Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?
305
Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп
Снимка: БГНЕС

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден

Според доц. Ангел Кунчев вече се намираме в началото на четвъртата вълна на коронавирус и е възможно в началото на септември да достигнем по 3000 заразени на ден.

"От една седмица отбелязваме непрекъснат ръст на заразените. За щастие, не с прекалено бърз темп, но е факт, че миналата седмица имаше ден с над 300 заразени. Предполагам, че тази седмица ще минем над 500", прогнозира Кунчев в ефира на Нова тв.

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден, цифра, която бе посочена и от математика проф. Витанов като песимистичен вариант.

"Колко точно ще бъдат заразените и колко бързо ще дойдат, зависи от много фактори като се започне от процента на имунизацията, където не можем да се похвалим кой знае с какви успехи и минем през спазването на мерките, където още по-малко можем да се похвалим с някакви успехи. За съжаление, можем да очакваме и по-тежки от възможните варианти", коментира доц. Кунчев.

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?

"От медицинска гледна точка в това има логика. Имунизираните са много по-защитени от останалите. От чисто социална гледна точка обаче избягвам да правя коментари, защото обществото е много изморено и никак не е склонно да приема нови ограничителни мерки. Предполагам, че всяко едно управление, каквото и да е то, ще се съобрази с този факт. Бих препоръчал нови и тежки ограничения само като крайна мярка, защото натрупаната умора и желание за нормален живот са много силни. Ако обаче кривата е твърде стръмна, ако имаме 3000-4000 заразени на ден, това не е невъзможно да се случи. Всичко зависи от обстановката", посочи още Кунчев.

По думите му ваксината с две дози пази в огромна степен този, който си я е направил.

"Всички данни за смъртност и тежко протичане показват, че тя работи и то много добре. 95-96% от хората в интензивни отделения са неваксинирани", каза още той. И добави, че въпреки факта, че ваксината в пъти намалява възможността да се заразим и да носим вируса, възможността за заразяване не може да се изключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
3
 
7
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Следващата година ще е новото нормално.Сутрин си пиеш кафето,след това задължително минаваш през ваксинационния пункт за една игличка и после на работа.И така всеки ден.
208
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да повярвам, че политиците милеят за нашето здраве? Та те ни докараха *** на Европа да го горим и дишаме!
207
3
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
В края на септември 3000заразени-на 10октомври-3241.
206
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шамана Витанов вече го съдят, време му е и на тоя
205
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж ваксината ще ни спаси, а в Малта 99% ваксинирани - червена зона и влизат при нас с PCR.Това го каза този на снимката и даже не се усещаше с неговата имунизация.Не е имунизация, а ваксинация с временно разрешена ваксина и то само в извънредна епидемиологична обстановка, ако отпадне тези ваксини губят разрешителното си за употреба.
204
1
 
22
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
Това безгръбначно недоразумение трябва да бъде съдено за постоянен психически тормоз.
203
0
 
17
 
! Отговори
Док преди 2 години
До 219 Ваксиниран - не смятам че си сгрешил. Аз съм от преболедувалите и колебаещите се. А се колебая, защото всички тия учени, политици, специалисти и т.н. два пъти не казаха едно и също. Днес казват, че преболедувалите имат имунитет за едно с ваксинираните, утре само ваксинираните били защитени, ама то щам бил друг, ама незнам какво си. Също и виждам как тези хора за които говориш поголовно се измятат от думите си. Е, на кого да вярвам?
202
3
 
15
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
До 219 грешката ти е спрямо твоя организъм. Тестваш нова ваксина... И си подписал, че сам си отговаряш... А какви ще са последствията предстои до пет години да се разбере... Няма да са веднага. Предстои ти трета ваксина след като вярваш в тях . Поне засега. ... Впоследствие може и четвърта пета.. може и на месец по една да измислят... Не се знае.... Как да тръгнали искат да са световни ваксодилъри...
201
1
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Кунчев идва времето ти да лежиш в затвора
200
25
 
4
 
! Отговори
ваксиниран преди 2 години
в този сайт по ковид темите се изказват предимно неваксинирани хора. Забелязвам, че неваксинираните не вярват на никоя личност, било тя политическа или медицинска/учена, както и на никакви факти взети от нашата и други страни.Някой от неваксинираните може ли да ми обясни без да ме обижда, къде сгреших, че преди няколко месеца се ваксинирах с 2 дози на Астра Зенека? Какво лошо направих точно. Без обиди, просто ми обяснете къде ми е грешката и какво следва от нея, както и мога ли да я поправя?
199
0
 
1
 
! Отговори
Еха преди 2 години
До Ларавел 216 - Викаш, преборил си Природата :)))
198
5
 
0
 
! Отговори
Бощ лаф преди 2 години
Темпът не е бавен! Просто по абсолютна стойносост цифрите са (все още) малки... Но в % е експоненциално нарастването, което е ЗЛЕ
197
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината няма нужда да се обяснява - тя се вижда. Лъжата трябва да я обясниш и украсиш.
196
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обърнете внимание какви пари започнаха да правят фирми който се занимават с ваксини и всичко останало свързано с измамата на века другото е почети излишно да се коментира. А народите тези който ходят по земята просто смъртните те си броят стотинки те и се чудят как да скалапят двата края.
195
1
 
14
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Наивник кунчев, кой би ти повярвал..
194
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 208: плюс тези, участвали в общата измама
193
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши.....А какво общо има това с ваксинирането? Парите в брой така или иначе ще изчезнат рано или късно. И пак всичко ще минава през банките. И отново всички ще си имат "чип". Липсва последователност в апокалиптичните ти теории.
192
1
 
23
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Този ТРЯБВА ДА ГО СЛОЖАТ НА ДЕТЕКТОР И ИСКАМ САМО 1 ВЪПРОС ДА МУ ЗАДАМ КОЛКО БЯХА ДЕБЕЛИ ПЛИКОВЕТЕ С ПАРИ КОЙТО ВЗИМАХТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ
191
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО НИСКО ОБРАЗОВАНИ И ХОРА С РОБСКА ПСИХИКА МОГАТ ДА СЛЕДВАТ ЛЪЖИ ПРОРОЦИ КАТО КУНЧЕВ
190
0
 
0
 
! Отговори
До 205 преди 2 години
за сега...