От 18 лекарства за COVID само 9 са безплатни, други 3 липсват

Медикаментите се предписват еднократно
23 сеп 2021 09:25, Ния Христова
18
От 18 лекарства за COVID само 9 са безплатни, други 3 липсват
Снимка: БГНЕС
"Отдавна са отпаднали "зелените" коридори, защото те пречат на останалите хора да купуват лекарства. Общо 18 лекарства са специално за диагнозата COVID. От тях 4 лекарства трайно липсват. Например антикоагуланти. 9 от тях са с доплащане, защото без това те са само референтни", заяви пред Нова тв Николай Костов, председател на Асоциацията на собствениците на аптеки.
Още по темата
 
Има 9 безплатни лекарства, но част от тях липсват на пазара. А причината за това е, че се изнасят.
 
Според него всички 18 лекарства са в напълно реимбурсирани групи, но само половината са напълно безплатни, а от тях 3 ги няма и остават 6.
 
"Те се предписват еднократно и са до 3 лекарства на рецепта. Само за осигурени хора. Има и терапевтични курсове, които не трябва да се надвишават. Варират от 3 до 10 дни. Ако боледувате 1 месец, за останалото време трябва да си ги купите", обясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Дано си получат преди 2 години
Възмездие тези хора, които нямат нужда, а ходят и ползват безплатните лекарства на гърба трудещите се трябва Господ Бог да ги накаже да пукнат дано и да умрат в страшни мъки тез хора паразитиращи на чуждите парите.
15
1
 
1
 
! Отговори
Леле като ги погна преди 2 години
Тези хора по профилите им по соц. мрежите и фейсбука как живеят като погна определено НЯМАТ НИКАКВА НУЖДА от ПАРИ, а ще имат нужда от бой с ТОЯГА и ЯКА РАБОТА ОБЕЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД. Да хрантутя с моите данъци такива хора да ме ограбват, да плащат от моите пари социални осигуровки на чужди майки и техните деца с неизвестен баща, разни мошенички дето източват държавата с врътки за майчинства и помощи УРРРРР наказание и възмездие да се задавят и пукнат с тези пари и помощи ограбени.
14
1
 
1
 
! Отговори
Моля моля ало ало? преди 2 години
КАКВО е това безобразие и пръскане и праскане на пари ей така по хората да ги подкупват за избори прахосвайки държавни пари. ПЪРВО ТЕЗИ хора ИМАТ ПАРИ за МОРЕТА и ХОТЕЛИ и ЗАВЕДЕНИЯ и за ЦИГАРИ и АЛКОХОЛ, но ПЪК НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ САМИ ЛЕКАРСТВАТА ??? Що за наглост една кутийка цигари от 7 лева нагоре на ден, като турим и алкохол и пари за заведение и до градският Мол фръц и пръъц колко пари отиват? Няма ли ПАРИ за ЛЕКАРСТВА та това е ЦИГАНИЗАЦИЯЯ ПЪЛНАА. За това ли ми ХАРЧАТ моите ДАНЪЦИ ???
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е некадърен.спря ваксинацията и лъже.но той е избор на президента Румен Радев. избори има.предстоят.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ко ама Кво?Не е толкова просто да си вземеш от безплатните лекарства. Само 2 са безплатни и уж се раздават в ковид зоните: азитрокс за 10 лева и бромгексин за 4 лева. Само, че болният трябва да се прегледа, независимо от пср теста. Сестра ми с бебето на 4 месеца, ваксинираният и мъж с Модерна и по-големият им син на 7 години в момента тежко го карат. Бебе на 4 месеца също се разболява и го кара тежко! Мислите ли, че съм търсила безплатни лекарства, когато те са карантирани?
11
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 10/ АКО Е СБОРЕН ЧАЙ ОТ КОТЕШКА СТЪПКА, ЕХИНАЦЕЯ, МРАВЧЕНО ДЪРВО, КОТЕШКИ НОКЪТ И ЧЕРВЕНА ХВОЙНА ПЛОД НИЩО ЧУДНО И ДА СТАНЕ САМО С ЧАЙ И АСПИРИН!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров то каза - само чай и аспирин!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изолираха ли вируса? Кои са лекарствата срещу вируси? Има ли някой нормален в МЗ?
8
1
 
7
 
! Отговори
обещания на килограм преди 2 години
абе как се казва оня министър на здравето дето разправяше че ше раздава безплатни лекарства ??? щото , безплатни ама не съвсем безплатни , други па ги нема , а и куп некакви изисквания :) та да попитам : ся хората къде ше умират ( дано да няма такива) по улиците или в къщи ? щото той обеща че няма да е по стълбищата .
7
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АНТИБИОТИК И ПРОТИВОСЪСИРВАЩО КРЪВТА ЛЕКАРСТВО, ЗА ТОЛКОВА ИМ СТИГА АКЪЛА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО!
6
2
 
4
 
! Отговори
Бонуси Монуси преди 2 години
Купуване на гласове ДУПКА ЧЕРНА в ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА после НЕМА ПАРИ заеми ДЪЛГОВЕ престъпление и прахосване на държавни пари.
5
2
 
6
 
! Отговори
Ох ОО Комунизъм преди 2 години
Социализъм ПРАСКАНЕ на ПАРИ на КАЛПАК хей така ПИЛЕЕНЕ НА ПАРИ после ВИСОКИ ДАНЪЦИ.
4
2
 
4
 
! Отговори
Ко ама Кво? преди 2 години
Като ми ВЗИМАТ ПАРИТЕ от ДАНЪЦИ и ги пръскат тези пари за всякакви вятърничави каузи и цели ПОСЛЕ КОГАТО АЗ ИМАМ НУЖДА на МЕН НЯМА КОЙ ДА МИ ДАДЕ Безплатното. ТОЕСТ Плащам си данъци и ПОСЛЕ ПАК ще ме дерат да ПЛАЩАМ безплатните неща на чужди хора и чужди пенсии плащам.
3
4
 
5
 
! Отговори
Ко ама Кво? преди 2 години
БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА! Моите пари от данъци отиват за безплатни лекарства за хора, които НЕ ПОЗНАВАМ и НЕ МЕ ГРЕЯТ и така ме ощетяват.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е безплатна ;)
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е, но не е готово. Стою спечели още 2 месеца да доумори връстниците си. Какво го интересува, за него има стая с плазма в правителствена, а елекората ще се въргаля по стълбите с торбичката си. Не мога да повярвам как работещите лекари не го изринаха този - точно за 1 час нека спрат работа с искане за оставка и ще им лъснат гаите.