Ръст на новите случаи на коронавируса - 500 за последните 24 часа

Най-много болни има в София, следват Пловдив и Варна
Обновена: 6 авг 2021 06:35 | 6 авг 2021 06:27, Камелия Цветанова
220
Ръст на новите случаи на коронавируса - 500 за последните 24 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

500 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие при направени 18 652 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.

Те са със 71 случая повече от вчера.

Още по темата
Положителните проби за последните 24 часа са 2,7 процента от всички изследвани. 

119 са новите случаи в София, следват Пловдив с 54 и Варна с 40 новозаразени.

935 пациенти се лекуват в болница, 89 - в интензивни отделения. 14 души са починали, излекувани са 47 души.

12 520 дози ваксина са поставени през последното денонощие, с което общият им брой надхвърли 2 милиона и 76 хиляди. Завършен ваксинационен цикъл имат над 1 милион и 27 хиляди души.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 17; Бургас - 32; Варна - 40; Велико Търново - 24; Видин - 4; Враца – 15; Габрово – 5; Добрич – 19; Кърджали – 6; Кюстендил - 3; Ловеч - ;9 Монтана – 5; Пазарджик -19; Перник - 6; Плевен - 15; Пловдив - 54; Разград – 3; Русе - 13; Силистра - 10; Сливен - 14; Смолян - 3; София област - 9; София град - 119; Стара Загора – 18; Търговище – 6; Хасково - 19; Шумен - 7; Ямбол – 6.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгледайте в ютуб лекциите на Галина Червонска. Те са доста преди коронавируса за ваксините. Намерих и на английски и френски, но с много лошо качество на видеото. Та тя е вирусолог с 40 годишен стаж и вече е доста възрастна, но преди 10 години са лекциите. А дано нещо ви просветне в безпросветните чутури. Стига да вдявате и от езици, понеже за ваксърите се съмнявам.
119
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лежа си аз в болница със счупен крак и идва една сестра да ми мери температурата. Отказах да ми тика термометри. Тя ми вика, че за първи път някой и отказвал да му мерят температурута. Хората са глобални хипохондрици. Та как няма да искат ваксини? Те температура и кръвно искат да им се мери по 100 пъти на ден, па нямало да се ваксинират.
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 случая? Кои са тия??
117
18
 
16
 
! Отговори
До Светозар преди 2 години
Ковид е десетки пъти по-смъртоносен от обикновения грип. А конкретно за България - може би дори стотици пъти.
116
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121"Също и в лабораториите се правят и други видове тестове а всяко нещо изисква време"...Просто не сте наясно, защото не сте виждали такива лаборатории отвътре и със сигурност не сте работили в такава. Тестовете не се обработват един по един, а на серии, което спестява много време; лабораториите са много повече, отколкото си го представяте; тестовете не са само PCR, но и антигенни и т.н. На ваше място не бих разсъждавал за неща, от които не разбирате.
115
5
 
14
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Да, и най-вероятно 90 % от "лекуващите" се в болница се лекуват от нещо друго или просто пролежават, за да им мерят сутрин и вечер температурата и да им пускат по една банка глюкоза и малко амоксициклин за разкош, докато си изпълнят пътеката.
114
14
 
20
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Уважаеми ваксъри, немога да разбера какъв ви е проблема, че така скачате срещу неваксинираните. Та нали вие вече сте ваксинирани, и сте защитени. Тогава защо скачате? Май нещо ви е шубе, или? Или просто искате да не сте единствените прецакали се. Аз лично знам за 5 случая на ваксинирани, и след това починали от Корона. Но НЕ познавам починал с Ковид, неваксиниран. Правете си сметка. От статистиката сред познатите излиза че ваксината е по-опасна от самия вирус.
113
4
 
24
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
90 % от установените с положителен тест са 100% клинично здрави.
112
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужасният коронавирус е толкова ужасен, че стопира световната икономика и превърна хората в наплашени зомбита. Медийния вирус става все по-страшен и безпощаден. Ротшилдови дали се разболяха? Дадоха ли поне една жертва?
111
4
 
21
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Вадете чувалите,палете камионите, крематорумите да не спират. А, и пластмасовите ковчези и уж умрелите от кромид в Италия,които бяха удавили се нашественици. Не виждате ли камионите питаше Сойко Ворисов? Страшно е.
110
10
 
19
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
На ваксърите главния проблем, защо хората нямат доверие и не желаят да се ваксинират е следния. Още миналата години беше установено, че въпросния Ковид е със смъртност 0.1%, дори по - малко. Подобна смъртност има и класическия обикновен грип. При такава " ефективност " Ковид няма, как да бъде приет насериозно, няма как да ни страхувате. Явно не смеят, да пуснат нещо по - яко, но държат населението, да се ваксинира. Така обаче не става. Да пуснат нещо по - ефективно, че да ни страхуват.
109
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1,35 милиона са убити от превозни средства годишно, защо не полудявате и не ограничавате използването на превозни средства? 2,8 милиона смъртни случая включват употреба на алкохол годишно, защо не се отчайвате и ограничавате употребата на алкохол? Тютюните изделия причиняват повече от 7 милиона смъртни случая годишно, защо не ограничавате употребата на тютюн? Грипът убива приблизително 646 000 на година, защо не сме били заключени през целия си живот, за да се отървем от грипа?
108
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де това ако са преминаващи чужденци или българи живеещи в чужбина, които са си дошли сега за лятото, защо тези бройки влияят за нашите цветни зони? Утре ще осъмнем с локдаун без да познаваме нито един човек който е болен! Защо никой не проучва от къде идват тези бройки? Аз изобщо не следя настанените с Ковид в болница, защото това е еманация на Балтовщината, която цари от години в здравната ни система.
107
3
 
6
 
! Отговори
Софийски гробар преди 2 години
Вече имам запитвания може ли до 10 роднини в едни гроб ,че драстично скочиха местата.Затова за нови покойници съветвам да молите бригадата да копае на 10 метра ,така ще има място за 15 покойника един върху друг .Нищо лично просто давам практични съвети.Така ще улесните след време археолозите ,хронологично кой кога е починал .
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи нолните се покачвали ама БДЖ и автобусни междуградски превозвачи няма наказани! Натъпкани до краен предел без отстояние разболяват на воля хората!
105
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Тези ,които се хвалят ,че са ваксинирани преди няколко месеца и твърдят че са в цветущо здраве и не са умрели ще кажа .Успокойте малко топката ,шипчещия протеин забавя ,но не забравя ,догодина , по-догодина .Един ирландски учен каза ,че макса е 15 години.Така ,че не дърпайте дявола за опашката и не се тревожете .Оставете прионите да си свършат работа ,те са по умни от вас.
104
5
 
15
 
! Отговори
анонимен 121 преди 2 години
До АнонименПредполагам, че никога не сте стъпвали в лаборатория и затова говорите глупости. Основно тези тестове идват от пътуващи хора, българи и чужденци. Преди седмица и малко бях да се тествам за пътуване в чужбина и само в една лаборатория в Пловдив, в ден събота опашката беше до улицата. Предполагам за деня минаха 200-300 души, ако не и повече. Това само от една лаборатория. Отделно има по летищата и във всички останали градове, болници и пр
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма инфо за умрелите - години, придружаващи заболявания?
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези случаи политиците си ги изкарват всеки път колкото си искат.
101
7
 
14
 
! Отговори
Нородопсихология преди 2 години
Българина е свикнал да не се доверяваТака е живял,така е и възпитаван от родителите си. Бъгаринът е свикнал да е най-умния и най-хубавия,това е втълпено от майка му.Резултатът е,че той само знае и може всичко и всички други го лъжат.Това е всеизвестен факт.И в един момент се появяват едни черногледци от телевизорите и започват да му обясняват как трябвало да се ваксинира,ако не иска да умре.Какво се очаква?Очакването е, че българина няма да направи нищо докато му е добре, а после ще е късно.