Българите с антитела са 610 хил., но колко от тях са ваксинирани?

Няма представително проучване за имунния статус на населението
37
Българите с антитела са 610 хил., но колко от тях са ваксинирани?
Снимка: БГНЕС

39% средно от българите са се срещали с вируса, според д-р Недялко Калъчев, собственик на голяма верига лаборатории.

Не е направено представително проучване за имунния статус на населението, а ние с колеги от страната направихме случайна лабораторна извадка, но тя не е представителна, обясни той пред БНР.

По досега събраните данни на МЗ за преболедувалите, хората с тестове за антитела са 610 000, и то през ЕГН локализирани, но за жалост не се разбира колко от тези хора са и ваксинирани, тоест антителата са вследствие не на болест, а на ваксината. И това са общо данните от началото на пандемията, каза още специалистът.

Според него необхванатите от никоя статистика до момента и заразени и преболедували хора са около един милион у нас.

Но пък стана ясно, че НЗОК има данни за здравния регион на лицата, но пък тази информация не достига до МЗ и съответно тези 610 хиляди души, обхванати сега от системата за събиране на данни, те нямат здравен регион, защото щяха да са интересни регионалните различия. И защо МЗ няма достъп до тези данни - на някой сякаш му е изгоден хосът? Да направи саботаж все едно...", заяви още д-р Калъчев.

Той изрази съжаление, че Европейската комисия не одобри впоследствие хората с антитела да имат сертификат за придвижване. Това беше премахнато от Европейската комисия при обсъждането. А иначе анитителата спадат с времето, но може да продължат и след 8-мия месец", каза още медикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
25
 
! Отговори
Манипулация преди 2 години
Не са важни антителата, а Т-клетъчната памет. Когато организмът не се среща с вируса, антителата падат. Но когато вирусът проникне отново в организма Т-клетъчната памет генерира нови антитела и така имунната система предпазва от заболяване. Зелени паспорти трябва да се издават единствено на хора с изградена Т-клетъчна памет срещу ковид вируса. Всичко останало е манипулация и контрол над хората. Долу ковид фашизма! Не на геноцида с графенов диоксид!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за и формация е това? Не било представителна извадката ама толкова били срещналите се с вируса.Мъка,българска,мъка.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 каква модерна и изчистена ваксина бълнуваш, като тази е разрешена за ползване в извънредно положение. Тя е в тестов период затова подписваш съгласие
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как спадат бре? Нали в т- клетките се пази информация? Защо трябва имунната система непрекъснато да поддържа антитела към Ковид? Как ще пази от други болести като е заета само с Ковид! Вече съвсем за *** ни взехте.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как го определихте това число 610 К ? И защо трябва да имаш антитела, нужно е просто да си првболедувал - да е "регистрирана" болестта от имунната система. Антителата и съответните Т клетки се изработват в случай на инфекция. Смешни платени ваксороиди...
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всички лаборатории могат да се вземат информациия за хората с антитела. Нали си даваш ЕГН дори и озследванията на английски ти вадят с номер на лична карта. Малкия проблем е че не се признават! На
6
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След ваксината се образуват антитела и се доказва с тест. Никакви отрови не са, а ваксини , най-модерни, изчистени и предизвикват имунен отговор без да си боледувал. Което е смисъла всъщност на всяка ваксинация.
5
2
 
50
 
! Отговори
Фикрет преди 2 години
Нека всеки се замисли, защо се премахна пътуването на хора с антитела в следствие на ЕСТЕСТВЕНО прекарана инфекция, а след ваксинация без значение, дали вообще имаш антитела и колко време те траят, можеш да пътуваш свободно.
4
0
 
12
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
То всеки се е срещал вируса. Ама като види, каква трошка карам и подминава
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо трябва да бъдат ваксинирани българите с антитела? Те вече си имат. Колко интересно и все по-интересно става.
2
2
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
И ТОВА СА САМО ИЗСЛЕДВАНИТЕ.ИНАЧЕ СА НАД МИЛИОН И ПОЛОВИНА И КАТО СЛОЖИМЕ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е 6 МИЛИОНА И ЕТО 25% С ЩИТ.
1
2
 
37
 
! Отговори
Чичи преди 2 години
Като са с антитела защо трябва да се ваксинират???