Три концерта в Каталуния довели до петата вълна на коронавируса

Сред посетителите имало 2279 заразени с Делта варианта
Обновена: 5 авг 2021 14:09 | 5 авг 2021 14:08, Камелия Цветанова
37
Три концерта в Каталуния довели до петата вълна на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Провеждането на три музикални концерти в Каталуния, Испания, в началото на месец юли са в основата на петата вълна на пандемията от COVID-19 в автономния регион, смятат здравните власти, които са проследили, че след тях е имало 2279 заразени с Делта варианта.

Всеки от автономните региони започна собствено разследване за причините, довели до петата вълна от COVID-19, съобщи БНР.

Сред тях са огнището на Балеарските острови в края на юни, когато над 1100 ученици и студенти от различни части на Испания бяха заразени след организирано пътуване.

Според министъра на общественото здраве на Каталуния д -р Карме Кабезас на трите концерта, проведени между 1 и 10 юли в региона е имало 842-ма заразени повече отколкото са предполагали, че ще има, и причината за неверните математически изчисления е много по-заразния Делта вариант, който е преобладаващ в страната.

За да имат пълна яснота за това как се разпространява вирусът, властите са издирили 49 570 души, които са присъствали на 3-те концерта. При проучванията на здравния им статус е станало ясно, че 0,45% от тях или 271 души са отишли на концерт с положителен тест за COVID-19 и по този начин са нарушили правилата за изолация и карантина.

Д-р Кабезас увери обществото, че вече са взети мерки концертите да се правят със седнала публика , задължителна маска, без право да танцуват и с отрицателен тест, за да се избегнат нови огнища на зараза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости,никакви концерти и никакви събирания не са причина.Вируса ще мине навсякъде и няма спасение със или без маски и мерки.Или трябва да го боледуваш или вакса,но истинска с отговорност от производителя.Всичко останало е манипулация на хората.Всичко се изпълнява по план както е в "Събитие 201"
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам че новината е само за вестниците. Там не са разбрали да има толкова болни.
30
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Концертите на Азис, на Милко Калайджиев и на Кондю...
29
2
 
9
 
! Отговори
каталунките преди 2 години
Поздрави от водното колело. Сега е сезона на отпуските на море. Какви ковиди ,какви пет долара.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси, тия са с една вълна пред нас. Изчистване от модата струва ми се.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16 Искрено се надявам да се оправи момчето ти.И аз съм баща на двама сина.Няма гаранция кой как ще го изкара.Може да е видимо здрав и силен физически,но никой не знае имунната му система как работи.Познавам възрастни хора които го изкараха по-леко и от грип.Ако ти е писано да се обесиш,няма да се удавиш.това е истината.
26
4
 
7
 
! Отговори
Песимист преди 2 години
Забраната за едни е разрешение за други само ,че за 6 месеца.У задниците ще ви ги бият щото по ръцете нема да има место.
25
2
 
21
 
! Отговори
Г 20 ще напише преди 2 години
Забрана на музика,изкуство,кино,туризъм.21 век дами и господа.Това ви чака!
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не четях тези скапани сйатове и да пускам БТВ докато вечерям, изобщо нямаше да разбера, че съществува """"Ковид""""
23
5
 
25
 
! Отговори
Ошашавиха се преди 2 години
Живея в Испания накратко-побъркаха ги отсекъде.Страшна цензура по всички радиа олимпийски игри онлайн,набоцкаха се 70% боцкат и децата и не щът да се запрат.Трета ваксина сакат всички вампири по до.мовете мрът САМО от коронката.Не подписват никакво инф.съгласие и като ги питаш гледат като трактори.Имат си министерство на истината което се грижи за тпва кое е истина кое фалшива новина.И само се чудят кво става и кои да посочат за виновни младите, децата или Неваксинираните.ТУРАМ ИМ ГО
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно..хиляди се прегръщаха по стадионите по време на Европейското по футбол, ама никой не каза нищо, сега от няколко коцерта нови заразени, е това ако не е целенасочена кампания против култура и изкуство, па на!!!
21
6
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Едни и същи заглавия в сайтовете. Дума по дума. От сатанинския център за дезинформация се пускат новините в сатанинските медии.
20
3
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
Последно: 2279 ли са, 842 ли са или са 271 Х 3 = 813 заразени? Аве гледайте ги малко тия числа ве!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пъфффф
18
5
 
23
 
! Отговори
бжнмгфц преди 2 години
Поредната фалшива новина.
17
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не затворим всички медицински фашисти в Белене няма да свърши!
16
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не ваксинират и младите ,и децата няма да свърши.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди месец-два ни проглушиха ушите как Испания се отваряла за концерти и как от всички посетители се очаквали отрицателни тестове - един вид като опит, за да видят може ли да се премине към по-нормален начин на живот. Е, видяха, някои от тестовете явно не са били отрицателни, ама чак 2300 души?
14
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т. Нар." Млад човек със сополи.....". Синът ми на 29 години, здрав слаб така го събори ковида, едва го спасиха докторите. Никой не беше очаквал, че ще има толкова тежко протичане. Вече четвърти месец още не се оправил. Не ви говори за младите как не боледуват като нямаш представа. На никой баща не пожелавам това да преживее.
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комшийката се бодна с рнк ваксина преди месец и сега и поникнаха още 1 чифт цици. сега е много щастлива, че може да прай турска .ИКИЯ едновременно на 2-***.