Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID

86% от гражданите на Белгия са получили поне една доза ваксина
20 сеп 2021 22:25, Елка Василева
212
Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID, показват данни от проучване на общественото мнение, представени в местни медии.

Досега в страната 86 на сто от гражданите са получили поне една доза ваксина.

Още по темата

Мнозинството от 80 на сто от участниците в допитването са изразили готовност да се ваксинират и с трета доза, ако е необходимо.

Отчита се, че делът на подкрепящите задължителната ваксина расте - от 45 на сто през март и 52 на сто през юни, до 66 на сто днес.

Мнозинство от 60 на сто изразява готовност да приеме ново "затваряне", ако епидемичните показатели се влошат. Това показва спад от 10 на сто в подкрепата за повече ограничения спрямо данните от юни миналата година, след като страната бе "затворена" от октомври 2020 г. до края на май тази година с налагане на вечерен час.

Заради по-малкия брой на ваксинираните в Брюксел някои от жителите на провинцията заявяват, че избягват столицата - 31 на сто във Валония и 48 на сто във Фландрия. В края на миналата седмица столичните власти въведоха изискването всички, пристигащи от чужбина, да бъдат подлагани на 10-дневна карантина и две изследвания - в първия и седмия ден от завръщането, за да се облекчи работата на болниците. Изключения се правят за ваксинираните и наскоро преболедувалите.

Досега в Белгия жертвите на COVID са 25 500, като от юни насам броят на смъртните случаи на ден е под 10, според официалните данни. От юни се наблюдава ръст в броя на положителните проби за заболяване и в последния месец този дял е около пет на сто.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 88 от славянин "И кое са глупости бе, ''умна'' и манипулативна тиквичке!? Че тъпчат болните от вирусна инфекция с коктейли антибиотици, които скапват имунната им система точно когато имат най-голяма нужда от нея ли!?" Глупост е, че антибиотиците са причина за смъртността и смъртта на тези хора. Каквото и мнение да имаш за антибиотиците, те НЕ СА причината за смъртта на тия 20 хиляди. Ти просто искаш да цивриш за антибиотиците, затова само използваш 20те хиляди като стъпалце за това.
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Aнонимен 92 "Инфекциите, а не антибиотиците, скапват имунната система." А славянин откъде да го знае? То е същото и с Ковид, между другото, докато анти-ваксърите пищят как ваксините щели да им направят това или онова реално преболедувалите се скапват от последиците от разболяването, дори да са го изкарали по-леко.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 75 от славянин Ако в България има около 1.2 милиона деца под 18 години и сме 6.7 милиона, значи има 5.5 милиона "нормално" население. 80% от това число са приблизително 4,4 милиона. В момента имаме 20 хиляди жертви. На всеки 220 души от 80%таците се пада по един смъртник. Шанса е, да живееш в някое село, поради което по една дива случайност нямаш познати (поне) умрели от Ковид. Ако живееш в среден или голям град шанса се покачва ЗНАЧИТЕЛНО. Колкото повече се върти рулетката ....
83
2
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Инфекциите, а не антибиотиците, скапват имунната система.
82
9
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Истината е, че ваксините трябва да станат задължителни. Това важи най-вече за държави като България, където пречат на себе си. То е единствената такава в света де. Иначе на другият свят му е лесно - удря си кепенците за такива като нас и му дреме. Е, може чат-пат да пуска по някой бизнесмен да му изнася *** на изток. А ония, които са чергари и работят по тамошните плантации, щат или не, ще се ваксинират.
81
2
 
3
 
! Отговори
до 88 от славянин преди 2 години
И кое са глупости бе, ''умна'' и манипулативна тиквичке!? Че тъпчат болните от вирусна инфекция с коктейли антибиотици, които скапват имунната им система точно когато имат най-голяма нужда от нея ли!? Нали ти написах да се научиш да шмекеруваш марко по-интелигентно, за да минава!?
80
2
 
8
 
! Отговори
до 85 от славянин преди 2 години
България не е швабистания швабистанецо, тук вашите задължителни неща не виреят! Тук парцали на лицата ни не могат да ни накарат на носим ти се пениш че ще ни накарат задължилено да се бодем с отровите ви! Ще останеш много разочарован защото ''пророчествата'' ти няма да се сбъднат!
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 76 от славянин "Къде точно написах, че смъртта на 20 хиляди българи е нищо, шмекерче!? Написах, че за тази смърт са виновни най-вече ''лекарите'" Фактът, че говориш глупости във връзка със смъртта им ми говори, че я нямаш за нищо и само я използваш като повод да си тролиш с любимите ти опорки. За теб тя е "инструмент", дори не осъзнаваш каква трагедия е, а факта, че подменяш истинската причина за тази висока смъртност е ПОКАЗАТЕЛЕН. ТОЛКОВА, за "човечността", на "славянин".
78
1
 
5
 
! Отговори
до 76 от славянин преди 2 години
Къде точно написах, че смъртта на 20 хиляди българи е нищо, шмекерче!? Написах, че за тази смърт са виновни най-вече ''лекарите'' с адекватното им протоколно лечение с коктейли антибиотици срещу вирусна инфекция съсипващи имумната система на болните, точно когато имат най-голява нужда от нея! Пробвай се да шмекеруваш малко по-интелигентно когато се опитваш да ми припишеш нещо което не съм написал!
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А белгийците интересува ли ги какво става в България ?! За един приател питам !
76
8
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Времето за увещания изтича. Особено за допотопен народ като бегето. Задължителната ваксина е въпрос на време. Сами си го направихте :)
75
1
 
1
 
! Отговори
До Боц преди 2 години
За да се препрограмира мозък, първо трябва да има мозък. А тук го няма.
74
1
 
5
 
! Отговори
до 75 от славянин преди 2 години
Ама разбира се че така ще стане, мен от година и половина все ме вкарвате в интензивното, а аз все не влизам там и няма и да вляза! И за разлика от вас въобще не живея постоянно парализиран от страх от грипа!
73
1
 
1
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Избор има ли, ако не можете да дишате? Да не се налага да пробвате.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който защитава белгия е доказан лгбт, там друго не вирее
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 71 от славянин "Само че антибиотиците не са витаминчета, за да се вземат профилактично срещу евентуална бактериална инфекция, освен това те доста сериозно потискат имунната система точно когато имаш най-голяма нужда от нея!" Затова и антибиотиците не се дават случайно, но ти откъде да го знаеш И това? Антибиотици се дават ЦЕЛЕВО. А "профилактично" вземат антибиотици Сульовци, които си мислят, че всичко им е ясно (познато ли ти е?), и пият каквото им скимне когато им скимне.
70
1
 
2
 
! Отговори
до 71 от славянин преди 2 години
Само че антибиотиците не са витаминчета, за да се вземат профилактично срещу евентуална бактериална инфекция, освен това те доста сериозно потискат имунната система точно когато имаш най-голяма нужда от нея! И точно заради масовото профилактично вземане на антибиотици вече 85 % от бактериите са станали резистентни към тях! Ама ти като си ''умен и образован'' откъде да го знаеш това!?
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 69 от славянин Нещо май пропусна. Ти беше тръгнал да "доказваш", че западняците били едикакви си, обаче май се намират примери преобладаващо за това, че западняците са свестни. Колко мога да разказвам, няма да ми стигне цяла вечер: и за благородните постъпки на "западняци" и за свинннщините на "човечните" българи. Човечния бългрин славянин току що изкоментира смъртта на 20 хиляди негови сънародници, все едно е нищо. ТОЛКОВА с "човечността". За разлика от вас западняците се борят за живота
68
5
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До Славянин: чудесно. Не се ваксинирайте. Хващайте "грипа", да ви смъкне имунитета, за да се разболеете дори и от бактериите, които иначе си имате, но не Ви пречат. След това пийте антибиотиците, други антибиотици за резинстентните към първия антибиотик бактерии, след това пробиотиците, и цялата редичка лекарства. E, всичко това можеше да не е така, ако се бяхте ваксинирали.
67
1
 
5
 
! Отговори
Великолепно!!! преди 2 години
Те така или иначе вече са деградирали..