Доц. Кунчев: По Черноморието Делта вариантът е доминиращ

Започват проверки за спазване на мерките
2 авг 2021 15:30, Нели Христова
160
Доц. Кунчев: По Черноморието Делта вариантът е доминиращ
Снимка: БГНЕС

С нова заповед до края на деня ще се разпореди провеждането на проверки в курортите по морето и планините, както и по магистралите. Ще се следи за носене на маски в закритите помещения, спазване на отстояния, дезинфекция и почистване. Това съобщи доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, предава "Дарик".

30 на 100 хиляди е средната заболеваемост от COVID-19 у нас. По Черноморието и някои градове обаче тя вече гони 60 на 100, делта вариантът е доминиращ.

Акцент на проверките ще бъдат заведенията, дискотеки и барове, където са концентрирани младите хора. Проверки ще има и по бензиностанциите, където също им големи групи хора.

"Не може да се знае, че капацитетът е за 10 души, а вътре да има 100. Не може двама от тях да са с маски, а другите без. Така обърнахме нещата, че вече, ако някой носи маска го гледат накриво. И не мога да се начудя как нашите хора идват от Западна Европа и обясняват колко са железни там мерките. Само, че това важи за някъде другаде, не и докато са си у нас", каза доц. Кунчев.

Вероятно към края на годината ще има и трета игла на ваксините.

"Но, това трябва да стане след нова характеристика на продуктите, която да бъде одобрена от ЕМА. След декември очакваме и подобрени ваксини, които да влияят още повече на вируса", заяви Кунчев.

Ще се променят условията за пътувания и влизане от някои държави.

"Княжество Монако влиза в червена зона заради ръст на заболеваемостта. От зелена в оранжева влизат Исландия и Франция, но последната може следващата седмица да влезе и в червена зона. Нидерландия, Кувейт и Тунис излизат пък от червената зона и това ще улесни движението с тези държави", обясни доц. Кунчев.

Очаква се заповед на министъра на здравеопазването, с която ще се променят ограниченията за идващите от тези държави в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя луд ли е?
102
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятно ще се обядят на шефа преди да дойдат за проверката и после той ещ ни инструктира за да сме изрядни.
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще проверявате по магистралите бе *** такива!!!
100
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, в нормалните ваксинирани държави ще броят хоспитализираните , защо ваксинираните го карат леко. Но ние нито сме нормална, нито ваксинирана държава . Иде четвъртият вал.......
99
6
 
3
 
! Отговори
До 113 преди 2 години
Да дойда ве, ама къде да дойда? Я си напиши името и къде ще ме чакаш. Чкджя. Готви се за ваксината наесен. Като за теб, както ти я обичаш - през ***.
98
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зозо, не си прав. Някои си мислят, че са го изкарали без да се тестват , ама не са . Не всяка настинка е ковид. Други, които са го изкарали преди 10 месеца, пак ще го карат, ако не са ваксинирани. Лошо ще стане. Пак.!
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Го лх
96
5
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Много са вече ваксинираните, по-много са преболедувалите. Ковида май върви към края си. Докторите напълниха гушите, ся вълни сънуват ама греда :)))))))))))))))))))))))))))))
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 111: На теб в какво ти е силата бе пл.ъх мизерен? Ти ли ще ваксинираш? Айде ела!
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба си то няма следно по 300 човека на ден, този вече ги смята по червени зони, къде беше бе шебЕк и що мълча при Боко като бяха по 4000 на ден
93
20
 
6
 
! Отговори
До 109 хаха преди 2 години
Ще, спазваш и хоро ще играеш. Де ще идеш. Никой няма да те пита ;) Силни сте зад анонимния профил и в кръчмата на 2 ракии. *** иначе никакви ви няма.
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепегьоз само в главата ти има вирус нещастие извънземно ходи да копаш нивата че от акцентът ти се разбира какъв професор си по домати и картофи.
91
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалните държави вече се отказват да базират решенията си за блокиране на базата брой заразени на 100 000 човека. С напредване на ваксинациите тоя параметър губи смисъл - има големи количества заразени но не са болни. Сега ще почне да се гледа брой тежко болни и дали болниците смогват. Фокуса основно ще бъде запазването здравето и живота на неваксинираните и възрастните хора.
90
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще се направи проверка и ще се кажи истината за ковид? Може би страхът от истината принуждава някои да продължават да вършат нередности и заплашват хората. Погледнете децата, нима ще могат да живеят вечно в страх от вируси, защото някои решили да печелят на гърба на хората и за сметка на здравето на хората?
89
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дилема: Оборота по Черноморието го правят българите! Идея нямате какви "чужденци" идват в бг, влизат в заведенията, стоят прави въпреки, че сервитьорката ги кани да седнат и първата им работа е да се надвесят над менюто и да огледат цените, след което си тръгват. Англичанин пък, цял ден пее на главната във Варна, дошъл в бг да заработи някой лев. Пълна пародия, само гонят нашенците заради ковида. Българите като правят резервации, първо питат:Има ли чужденци,ако има се отказват. Та така.
88
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ви е шубе от последствията. Аз спя спокойно - нито съм с ваксина, нито съм крал. Само ме е яд, че със здравните ми вноски се разпореждат мошеници.
87
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е обаче да имаме и някакъв план ако се разбунтуват анти ковидарите да ги напръскаме с ваксини и така дори и няма да разберат и ще ги оставим да си мислят че са спечелили - предлагам това да стане като се организират на шествия да протестират, събрали се, ще мине самолетчето и са готови - пък после нека си мислят колко са велики, умни и красиви
86
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, защо не кажеш колко болни чужненци има по Черноморието ни и то ваксинирани със сертификат, а? Вкарваш заразата, а ние маски да носим. No comment!
85
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкъм най офисиално да издигна Златена да води антиваксърите на влакче - влакчето за антиваксър парка, където всички озлобени анти вакъри щше си живеят свободно - добре отглеждани свободно антиковидари
84
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Запад спазват,защото има сериозни глоби. Тук се правят на голямата работа. Като че ли незваем ,какво работят и колко изкарват.