Властите в Ню Йорк задължават учителите да се ваксинират

Байдън призова частния сектор да засили изискванията за ваксинация
24 авг 2021 07:50, Анисия Иванова
71
Властите в Ню Йорк задължават учителите да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Властите в Ню Йорк ще задължат учителите и персонала в държавните училища да се ваксинират срещу Covid-19, съобщи кметът Бил де Блазио, цитиран от Ройтерс.

Те трябва да имат поне една доза до 27 септември и няма да разполагат с възможност да се тестват ежеседмично вместо това.

Преди това от Пентагона съобщиха, че действащите военни и резервистите ще бъдат задължени да си поставят ваксина. Очаква се министърът на отбраната Лойд Остин да издаде заповед със срокове за ваксинация на личния състав, която ще се отнася за около 1 милион и 300 000 души.

Нарежданията идват на фона на пълното одобрение, което американската Администрация по храните и лекарствата даде за ваксината на "Пфайзер - Бионтех". Препаратът досега се прилагаше с разрешение за спешна употреба, съобщи БНР.

В телевизионно обръщение  след получаването на одобрението президентът Джо Байдън призова частния сектор да засили изискванията, свързани с наличието на ваксинация за ускоряване на имунизационната кампания в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
27
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сценарият на пландемията беше ясен още миналата година. Само че тогава му се казваше конспирация. Сега е просто реалност.
9
19
 
18
 
! Отговори
ss преди 2 години
тука боко ни го набива с 200 там им го набиват с 1000..... щом там властите реват задължително да става значи и там хората масово не ги искат тези *** и отрови...
8
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Властите в нюйорк нищо ли не знаят за човешки права
7
5
 
43
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Конспирациите се оказа реалност!
6
6
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Всички на опашка за ваксиниране.
5
37
 
11
 
! Отговори
Санкции! преди 2 години
В България таксиджии, камионджии итн изваждат доводи все едно са микробиолози и дипломирани вирусолози. В Сърбия дори, която не е в ЕС, над половината хора се ваксинираха. Затова тук трябват строги мерки срещу неграмотниците. Като не искат, да им се спрат децата от градина, а те от работа. Целият свят се бори с тази чума, а едни изпити мозъци ни саботират. Да се отделят в гората тогава, да не се възползват от благата на държавата и човешката цивилизация като медицина и пр. Да се самооправят там!
4
36
 
5
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
време е мързеливите връзкари да излезнат от тях си и да се върнат в училище! Не стига че имате отпуски и ваканция ама и от вас цяла заплата взимате докато други си губят работата или седят без пари. Аз съм за ваксинация на даскалята, който не се ваксинира марш в частния сектор за 1000 лв!
3
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България изчакват младите хора да видят какво ще стане. Коментират, че ако задължат ще се надигнат бунтове и за това се правят на ударени с мокра кърпа от служебното. Но ще им набият канчето от ЕС скоро.
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас в училището някъде около 40% са имунизираните учители. Това сме предимно хората над 50г. Младите учители не искат за момента. Изчаквали да видят какво ще ставе.
1
40
 
9
 
! Отговори
А тук? преди 2 години
И тук трябва! Защото *** ю иначе не можеш да го накараш нищо, ако няма пряк келепир. Но ако му набият тръбите в трахеята ще псува държавата. Ако не се ваксинира ударно, останалите ще излязат от кризата, а тук ще се влачим с години пак като сопполи. Опашкари, това е *** ювската съдба. Винаги последен, винаги объркан и неразбрал.