и забавят вълната може даже естествения да не предпазва след време .
90
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОКТОРЧЕ, ПОДОБЕН РОД АГИТАЦИЯ ЗА ВАКСИНИ ТИ Е ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН БЕ, МОЙТО МОМЧЕ. ТИ В МОМЕНТА СИ ЗА ПРОКУРОР, СЪД И ЗАТВОР И С ТОВА СИ ИЗЯВЛЕНИЕ! КОЙ СИ ТИ, ЧЕ ДА ВОДИШ ФАШИСТКА ПРОПАГАНДА ЗА ВАКСИНИТЕ?!
89
6
 
27
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Този е психично болен! Само му погледнете физиономията, този човек трябваше да бъде даден на съд и на прокуратура, още при предните вълни в отминалите почти две години, когато насаждаше страх и паника сред обществото и вещаеше прогнози.
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм