Алибегов: Прехвърлиха ни топката за ваксинация

Държавата се провали, затваря първо заведенията
95
Алибегов: Прехвърлиха ни топката за ваксинация
Снимка: БГНЕС

Държавата абдикира от ваксинационния процес и прехвърля топката към заведенията и бизнеса, каза пред радио „Фокус“ председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

Преди дни Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията поискаха оставката на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

"На първо място е въпросният План за справяне с COVID кризата, който беше представен от министъра, който ние още на първо четене не одобрихме. На второ място несправянето с ваксинационния процес в последните 3 месеца, откакто той е служебен министър, което разбира се рефлектира автоматично върху нашия бранш, тъй като нашият сектор е посочен отново първи за затваряне при нова COVID криза. Ако при предишните затваряния нямаше лек и ваксина, и нямаше друга опция, то сега не виждаме абсолютно какъв е смисълът от това нещо“, коментира още той.

Ричард Алибегов подчерта, че в свои интервюта Кацаров казва как коронавирусът няма как да бъде спрян със затваряния и че маските не помагат.

"Сега три месеца по-късно, когато е станал служебен министър, се обръща коренно мнението, което ние сме абсолютно против. С цялото нещо, което е изложил той, като план за справяне с кризата", категоричен бе председателят на БАЗ.

Според Ричард Алибегов държавата е абдикирала най-лесно, като е казала да се затворят заведенията, защото просто звучи по-добре.

"В момента държавата изцяло абдикира от ваксинационния процес, прехвърля го малко или много към бизнеса – едва ли не това да стане наше задължение, при положение, че това не променя абсолютно нищо. Никъде в никой план не е разписано, че ако примерно даден търговски обект, без значение от какво естество е той – хотел, заведение, МОЛ и т.н. – е със 100% ваксиниран персонал, че той ще може да работи. Още повече, че ние сме против това нещо, тъй като ваксинацията е доброволен акт и ние няма как да налагаме на персонала си и на когото и да било да се ваксинира", допълни той.

Председателят на БАЗ подчерта, че в момента имат огромен проблем с персонала в последната 1 г. и половина, заради постоянното отваряне и затваряне. Много хора са напуснали сектора и не искат повече да работят в него, но не заради заплатите, а заради несигурността, че този бранш е единственият, който първи е затворен и последен отворен, категоричен бе Ричард Алибегов.

Във връзка с летния сезон Алибегов коментира, че в момента масово се вкарва работна ръка от Украйна, Молдова, Киргизстан и откъдето е възможно, защото хората, които са били обучени да работят в бранша са напуснали и са се преквалифицирали в други сектори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
14
 
1
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До 40 аз не агитирам... Аз се подигравам на *** :D
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бay - Когато някой агитира за инжекции, трябва да е инжектиран, за да имат тежест думите му. Взимате едно листче и пишете, примерно - Бау от Днес.бг, слагате го върху сертификата си (или каквото там са ви дали) снимате и качвате в някой имидж хостинг, поствате линка в коментара и започвате да агитирате.
34
29
 
12
 
! Отговори
Бay преди 2 години
държавата не е напълно виновна за ***-антиваксъра. Той просто черпи информация от жълти сайтове и клипчета. Търси конспирацията, която ще обясни защо е беден :D
33
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е успял да се подстриже бе!! Брейй, явно покрай хилядите левове, които държавата наля на затворени ресторанти и заведения, е захлебил яко, та са му останали е 10лв за фризьор. Сега ако вземе и да се обръсне ще е готов за депутат от ГЕРБ
32
4
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Къф е тоя кавказки *** черкезин... КЪФ Е ТОЯ ШЕФ НА БЪЛГАРИЯ ОТ СЗО КОСОВАРИН, КЪФ Е ТОЯ КОЗЯК ГУБЕРНАТОР КЮРДИСТАНЕЦ...БЪЛГАРИ ВИЕ ИЗОБЩО ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА....
31
3
 
24
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
На тоя и разни други готованци, все държавата им е виновна, но не спират да муфтят пари, точно от тази държава. А ваксинацията я провалиха клиентите на заведенията, а не държавата.
30
2
 
26
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Едно от доказателствата за отчаянието на пландемиците е активирането на троловете. Ако бяхте постигнали някаква победа, щяхте да се държите като победители. Сега, с 5% набодени в България, единствено можете да цъкате минусчета.
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Застреляйте се с тия заведения вече, никой не се интересува от вас. Има и други професии, ама само вие ревете, долни кърлежи източващи нашите пари.
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ваксинираните и преболедувалите всичко да се отвори.
27
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантирано от Радев хахахаха
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да си ходи в руската република откъдето се е довлякъл.*** на буци и той акъл дава.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на тоя персонал от Украйна и Киргизстан искате ли им сертификати? Не разбира се! После ние сме виновни. Не че вие сте. Аз съм за пускане свободно на хората. Който иска да се вакса, моля, който не също. Шефовете на заведения да се решават сами. Но повечето искат да работят и аз смятам, че така е правилно. Още повече че на държавата ще й излезе по-евтино да направи изследване за Т- антитела от тия луди пари за реклама и трорине в полза на ваксата.
24
10
 
10
 
! Отговори
Сервитьора преди 2 години
Абе прав е човека ..за персонала .
23
1
 
11
 
! Отговори
Влязъл в Затвора там преди 2 години
попаднал на ХОРА, излязъл - веднага ресторантьор.За заплата работят наивните много са, а тариката е с все пълен джоб.
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
али бегай
21
0
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ако съм дооуснал такива овчари ми управляват живита по някъв начин...Ще акам само с 47....
20
0
 
24
 
! Отговори
Стотинка не им давам преди 2 години
Ще им пращам проверки, както ги отказах от "живата" музика.Изпечени измамници!!
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави като си направи Кабинет едно от първите неща които ще направи е да поиска обратно парите от Алибеговците.
18
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов виж сега ваксинацията е доброволен акт,когато не взимаш пари от държавата.Когато ти намаляват ДДС,а ти не само сваляш цените НО и ГИ ВДИГАШ,*** като за световно,правиш обороти до космоса,получаваш пари по програми,ваксинацията вече НЕ е е доброволен акт.Който дава парите той определя музиката в заведението .
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ти иска мнението корумпирана с.ви.н.я