Здравното министерство припомни: Маските на закрито са задължителни

Задължително е и спазването на физическа дистанция
25 авг 2021 16:00,
45
Здравното министерство припомни: Маските на закрито са задължителни
Снимка: Pixabay

Носенето на маски и спазването на физическа дистанция на закрити обществени места е задължително, припомниха от Министерството на здравеопазването.

“Всички лица, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице”, поясниха от здравното министерство.
 
“Спазването на физическа дистанция и носенето на защитна маска за лице е задължително и при посещение на:

- присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица;
- посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
- културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
- спортни състезания с публика;
- на всички пазари, тържища и базари;

Още по темата
За да бъде ефективно носенето на защитна маска за лице, същата трябва да покрива изцяло носа и устата - от основата на носа до брадичката.
 
За работниците/служителите, които са ваксинирани срещу COVID-19, може да се допусне изключение от изискването за носене на маска за лице на работните им места. Това става по преценка на работодателите, органите по назначаване и физическите и юридически лица - собственици или управители на обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на гражданите”, пишат от Министерството на здравеопазването.
 
Препоръки към гражданите за правилно използване на предпазни маски за лице: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/13/preporki_maska.pdf
Как да предпазим себе си и околните: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/02/14/kak_da_predpazim_sebe_si_i_drugite.pdf
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кауфланд Перник
17
0
 
16
 
! Отговори
На ваксинираните преди 2 години
Сертификационният код просветва над дясната китка при сканиране със смартфон. За целта трябва да изтеглите приложението АрКю Ми на СайбърВак.
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми, да ходят в Народното събрание - материал за глоба колкото искаш!
15
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно ни управлява медицинска диктатура. Тогава защо са цирковете и изборите? Сигурно за да се подържа илюзияата, че сме демокрация.
14
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искахте да носите забрадки, ето ви парцали...
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Waffen SS---- Много ви отива това име на ваксинаторите айнзацгрупен също става.
12
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спазвайте мерките, носете намордници, не гледайте слънцето, ваксинирайте се, напишете донос за тези, които не ги спазват, че глобалистката клика няма да може да заспи от тревоги по вашата безопастност.
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спазвайте само собствените си закони, не на плъховете във властта, един бог знае кви кинти взимат за тая пладнешка пандемия, нито сте го избирали, седнал и се изживява като в казарма от 1980 за некой стар пред уволнение да юрка новобранците
10
0
 
39
 
! Отговори
123 преди 2 години
В градския транспорт и метрото каква дистанция Бе умници??? Пускайте линиите през две минути, а не леш и блъсканица до безобразие!
9
14
 
24
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
""Здравното министерство припомни: Маските на закрито са задължителни.Задължително е и спазването на физическа дистанция.""Това са пожелания без никаква стойност сред българското народонаселение.Просто чиновниците оправдават същесвуването си.Те не знаят ли народопсихологията на българина.Ако българин забележи надпис "Вход забранен",първата му работа ще е да се набута вътре.Ако види надпис "не късайте цветятя",той ще обере цялата леха.Някакви си 1300 години ,не могат да изтрият степите
8
5
 
36
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Аз пък искам докторите да ме лекуват , като се разболеа , а не да ми определят начина на живот Ходя на парламентарни избори , за да реша кой да ми определя начина на живот! Много станахте " НАЧАЛНИЦИТЕ" и е крайно време всеки да си знае местото в обществото !!!
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е страшен този вирус, че всеки ден трябва да ни припомнят за него от всякакви загрижени, медии, нпо-та, власт имащи и какви ли още не.
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Здравното министерство припомни: Маските на закрито са задължителниЗадължително е и спазването на физическа дистанция"-------------------------Не ме занимавайте с глупости.
5
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ви напомням, че спрямо Националния план за справяне с коронавируса има заложени мерки, които трябва да се приложат. Нали МЗ го е изготвяло, защо не си го спазва?Вече имаме области - червени зони. Явно чакаме да стане леш като миналата есен.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само стари маски слагайте, новите ги били пръскали, колко е факт не знам, не съм лаборатория за да го твърдя, но е редно слуха който прочетох да го споделя, ако евентуално е истина
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари, припомням ви, че сме демокрация, а не автокрация.
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз Ви припомням, че тези, които тормозите са ваш работодател. Как не сме измрели масово без да се спазват тези мерки?
1
5
 
39
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
След колко години ще станат НЕзадължителни, че моята от март миналата година, доста се захаби?!