Медик: Само лечението, приложено на Тръмп срещу вируса, го нямаме

Здравната система ще издържи, смята д-р Вълков
Обновена: 13 сеп 2021 18:26 | 13 сеп 2021 18:15, Веселина Йорданова
51
Медик: Само лечението, приложено на Тръмп срещу вируса, го нямаме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравната система може да издържи сегашната ситуация с коронавируса, предишните две вълни бяха по-тежко протичащи.

Това коментира пред БНР инфекционистът д-р Трифон Вълков.

Няма терапевтични схеми в Европа, които да не се използват и у нас, с изключение на коктейлите от моноклоналните антитела, каквито бяха приложени при лечението на американския президент Доналд Тръмп, обясни Вълков. По думите му при терапията на Делта варианта няма разлика с предишните варианти на коронавируса.

По отношение на смъртността инфекционистът заяви, че трябва да се ваксинират хора, които имат сериозни придружаващи заболявания, за които срещата с коронавируса може да бъде усложняващ фактор.

"Аз срещам огромен отпор като говоря с такива хора. Те приемат своите придружаващи заболявания като контраиндикация за имунизация. (…) Все повече и повече срещам хора, които ми казват – аз исках да се ваксинирам, но личният лекар ме посъветва именно заради това свое състояние да не се ваксинирам, което е груба грешка", посочи то.

Причината за ниското ниво на ваксинация у нас не е само една, отбеляза д-р Трифон Вълков. Той вижда основната причина в народопсихологията ни и вярата на българите в конспирации.

Освен ваксината, друг начин на противодействие срещу вируса е спазването на елементарните противоепидемични навици, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Няма терапевтични схеми в Европа, които да не се използват и у нас, с изключение на коктейлите от моноклоналните антитела, каквито бяха приложени при лечението на американския президент Доналд Тръмп"..................................Накратко нямаме ефективна схема.
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всеки с придружаващи подлежи на гарантирана смърт след ваксина, усложнения и т.н.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"трябва да се ваксинират хора, които имат сериозни придружаващи заболявания, за които срещата с коронавируса може да бъде усложняващ фактор."--------------Най-накрая да се намери един със сиво вещество в главата, за разнообразие от безмозъчните овце, които редовно призовават всички да се ваксинират.
3
2
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тръмп го излекуваха за 2 дни, пък казват нямало лекарство?!? Пак крият нещо.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то левче ли му струваше на него, ама само питам или 50 стотинки беше?
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за Тръмп не е ясно дали наистина е имал вирус или го заплашиха да каже, че има понеже той му се присмиваше. Има и по-силни от президента на щатите, а и той има деца, внуци. Ще каже, че има вирус, че и хоро ще играе.