Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?
305
Доц. Кунчев: Четвъртата вълна на COVID-19 е тук, макар и с бавен темп
Снимка: БГНЕС

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден

Според доц. Ангел Кунчев вече се намираме в началото на четвъртата вълна на коронавирус и е възможно в началото на септември да достигнем по 3000 заразени на ден.

"От една седмица отбелязваме непрекъснат ръст на заразените. За щастие, не с прекалено бърз темп, но е факт, че миналата седмица имаше ден с над 300 заразени. Предполагам, че тази седмица ще минем над 500", прогнозира Кунчев в ефира на Нова тв.

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден, цифра, която бе посочена и от математика проф. Витанов като песимистичен вариант.

"Колко точно ще бъдат заразените и колко бързо ще дойдат, зависи от много фактори като се започне от процента на имунизацията, където не можем да се похвалим кой знае с какви успехи и минем през спазването на мерките, където още по-малко можем да се похвалим с някакви успехи. За съжаление, можем да очакваме и по-тежки от възможните варианти", коментира доц. Кунчев.

Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани?

"От медицинска гледна точка в това има логика. Имунизираните са много по-защитени от останалите. От чисто социална гледна точка обаче избягвам да правя коментари, защото обществото е много изморено и никак не е склонно да приема нови ограничителни мерки. Предполагам, че всяко едно управление, каквото и да е то, ще се съобрази с този факт. Бих препоръчал нови и тежки ограничения само като крайна мярка, защото натрупаната умора и желание за нормален живот са много силни. Ако обаче кривата е твърде стръмна, ако имаме 3000-4000 заразени на ден, това не е невъзможно да се случи. Всичко зависи от обстановката", посочи още Кунчев.

По думите му ваксината с две дози пази в огромна степен този, който си я е направил.

"Всички данни за смъртност и тежко протичане показват, че тя работи и то много добре. 95-96% от хората в интензивни отделения са неваксинирани", каза още той. И добави, че въпреки факта, че ваксината в пъти намалява възможността да се заразим и да носим вируса, възможността за заразяване не може да се изключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според официалните цифри до юни общият брой на смъртните случаи от ваксини в САЩ, ЕС и Великобритания достигна 22 797. Очевидно официално регистрираната цифра е само върхът на айсберга. Джоузеф Меркола припомня, че през 2009 г. в САЩ са организирани ваксинации срещу "свински грип". Започват да се разкриват отрицателните последици от ваксините под формата на синдрома на Гюлен-Бар. В крайна сметка тези ваксини бяха забранени. Но случаите на проява на синдрома на Гюлен-Бар се измерват в стотици, а не в хиляди.
128
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Живко,живко,ти Ларнака за европа ли я имаш,ела във Франкфурт ,на летището,и ще разбереш,що е ЕВРОПА,теста ти е готов,за 20 минути,при това безплатен.
127
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали е 40 градуса и вирОс нема бре, как сега има? Сумати шматки се ваксинираха, сега и те се разболяват уж, нали беше невъзможно? Тоя на снимката в качеството си на къв се изказва? И последно некой слуша ли ги тия още и въобще?
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живко: Те така са решили. По - късно ще си смените ролите.
125
1
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Няма вълна от корона вируС, а море от корона вирусИ. Поне според ПСРа.
124
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
С една дума др.доцент кунчев ни казва,ако беше на власт вожда-слънце,четвърта вълна нямаше да има.
123
17
 
5
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Вчера кацнах в Ларнака. Всички *** правят тестове на 3 дни и седят в някакви клетки затворени с часове. Аз съм ваксиниран и минавам навсякъде за секунди. А *** твърдят, че те са свободни, а аз съм бил роб. Твърдят го през решетките на клетката на летището.
122
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разчита се на това, че народа е изцяло загубен. Вярва във ваксини и пишман политици. И ето го резултата.
121
1
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ква вълна те гони бе кунчо? Всичко е спокойно.Само откачените ваксинирани западняци се тестват, при кихавица!
120
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин...........Обясниха ти, пак не разбра, или се правиш. Като са ваксинирани почти всички, повечето заразени ще са ваксинирани. Както се разбра, ваксинирането не предпазва от заразяване. И никой никого не е лъгал - дори първоначално заявената ефикасност на ваксините е оценена на 95%. Отделно Делтата смъкна този процент. Ваксинирането съществено намалява вероятността от тежко протичане. Да му мислят неваксинираните в тези условия ...
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обмисля ли се локдаун в някаква форма само за неваксинирани? Кунчев: "От медицинска гледна точка в това има логика."................................... Естествено, че има. То е имало логика и за вкарването на евреите по концлагерите, пък за правенето им *** - логиката си е била направо медицинска. Единственото успокояващо е, че исторически погледнато, всякакви извращения с хората са претърпявали фиаско. И сега ще е така, ама да видим КОГА и как ТОЧНО ще се случи.
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от новинари.Съобщението не оправя положението.Обаждайте се само ,ако сте измислили лекарство и има какво да кажете.
117
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сингапур и Европа повечето са ваксинирани. Затова и заразените са ваксинирани. Важното е, да не са тежки случаи. Смъртните и тежките случаи са неваксинирани. Виж че в България имаме повече болни в интензивните от която и да е ваксинирана държава. Ама *** и пульо не могат да мислят и да правят изводи.
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От загрижените за човечеството половината са платени ***, другата половина са крали яко. Това обяснява тяхната упоритост агонизиране.
115
1
 
13
 
! Отговори
умен антиваксър преди 2 години
При 100% ваксинирани, в болниците ще има само ваксинирани, а антиваксърите няма да ги лови ковид.
114
11
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
До TotenkopfМного си е компетентен човека. Трябва, обаче да се махнат деградирате лумпeни като тебе.
113
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха! Ваксинираните са прекарани. Ваксините не действат. Има нови вълни, нови щамове, ще се боцкате до безсъзнание. Пък и сте невежи, та не го осъзнавате.
112
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Тоя сигурно се ваксинирал,доста е прежълтял,е,следващата доза ще му оправи тена.
111
0
 
14
 
! Отговори
Продажна гадюха преди 2 години
Абе то ваксинирани разнасят делта под път и над път, амапак ограничения за неваксинираните.И нещо се уливаше да дава Израел за пример, сега мълчи.Попрочел е какво се случва с там, кои са в болници и колко тежко го карат, *** мълчипущината и дезинформира.Не вярвам и да не знае колко сертификатни туристи има по болницата в Бургас.
110
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, всички в Масачузетс са ваксинирани, няма неваксинирани. Как да се разболеят неваксинирани, като то няма такива? Еб..ах..ти простите парчета сте. Мало..у..м..ници.