Ваксините - ефективни за новите щамове на коронавируса

Засега няма тежко протичане на болестта при младите
111
Ваксините - ефективни за новите щамове на коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече сме в четвъртата вълна на пандемията, в нейното начало, заяви пред БНР епидемиологът проф. Мира Кожухарова, съветник на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Тя уточни, че над 4% положителни проби вече е сигнал за развитие на епидемична вълна.

"Разчитаме да е поне по-краткотрайна тази вълна. Броят на хората, които имат имунитет има значение върху интензивността", обясни епидемиологът.

Тя отново подчерта, че по-млади хора са засегнати от коронавируса при настоящата вълна.

"Все още няма данни за тежко протичане при деца и млади хора", посочи Кожухарова.

По думите й разполагаме с възможно най-сигурното средство срещу Делта вариантът – ваксините.

"Наличните към момента ваксини се оказва, че са ефективни. Така че имаме в ръцете си едно реално, а не имагинерно средство за повлияване на епидемията",уточни тя.

"Ваксинирането ни дават възможност да не променяме начина си на живот", категорично подчерта проф. Мира Кожухарова и добави, че ваксинацията е най-демократичното средство в медицината, защото тя е еднаква за всички.
"Ваксината ни дава равенство, което в медицината е много важно", смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е една от малкото страни в Европа, където се ваксинира срещу туберкулоза. И е на първо място по болни от туберкулоза.Слочаенос?Не мисла. Логиката на ваксините е много умна, но изпълнението куца. Най- страшни са "страничните ефекти" в дългосрочен план.
40
11
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Това го кажете на ония дето едва ги извадиха от гроба, защото няма Ковид.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не сравнявам Израел с България, сравнявам Израел с Израел. Миналата година по същото време" Но имате ли предвид това че миналата година в Израел имаше локдаун и хората не си напускаха домовете?
38
0
 
24
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"По думите й разполагаме с възможно най-сигурното средство срещу Делта вариантът ваксините." Разполагаме...срещу вариантЪТ? Вие сериозно ли? Кожухче, какъв хонорар взе от фармафията за да рекламираш експерименталните отрови? И по какво е профееееесор профеееесорът?
37
9
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Фейсбук действително дава корелативна информация. Прекрасен източник на НЕ/знание. По-добре ползвайте форумът на БеГе Мамите. Lol
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"не разбрахте ли че има ефективни ваксини само срещу бактерии! срещу вируси няма" ---- то и вируси няма, ако е на въпрос - вирусите са псевдо научна измишльотина на фалшивите учени, за да си навържат измислените модели, с които да обясняват необяснимите болести...
35
13
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Ами от 148 бачкатори на канстракшън сайт, 52 бяха ваксинирани и нищо не им се случи. Остналите се изпонатръшкаха - кой оцеля, кой - отпътува. Така че практиката показва реално действат ли ваксините или ДА. Останалото са антиваксърски уйдурми и халюцинации.
34
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В МОМЕНТА ВЪВ ФЕЙСБУК ИМА КАЧЕНИ НЯКОЛКО СТАТИИ ЗА ВИРУСА ПРОЧЕТЕТЕ ГИ И ДОБИЙТЕ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. ВАКСИНИРАНИТЕ СА ПО ОПАСНИ ОТ НЕВАКСИНИРАНИТЕ. МАСОВО ЗАРАЗЯВАТ.
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сравнявам Израел с България, сравнявам Израел с Израел. Миналата година по същото време, с 0 ваксини имат много по-малко заразени за ден и по-малко умрели. Положението в UK е дори по-лошо. Какво по-ясно доказателство е нужно, че "ваксините" не работят? Ако нещата са много по-зле с "ваксини", отколкото без?
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СИМУЛАЦИЯ - Събитие 201
31
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефективни са, разбира се! Може да ви предпазят от разболяване. А може и да не ви предпазят. Но пък може да ви предпазят от тежко протичане. Или да не ви предпазят. Ама може би ще ви предпазят от смърт. Или пък няма да ви предпазят. Ама то не е сигурно и дали няма да изтеглите късата клечка и да получите странични реакции. Или да умрете. От ваксините. Ама иначе ваксините са ефективни, вервайте!
30
4
 
17
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Смъртностто в БГ е 0.05% и то с лъжите!
29
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук антиваксърите дават като пример Израел, но нима не виждат че там смъртността от корона е 0.7 % докато в България е 4.5%? Интересно ми е дали и антитата отричат по принцип ваксините или конкретно тази, с причини че нямаше достатъчно време за разработка или че короната не изглежда достатъчно смъртоносна. Иначе и антиваксърите и ваксинираните се опитваме просто да заживеем нормално отново, тази пандемя ***.. 2 години от живота на всички.
28
2
 
14
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Намерихте още нови щамове? Отличници! Браво! Шапки долу! Ся се събудете и спрете да бълнувате! Забийте си ваксините там където слънце не огрява!
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Хитлер и Гьобелс се обръщат в гробовете си от яд, едва ли са си представяли че може да има по големи фашисти от тях.
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хепатит и Тубрколоза - да, но вероятно ваксините срещу тези болести работят, за разлика от експерименталните, вредни, безполезни препарати, заблуждаващо наречени "ваксини срещу КОВИД"
25
4
 
31
 
! Отговори
. преди 2 години
Ще гниете в ада за това подлагачество подплатено с пари на фармацевтичните концерни и световния елит. Покайте се докато е време!
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефективни, особено третата доза! Питайте Израел, там ефектът е пореден ден със седем-осем хиляди новозаразени. И повече починали от същия период миналата година.
23
2
 
32
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Светът върви към нов ред - олигарси производители, пласьори на ваксини и роби - опитните мишки които са обект на научните ковид експерименти. Олигарсите не носят никаква отговорност, защото робите сами са се отказали от свободата си.
22
5
 
23
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
И аз имам ефективно оръжие срещу вируса и не само срещу него - имунната ми система. Веднъж вече се пребори с ковид хремата и не виждам защо да не го стори отново. Заврете си ГМО "ваксините" там, де слънце не огрява! Поне докато не докажете, че са безвредни. Ама след всички изречени лъжи, едва ли и тогава ще ви повярваме. Компрометирани сте.