В Гърция родители съдят учители заради тестовете и маските

Искат високи обезщетения за нарушаване правата на децата
23 сеп 2021 07:51, Елка Василева
31
В Гърция родители съдят учители заради тестовете и маските

Родители съдят учители в Гърция, защото не допускат децата в час без тестове и маски. Искат високи обезщетения за нарушаване правата на децата, предаде БНР.

Хиляди родители на ученици от цялата страна водят съдебни дела срещу учители, директори на учебни заведения и министерството на здравеопазването.

Още по темата

Съгласно наредба в клас не се допускат деца без два отрицателни теста за коронавирус на седмица и без маски.

Много от училищата започват сутрин учебните занятия в присъствието на полицаи и гневни родители.

Учителите са принудени за спазват закона, коментират в подкрепа от синдиката.

На базата на подадена жалба много учители са арестувани. Родителите ги обвиняват в нарушаване на човешките права и дори в престъпление срещу децата. Адвокати признават ,че ежедневно получават десетки молби за съдебни дела срещу преподаватели и огромни суми за обезщетение.

Министерството на образованието внесе по спешност в парламента гласуване на промяна в наказателния кодекс, която да защитава учителите.

Временно министърът на обществения ред разпореди на полицията да не задържа учители при подадена срещу тях жалба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция съдели учители, защото не им се спазвали мерки. И да врякат и крякат, никого няма да осъдят, напротив родителите ще бъдат осъдени, защото не спазват противоепидемичните мерки. Най-много да си изпросят закон за задължително ваксиниране на децата, щом не искат маски и тестове, пълни ***.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботева, нещо си нервна. Да не си в абстиненция? Боцни си една дозичка и бутай по-лежерно.
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да си изтеглят децата от училищата да не им промиват мозъците. Ама пък после с мислещи мозъци дали ще са удобни на правителството?
21
0
 
8
 
! Отговори
до Ботева преди 2 години
Язък ти за фамилията, ако е истинска
20
1
 
8
 
! Отговори
това е пътя преди 2 години
Срещу бюрократите, по бюрократичному
19
17
 
3
 
! Отговори
Впечатляващо... преди 2 години
... някой съди някого за това, че е спазил законови разпоредби...Колко балканско!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прехвалената Гърция!
17
0
 
16
 
! Отговори
Шахспешката преди 2 години
Вижте графиката с най-задлъжнялите страни в ЕУ спрямо вътрешния им брутен продукт: https://statista/statistics/269684/national-debt-in-eu-countries-in-relation-to-gross-domestic-product-gdp/Сега проверете къде най-силно се натиска за ваксиниране или държавите са с най-високи нива на ваксинация.... Няма нищо случайно - всичките са в топ 10. Господарите си имат план. И Да, целта оправдава средствата! Тук здравето на хората няма никакво значение....
16
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво ни занимавате с битовизмите на десетина изперкали сектанти , чудно ми е как пускат децата си на училище , нали искаха да си ги образоват у дома ?
15
6
 
6
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Браво
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ботева: Като не Ви харесва държавата ,свят широк ,за какво сте още тук?! Щом сте ваксинирана отидете някъде където всички са ,не виждам проблем,най малкото сте защитена и не би трябвало да ви е страх...какъв е проблема?
13
2
 
11
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Съдят не значи осъдят.
12
8
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
КАто извадят гегите ще ги попилеят.За разлика от нас те имат топарлаци, а не като нас стафидки.
11
36
 
9
 
! Отговори
Ботева преди 2 години
Стига сте ревали! Многознайковци! Само в тази скапана държава не искат да се ваксинират!
10
3
 
24
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
А ти какво предлагаш? Да си траем до края на света, без значение от гаврите?
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 и ти какво предлагаш на хората дето децата им не могат да влязат в училище? Да мълчат? Да оставят децата си на самообучение или да ги набодат с 2, 3 а утре може и с 5 игли? Революциите сменят социалните строеве. Ако социалният строй ще е диктатура на богатия над бедния, не е ли по-добре да се сведат богатите до минимума?
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия в Гърция са се побъркали...а уж сочехме гърците за пример на непримиримост,когато си търсят правата ...ама най-вече за пари...
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е. грижата за народа се състои в това да учат само децата на богатите родители, които могат да си позволят 2 теста всяка седмица на всяко дете. Това ли е социалната загриженост за хората? Това ли е новият ред? И с какво той се различава от диктатурата на богатия над бедния? Как градим бъдеще като се връщаме в 15ти век? Хора, ако някой тук опита това, трябва да му смажем главата още преди да си е отворил устата! Образованието трябва да е достъпно за всеки! ЗА ВСЕКИ!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен-Революция хора! Ей това оправя нещата! Щом властта не те чува,...................................................................................... Целта на Ковид-истерията е именно да изкара хората на улицата, затова така бавно тероризират населението. А след революцията ще има яко затягане на права и свободи и поле за въвеждане на още по-голям контрол върху населението. Така че, мислете с главите си накъде ви водят!
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей колко страх от тоя вирус от старците бре! А така ли се страхуват от шарка, която ако ги ловне ги е убила? А от дифтерия, която ги копае веднага? Браво! Значи може да ходиш на училище ако нямаш такива ваксини, но не може да ходиш ако не докажеш с 2 теста на седмица че не кихаш, т.е. с 200 ? седмично. То май училището става само за милионерите. Ах каква грижа за хората само. Ще учиш ако имаш пари за тестове, ако нямаш никакво учене. Много се грижи елита и буржоазията за народа бе! Вервайте!