Безплатни лекарства и оксиметър за всеки COVID болен у нас

Това окончателно ще стане факт до дни
10 сеп 2021 18:30, Красимир Ангелов
37
Безплатни лекарства и оксиметър за всеки COVID болен у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата ще поеме цената на лечението на пациенти с коронавирус, които са на домашно лечение, като лекарствата ще бъдат разделени в три групи. Освен това всички болни на домашно лечение с Covid ще получат и пулсов оксиметър, за да могат да мерят нивото на кислород в кръвта, обяви в предаването "Лице в лице" по bTV здравният министър Стойчо Кацаров.

По думите му всичко това ще стане факт от следващия четвъртък.

Лекарствата ще бъдат разделени на 3 групи - антибиотици, кортикостероиди и лекарства, които влияят на кръвосъсирването. По думите на Кацаров целта е да се разтоварят джипитата и да могат да обърнат внимание на пациентите си с хронични заболявания.

"Никога държавата не е поемала лечението на остри заболявания", подчерта Кацаров и  допълни, че по изключение зоните ще приемат и здравно неосигурени.

Служебният министър отбеляза, че е щял да изкара спокоен министерски мандат, ако "правителството на Борисов не беше оставило зловещо наследство в здравната система".

По думите му в първите три месеца страната е била оставена без ваксини заради грешната преценка кои ваксини да се договорят.

"Когато дойдоха ваксините с най-голямото количество, лично премиерът Борисов ги забрани и после ги разреши, а сега никой не иска да се ваксинира с ваксината на "АстраЗенека". 86% от починалите са хора над 60 г. Те бяха поставени в т.нар ваксинационен план в четвъртата група – всички европейски и не само европейски страни поставиха в първа група възрастните, защото те умират. Не беше проведена никаква информационна кампания“, обясни Стойчо Кацаров.

"Няма да повторя грешките на предишното правителство – с предизборни цели да слагам ограничения, да махам ограничения", категоричен бе здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Кацаров, а ВИЕ каква кампания провеждате????Антиваксърска!!! Ще ви раздадем - лекарства, даже и антибиотици и кортикостеориди, безплатно, че и на здравно НЕосигурените, горкичките, че не искате ваксини... само да кротувате... ВЪН!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 И като ги построиш тези затвори, на кой принцип ще вкарваш политиците в тях? Без съд и присъда? Или ще сложиш такива като теб по съдилищата? Без съответното образование. Това си е диктатура, и няма да мине номерът в европейска държава през 21-ви век, независимо че не приличаме много на такава. А надзиратели в такива количества откъде ще вземеш? Нали разбираш, че това си е чист популизъм?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонимен 9: за съжаление те са избирателите. Другите трябва по-рано да бягаме, преди да са ни затворили в зоопарка.
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте из.роди. Днес придружих майка ми със счупен крак до болница и и ми направиха тест на входа. Нормални ли сте, бе? Кво ми бъркате по носа, карасонджоли такиве- Че и не мога да я посещавам. Свижданията забранени. Ба си чудото.
7
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега всичко си плащахме, а сега като има ваксини , антиваксърите ще получат привилегии да имат безплатен пулсоксиметър и лекарства вкъщи. Що за стимулация на ваксинацията? Що за перверзия? Това е да имаш министър -антиваксър!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте ми на мен власта и веднага ще оправя всичко. Започва се с построяването на затвори. Докато не се напълнят с прости политици нищо няма да де промени. Връщам смъртното наказание, вдигам огради по всички граници, не ми трябват самолети. Глобите стават по 100, не плащаш до един месец - затвор за година. Много бързо ще се оправят нещата но политиците искат да точат и нямат интерес нещата да са наред
5
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ти искам лекарствата, а искам да не ми задължаваш децата да са присъствено точно в делта пика и насила да ми ги разболяваш!!! А и ОЕСР дори няма в училището им!??, цяло лято спахте ли? А можеха да учат онлайн, докато попремине вълната, вместо точно в началото на уч.година да раздавате лекарства!! Срамота!
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще се лекуваш сам вкъщи от болест, от която за два дни можеш да умреш?
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе Кацаров, ваксинирай старците. До къде стигна с ваксинацията им, че май те са най-чепатите.
2
6
 
32
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Божеее, каква наглост! Да не си отишъл на курорт там в министерството??? Целият свят ври от Ковид, той искал спокоен мандат!!! Ами отивай на Карибите бе пич! Некадърник смотан.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох кск ще се точат едни пари сега. Всичко е схема когато започнат уж да дават пари