623 са новите случаи на коронавирус, седем души са починали

В интензивно отделение се намират 131 души, излекуваните са 59
15 авг 2021 07:10, Петя Славова
135
623 са новите случаи на коронавирус, седем души са починали
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През последното денонощие у нас са регистрирани 623 са новите регистрирани случая с коронавирус у нас при направени 13 761 теста, от които 4554 PCR  и 9207 бърз тест за антигени.

Още по темата

Това прави, че около 4,5 процента от изследваните са дали положителен резултат, показват данните на Единния информационен портал.

За предпоследното денонощие новите случаи са 1047 при 22 979 теста. От началото на пандемията потвърдените случаи са 432 962, от които 14 645 са понастоящем активни. Починали са седем души като общия брой на жертвите в страната достигна 18 339 души.

Хоспитализираните са 1490, от които 131 се намират в интензивно отделение. За последното денонощие излекуваните са 59 на брой.

Поставените дози от ваксини за изтеклите 24 часа са 3504, а всички поставени дози досега възлизат на 2 152 638.

Ето и новите случаи по райони. Най-много има в София-град - 158. Следва: Бургас - 84, Пловдив - 63, Варна - 53, Пазарджик - 45, Русе - 24, Стара Загора и Хасково -  по 17, Велико Търново - 15, Перник - 14, Ловеч и София-област - по 11, Кюстендил, Добрич, Търговище, Кюстендил, Враца и Плевен - по 10, Кърджали и Шумен - по 8, Габрово, Ямбол и Разград - по 5, Монтана - 3, Силистра и Смолян - по 2, Видин - 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
13
 
! Отговори
Пиши го корона преди 2 години
На всяко медицинско лице, което се е записало в една ведомост за ДМС (допълнително материално стимулиране) че е обслужило пациент с корона, се плащат по 500 лева отгоре, без да се проверява колко е достоверна ведомостта, кой я пише, реално ли е числото. Единственото реално нещо са парите на края на месеца, от нашите осигуровки и данъци.
94
1
 
7
 
! Отговори
препърс преди 2 години
Храна,оръжие и много муниции,знания за практичните неща.
93
0
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Reader.elsevierSebastian HavervallEBioMedicineПо повод публикацията
92
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе аз по принцип не се кефя да умират хора от вируса, ама не се кефя и да умират от ваксините! Цинично ми звучи уж да им предложиш спасение, пък да ги убиеш и да ги пишеш статистика... А и е тъъпо и наивно да си затваряме очите за факта, че жертви от ваксините има! И са много!
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекаря, може да се пускат линкове тук, просто днеса реже някои части като . с о м, ама като видиш как е излязъл линкът, доуточняваш в следващ пост липсващото или ние се сещаме и така. Ама карай, ще чакаме пълното изследване. Щото честно казано манипулативно ми звучи и трябва да се сравни дали тръгват от съпоставими данни.
90
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 ЛекарАко наистина беше лекар, щеше да знаеш следното:1.Проучванията в 99,9%от случаите се поръчват и заплащат от фарма фирма, която иска да наложи на пазара новия си продукт. 2.Антителата след преболедуване са комплексни. Има клетки на имунологичната памет. Затова естествено придобитият имунитет е с много по-широк спектър и по-траен срещу един непрекъснато изменящ се вирус, какъвто е Коронавирусът. Има още много неща, които щеше да знаеш, ако беше лекар, а не ***.
89
5
 
14
 
! Отговори
Баш Лекаря преди 2 години
Слушай "колега" , при тази брутална ПЛАНдемия да ми давате като достоверни "официалните" изследвания е недостойно!!!! Дано го разберете!
88
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар: Ужасно много хора умряха от ваксините. По данни на VAERS само в САЩ са около 7 хиляди. Обикновенно цеифрата е поне 10 пъти по-висока защото случаите се прикриват или роднините на починалите не ги докладват. Същото важи и за страничните ефекти. Това не са ваксини, а отрови.
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига се лъгали хората платени политически -!
86
6
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Сравнението НЕ е мое. Публикувам данните от клиничното проучване. Не са изнесени още всички подробности . Пиша ви това ,което е публикувано. Като го видим в цялостния му вид , ще видим контролните групи и всичко. Ако не ви устройва, причината не е в мен. Не коментирам. Не пропагандирам. Мисля , че е интересно.
85
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО мхм"Не са никак малко,"Колко са? Разбрахме, че +10000 умрели покрай ковид не са много ... колко са преболедувалите, сложили след това ваксина и умрели ОТ (а не със ;) нея?
84
2
 
2
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Лекар 81 ---- Сравнението ти е безпредметно, защото тези, които са боледували, трябва да са боледували по същото време, по което другите са ваксинирани. Ако боледуването и ваксинирането е по различно време няма база за сравнение, а то се разбира, че ваксинираните са били ваксинирани в по-късно време.
83
7
 
3
 
! Отговори
До 96 преди 2 години
Да, ваксинирани сме цялото семейство. Тук в Швеция лекарите са ваксинирани в 95%.
82
1
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Продължавам-преболедувалите миналата година имат също толкова добър имунитет срещу делта варианта. Спрямо бразилския и южноафриканския имунитетът е с 40% по-слаб. Коригиране-не е от Kаролинска , а от Danderyd sjukhuset Stockholm.
81
4
 
9
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До Лекар Звучи добре! А, вие лично бацнахте ли се...? А, вашите деца..? Мнение...? ;). Защо..?
80
3
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Днес.бг не разрешава линкове. Скоро ще бъде публикувано и на английски в официалните издания. Това е първата официална публикация с най-пресните резултати в Швеция на това проучване.
79
4
 
5
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Да довърша: анонимен здравен работник от тази клиника, изпраща на един канал снимките от траурните съболезнования от ръководството на . Една лекарка, друг на 32 години и двама към петдесетте... Човек би казал, че е съвпадение, ако не беше факта, че всички са ваксинирани точно по едно и също време... Като се сравнят датите на смъртта им(Бог да ги прости)...и най-глупавия, ще намери причината...! Мислете малко!
78
10
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Нито 1 не е умрял от ваксината. Обобщение-10% са били безсимптомните заразени. След 1 година 80% имат все още имунитет, 20% са го загубили. Преболедувалите имат по-слаб имунитет от тези, ваксинирани с 2 дози файзер. Преболедувал и ваксиниран с 1 доза файзер има имунитет = на непреболедувал, ваксиниран с 2 дози файзер. Уточнявам, че не пропагандирам нищо, а информирам за резултатите от 1 проучване в Стокхолм , Каролинска. Проследяването продължава.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекаря, дай линк да го видя това изследване, че ми стана интересно какви хора са тествали, как са ги тествали, как са преболедували и още някои подробности.
76
5
 
10
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До Лекар: - Бе то хубаво ни информира за тези успехи на Фейзер, но има ли инфо - колко са умрели от нея? Колко са с някакви,, проблеми"? Колко ваксинирани са се заразили отново..?Питам, защото немското Здравно Министерство от четири седмици не иска да предостави тази информация...?! Има сведения за над 20 000 умрели някак си бързо след,, боцкането"... Защо не се правят аутопсии? Защо умряха четирима здравни работника(има им некролозите с датата на смъртта) от клиника в Нюрнберг, ей така