Шефът на "Модерна": Пандемията може да приключи до 1 г.

"Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани"
46
Шефът на "Модерна": Пандемията може да приключи до 1 г.
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на "Модерна" Стефан Бансел смята, че пандемията от новия коронавирус може да приключи до една година, тъй като увеличеното производство на ваксини гарантира глобалните доставки, съобщи Ройтерс.

"Ако погледнем към увеличаването на производствените възможности в индустрията през последните шест месеца, до средата на следващата година ще има на разположение достатъчно дози, за да може всички хора на планетата да бъдат ваксинирани. Ще са на разположение и необходими бустерни дози", каза той в интервю за швейцарския в. "Нойе цюрихер цайтунг".

"Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани, защото вариантът Делта е доста заразен. по този начин ще се окажем в ситуация, подобна на тази при грип. Може да се ваксинирате и да прекарате добре зимата. Или не се ваксинирате и рискувате да се разболеете и вероятно дори да се озовете в болница", каза той.

На въпрос дали това означава завръщане към нормален живот през втората половина на следващата година, той отговори: "Считано от днес, в рамките на година, предполагам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
10
 
! Отговори
Да бе верваме преди 2 години
ХИВ / СПИН, както и сезонните грипове ДА НЕ БИ ДА СА ИЗЧЕЗНАЛИ нито лекарства нито ваксини действат просто си живеем с тях и който има лош късмет го хваща.
36
4
 
14
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
Шефът на Модерна??? О, заблудени ми овчици .Тоя е някакъв второстепенен разпоредител. Шефът е Бил Гейтс. Именно неговата фондация спонсорира създаването на Модерна през 2016г. Я, какво съвпадение. През тази година Бил започна лекциите си в ТЕД за пандемиите и намаляване на населението на земята. А скоро Бил каза официално. Пандемията ще продължи. Това е само началото.
35
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще се появи нов щам,а не нов вид гама или яма на Ковид.Много вероятно това да стане у нас или в някоя подобна държава с ниско ниво на имунизация.Той ще засяга всички възрасти и ще е с много висока смъртност до 30%.Това означава,че ще остане половината от населението или по-малко.Тези които ще оцелеят ще бъдат по-щастливи и по-разумно от сегашното население.У нас ще остане 20% от населението.Това ще стане декември-януари.
34
2
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
А той дали се е боцнал с неговите бъркочи?
33
21
 
12
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Никой от нас не знае колко ни е отредено - ваксинирани или неваксинирани. Чист факт е, че в моя кръг 23 човека на една сватба, само ваксинираните не се разболяхме - трима. Останалите го изкараха, някои тежко. После някои ги повтори, от тези, които го караха леко. Та, вакисината работи, кой каквото ще да казва. От хоспитализираните, под % са ваксинирани. Това е моя опит и факти, а това кой какво мисли, смята и разсъждава си е субективно и неважно в случая, както е писано долу.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този шеф директно си казва, че иска да ваксинира цялото човечество. А, това че пандемията щяла да приключи до 1 година е морков пред магаре. Който му се върже.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Озоваващ в болница може всеки от 2 типа с чиято плашат,а защо щом всеки попаднал в нея е социално-здравно осигурен по направления за паричен превод в здравната система за лечението му с персонал и модерно оборудване с техника по изисквания за апаратури от достиженията на медицинско-инженерна наука в нея сфера за туй как от трудова заетост,от социална категория по документ,пациента,че е потребител и се внася с ДДС на всичко,от всеки жив разделено от обществото за случаи,че др.данъци,такси дейност
30
12
 
13
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
На теб какъв ти е проблема с ваксината. Тука няма "мисля си", "вярвам" и т.н. Има точни емпирични данни. Другото е вглавите на такива като тебе. Като искаш - не се ваксинирай и си чакай естествения имунитет. Само дето естествения имунитет идва по трудния начин.
29
3
 
26
 
! Отговори
... преди 2 години
Антиваксър стана дума за назидание.Сравнявам го със холокоста.Много учени не са съгласни с дадени обстоятелства и при повдигането на разни въпроси, биват наричани фашисти и антисемити, въпреки че не отричат холокоста.Същото е и с ваксините - ако повдигнеш въпроси автоматично се превръщаш в антиваксър.
28
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проклети убийци първо спрете тия самолет ваксини ограничения маски мерки и тогава ще свърши тая лъжлива пандемия айде няма нужда от вашите убийствени ваксини проклети лешояди никой не ви вярва вече и неви иска никакви ваксини забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига иначи щте играе брадвата на вас долни лешояди
27
4
 
37
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
Всичко е политка и пари, но стадото не се усеща.В световен мащаб хората са коне с капаци масово.Не само, че някои от ваксинираните не развиват имунитет, но и такива, които уж при изследване имат антитела също се разболяват.Аз не казвам на някой да не се ваксинира, напротив - който иска да се ваксинира.Агресията идва от промитите мозъци, който си мислят, че с тази ваксина ще спасят света.
26
0
 
28
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
И аз не разбирам защо не признават изследване за наличие на клетъчен имунитет при неваксинирани и в същото време за ваксинираните по презумпция се приема, че са защитени. Досегашните проучвания доказаха, че не всички ваксинирани са придобили имунитет. Всъщност разбирам.
25
5
 
20
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Ами и твоят постинг е анонимен и аз го чета точно в интернет. Ти да не искаш да си даваме телехфоните и адресите под всеки пост? Колкото до спасяването на животи-да, но лекарствата, знаеш ли по принцип колко клинични изпитания преминават, докато стигнат аптеките? Години наред и пак непрекъснато се налага да се усъвършенстват. А каква е тази ваксина скалъпена надве-натри за няколко месеца? Да, не и вярвам и повярвай, има защо.
24
15
 
6
 
! Отговори
Mitaka преди 2 години
Никога не вярвайте на анонимни постинги в интернет, които ви казват в какво да вярвате и в какво не.Фармацефтичните компании с лекарствата, които разработват спасяват животи всеки ден. Да печелят от това и слава Богу, че печелят за да продължат да работят.На загуба е само топлофикация и градския транспорт в София.
23
4
 
37
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Основно правило: НИКОГА не вярвайте на фармацевтична компания. Те печелят от това, хората да са болни, няма как. Следователно за тях е най-добре пандемията да продължава с години.
22
6
 
44
 
! Отговори
... преди 2 години
Не разбирам защо се използва думата антиваксъри, за ваксина, която не е минала изпитателен срок.100% от така наречените антиваксъри имат всички задължителни ваксини от календара.Или просто сте глупави и не виждате чисто политическото разделение на ваксинирани и неваксинирани.Изкуствено насаждане на омраза и вина към неваксинирани, видиш ли заради тях има вирус.Щом сте се ваксинирали и сте гласували доверие на ваксината, живейте си живота и не се бъркайте там, където нямате работа.
21
17
 
9
 
! Отговори
Митака преди 2 години
Няма вещество без странични ефекти, дори и чешмяната вода води до напикаване.По-добре един ден с температура след ваксина от колкото трайни последстивя от ковид. които може да не минат с месеци.Всяко един "страничен" ефект от ваксините го има минимум 100 пъти по-често от ковида.Познавам десетки хора, които го изкараха и почти няма човек, който да не му е останало нещо след това, макар и да не го казват директно. След ковид всички тръгват на фитнес и почват здравословен живот за да компенсира
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как? Ти откъде знаеш колко от окапалите са ваксинирани и колко-не? Дай си източниците на информация, щото аз не намирам такива. Там е работата, че никой не съобщава, за да откажат хората ваксините съвсем, когато узнаят истината.
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 Е ти вероятно няма да видиш какво се случва след една година, щото нали виждаш антиваксърите как окапват.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гад..духай супата