Масови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация

Близо 7000 души излязоха в центъра на Атина
30 авг 2021 07:53, Ния Христова
51
Масови протести в Гърция срещу задължителната ваксинация
Снимка: БГНЕС
Близо 7000 души в неделя излязоха на протест в центъра на Атина. Недоволството е срещу ново правило, което задължава здравните работници да се ваксинират срещу Covid-19, съобщава АФП.
 
Промяната в правилата влезе в сила в сряда и изисква всички служители, работещи в болници, да се ваксинират.
 
Протестиращите издигнаха плакати с послания като "Ние не сме срещу ваксините, а срещу фашизма" и "Да живее демокрацията".
 
"Удивително е, че съм пуснат в отпуск по болест, защото отказвам да се ваксинирам, когато в продължение на месеци съм помагал за овладяването на епидемията, работил съм в много трудни условия", казва Христос Бакакиос, шофьор на линейка, който се присъедини към протеста.
 
Медицинска сестра заяви, че "гръцката здравна система ще се срине, ако принудят всички болногледачи, които отказват да се ваксинират, да излязат в отпуск".
 
"Болниците вече са препълнени. Това е безсмислена мярка", добави тя.
 
Гръцкото правителство във вторник обяви редица нови ограничения, както и прекратяване от следващия месец на безплатни тестове за тези, които не са ваксинирани срещу Covid-19. 
 
Правителството предприе мерките, за да насърчи хората да се ваксинират, във връзка с разпространението на по-заразния вариант „Делта“ на вируса.
 
От средата на август, служителите в домове за възрастни хора са задължени да се ваксинират.
 
Десет служители в дом за възрастни хора във Волос наскоро бяха отстранени от работа, защото са отказали да се имунизират.
 
Повече от 5,7 милиона от 10,7 милиона жители на Гърция са били напълно ваксинирани.
 
В неделя Гърция регистрира около 1 500 нови случая на Covid-19.
 
Над 13 600 души са починали от болестта в страната от началото на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как талибаните цяла година ни маски носеха, ни дистанция спазваха, няма ПСР-и, няма карантини, здрави като камък окупираха Кабул. Къде им е вирусът питам, къде са им статистиките и плашенето?
20
5
 
53
 
! Отговори
Ky40 преди 2 години
Щом здравните работници не щат ваксина, смятай колко е здравословна.
19
2
 
30
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Десет служители в дом за възрастни хора във Волос наскоро бяха отстранени от работа, защото са отказали да се имунизират." Не са отказали да се имунизират, а да се ваксинират, Нийче!
18
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво народа се пробужда по целия свят .Отровните продукти на Гейтс нямат право да се наричат ваксини.В Израел вече 10 000 заразени на ден рекодно хоспитализирани.Всички които агитират за масова ваксинация да подлежат на съд и затвор за геноцид и ковид фашизъм!
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България също се очакват протести. На русофилите които се опитват да сравнят западната демокрация с руската диктатура мога отсега още да кажа следното: В Германия при такива протести са арестували демонстранти които са нападали полицаи. В Русия никой не смее да пипне милиционер, а точно обратното - всички ги е страх от милиционерите. В България за съжаление сме наследили руската/съветска диктатура. Днес ще има протест, но той подозирам че ще бъде вял в сравнение с този в Гърция.
16
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Крайно време е да се направят гета за антиваксъри и да бъдат затваряни там всички, които са против ваксинити."-------------Съдейки по броя на ваксинираните и вашата грамотност, гетата ще са по-скоро за вас аахахха
15
9
 
13
 
! Отговори
Масови? преди 2 години
Къде ги видяхте тия масови бе? За Гърция това е следобедно матине.
14
7
 
45
 
! Отговори
s преди 2 години
Дай Боже повече протести навсякъде и все повече такива новини!
13
16
 
1
 
! Отговори
палячо преди 2 години
До до хсплесканНа тебе може да ти се докаже само че си ***, зомбиран от запатката, която получаваш да пишеш глупости по форуми. Толкоз или извинявай - факт.
12
9
 
48
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
И между другото - РНК ваксините НЕ СА ОДОБРЕНИ от FDA!!! Всеки американец, ваксиниран с такъв препарат подписва декларация за съгласие, че се ваксинира с неодобрен препарат. Т.Е. експериментален. Да живее фашизма и комунизма другарки и другари. Да ви е честито.Без разбира се да отричам наличието на вируси и заболявания. И съм твърдо за ваксините, които спасявавт, но не и за експерименти, които са по-скоро вид лечение, отколкото превенция.
11
5
 
6
 
! Отговори
до хсплескан преди 2 години
Не можеш да докажеш, че е вярно... Факт! Всеки може да напише нещо...
10
5
 
35
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
Според проучване на Люк Кемп от Кеймбридж университи, 87% от населението на света в момента живее в страни, които могат да се нарекат репресивни и затоврени. 87%!Преди 6 месеца казваха ваксините ще спрат пандемията.Онзи ден Нафтали Бенати публикува пост в туитър, че 78 от 79 починали за деня не са били с 3та доза. Сега ще трябва на всеки 6 месеца да се ваксинираме.
9
9
 
26
 
! Отговори
хсплескан преди 2 години
Според проучване публикувано в Pros Biology, ваксините, които предпазват от тежко боледуване и евентуално смърт, от 2015, нанасят по-голяма вреда от ваксините,които убиват един вид вирусите.Тъй като техният начин на предпазване води до мутации на вирусите, като те стават все опасни и по-заразни. Можете да го намерите като напишете следното в Гугъл: Imperfect vaccination can Enhance the Transmission of highly virulent pathogens.
8
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля че птказвачите-на-ваксини трябва да задават своят диктат. Да си лекар или сестра си е работа, където има очаквания.
7
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейй , не били толкова глупави тея гърци
6
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отстраняват те щото си здрав, логично:)
5
31
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем те задължават, хем те карат да подписваш, че е доброволно и по твое желание. Чудо
4
30
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Koйто е живял в Гърция може да ви каже, че макар гърците да не вярват на политиците си, то вярват безрезервно на лекарите си! Щом въпреки това и те се бунтуват срещу ваксинацията, значи наистина не е чиста работата!
3
12
 
71
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Милиони трябва да са! Бой по фашизоидните диктатори!
2
11
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борете се за правата на медиците, защото ако те паднат, усилията на фашистите ще се насочат към друга група, после друга, следваща, докато не стигнат и до вас!