Ваксината на "Модерна" с 93% ефективност 6 месеца след втората доза

Компанията разработва бустерна ваксина, която да се прилага веднъж годишно
6 авг 2021 11:40, Ния Христова
52
Ваксината на "Модерна" с 93% ефективност 6 месеца след втората доза
Снимка: БГНЕС
Компанията "Модерна" заяви, че ваксината срещу коронавирус е 93% ефективна шест месеца след поставянето на втората доза.
 
"Вариантът Делта представлява нова заплаха, така че трябва да останем бдителни", подчерта изпълнителният директор Стефан Бансел в изявление относно текущите клинични изпитвания, предаде БГНЕС.
 
Твърди се, че и трите ваксини срещу COVID-19, които се предлагат на пазара в САЩ, осигуряват защита и от Делта варианта. В редки случаи на "пробив", при които ваксинираните хора се заразяват, симптомите им обикновено са леки или липсват.
 
Бансел посочи, че компанията работи по бустерна ваксина, която да се прилага веднъж годишно и да предпазва едновременно от COVID-19 и сезонен грип.
 
"В клиничните изпитвания бустерните ваксини демонстрират стабилни реакции за антитела към вариантите на COVID-19", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
16
 
4
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Значи аз имам 7 % шанс да се разболея от КОВИД. Много добре. Общувам с много хора и пътувам редовно извън страната. Мисля, че ваксината беше единствения начин да си осигуря някаква защита. До сега пробив няма, въпреки, че не спазвам никакви предпазни мерки
15
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Опаааа Не се чувствам нито измамен, нито прецака, нито разтревожен. Да, чувствам се защитен. Радвам се, че учените продължават да търсят, възможност 2020 г. да не се повтаря. Всяка година има кампании за ваксинации, било от грип, било за друго. Модерното "истерясване", и противопоставяне - и то ще мине, след петата година ще видим кои са били глупците. Дори и да си го изкарал съвсем леко, Covid оставя тежки поражения в организма които могат да се проявят и по късно.
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление от ваксината няма голяма полза. В съобщения от преди почти 10 дни от Израел се казва, че ефективността на Pfizer срещу инфекция с Делта варианта е спаднала на 39%. А от 191 хоспитализирани 113 са с напълно завършен цикъл на ваксинация. Тоест 60 %. Данните са от 26.07.Колкото и да се опитват да манипулират информацията, времето и животът са тези, които показват кое е истина и кое не.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли статистика ваксинираните в интензивно отделение с какви ваксини са ваксинирани? Също и съотнесено към процента използвани ваксини от различните марки в дадена държава?
12
5
 
42
 
! Отговори
вЕрвайте им преди 2 години
Почти всички плюеха конспиролозите преди дирижираната "пандемия", а после на мнозина им се наложи да станат конспиролози по неволя. Защото пред очите ни с евтини фокуси промениха дефинициите и за пандемия, и за ефективност на ваксините, и за точност на PCR и антигенните тестове, и за смъртност от вируса. Всички числа, които се разхвърлят в публичното пространство, са нагла стъкмистика и пропаганда. Само числата за главоломните печалби на фармацевтичните гиганти заслужават доверие, хъ-хъ.
11
1
 
23
 
! Отговори
а след третата доза преди 2 години
Безос ще ви вземе безплатно за една обиколка да помахате на тайконавтите
10
1
 
12
 
! Отговори
Дъртю Арменков преди 2 години
Тая Полюционерска фирмичка мноу фешън!
9
1
 
21
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Страшна реклама си направиха
8
1
 
19
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Тъз "МодернЪ", май хич не е модерна!
7
2
 
38
 
! Отговори
Роро преди 2 години
Как им се ослади на фармацевтичните компании и техните дистрибутори, бързи и сигурни печалби за милиони! Проклети да са!
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103% е ефективна, най-малко. Затова пускат бустерна на бустерната доза през месец. Като за деца ги пишат тези статии.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мммм ... how about no? Or HELL NO!
4
41
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
*** е против 3тата ваксина! :D
3
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова тази ваксина е само за баровците и олигарсите. Който е навътре в нещата знае че Модерна е "върхът на сладоледа" сред ваксините
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойдохме си на думата, веднъж годишно...
1
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да вярваш, че фармацевтичната индустрия се бори с болести, е като да вярваш, че производителите на оръжия се борят за мир