Болните в Ямболско достигнаха 373 на 100 000 души

62 са новите случаи за денонощието
31 авг 2021 13:10, Анисия Иванова
19

Покачване на болните от COVID-19 се отчита в Ямболско, съобщи главният секретар на РЗИ Донка Желева.

Данните за заразените са 373 на 100 000 души, през последното денонощие са диагностицирани 62 нови случая, двама пациенти с коронавирус са починали.

В болниците пациентите с коронавирус са 84, от тях четирима са на интензивно лечение. В областта към момента са разкрити 100 ковид легла - 86 в областната болница "Св. Пантелеймон", 10 в общинската болница "Св. Иван Рилски" в Елхово и 4 легла в Специализираната болница по кардиология.

Засега частната болница "Св. Йоан Рилски" в Ямбол не приема пациенти с коронавирус. При влизане в червената зона там трябваше да бъдат разкрити 22 легла, но ръководството й е прекратило договора с НЗОК по тази клинична пътека, обясни Желева, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Ямболкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Въпрос към МЗ преди 2 години
При толкова много заразени хора държавната болница е без ръководство, РЗИ без шеф.Няма ли кой да вземе някакви мерки за хората в града и цялата област!Бог високо, цар далеко!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи няма и половин %, но иначе е пандемия...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 4, е те щото са ваксинирани, даже вече и с трета игла, обаче са останали сигурно малко бебета и те са вдигнали бройката на заразените :)))
9
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Пропуснал съм да вметна, че ако един човек заразява 1 милион, то "сички ше омрем" за 72 часа...Математици, сър!
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бомба над града и заличаване от картата! така иначе нищо добро не е дошло от там!
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което показва статистиката досега е винаги следващата вълна е по-тежна и смъртоносна, тази ще е по-интересна и ще има доста изненадани.
6
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 години
За училия математика по-долу:Явно никой освен теб не е учил математика, сигурно от две години е възникнала тая твойта математика с прогресиите и репродуктивните числа, нали?! Онова СЗО, дето е определило критериите за епидемия и пандемия, същото, дето в момента безогледно тъпче собствените си критерии и те явно не са учили твоята математика...Та така, математико ненагледен, о.в.це. като теб явно никога няма да разберат какво казвам и за какво иде реч...
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Облъчване
4
0
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Внушително - 373 на 100х. Т. е. 0.373%! Егаси "пандемията"!Ако се пресметнат активните в момента случаи спрямо целокупното население, направо числото няма да го хване обикновен калкулатор...То, едно време, зимата се в галактическа пандемия явно сме живели, щото е имало моменти когато спираха децата от училище при над 15% грипясали....После защо хората не вярвали - ами вижте си резултатите, които вадите!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а в израел достигнаха 11000 на ден
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е каква истерия ще те накара да отидеш до болница, да си седят вкъщи, като се чувстваш добре, ходенето в болница не е задължително
1
1
 
3
 
! Отговори
мегаполиса преди 2 години
Сливен 100легла, Русе 36? ВТФ