В Гърция 30% от новите случаи на коронавирус са деца

Тревожно е положението в Северна Гърция, ваксинацията там е ниска
24 сеп 2021 13:30, Елка Василева
23
В Гърция 30% от новите случаи на коронавирус са деца
Снимка: архив, БГНЕС

Около 30 процента от случаите на коронавирус, които се установяват в Гърция, са деца на възраст 4-18 години, каза пред телевизия Скай ръководителят на гръцката национална служба по обществено здраве Панайотис Аркуманеас.

Още по темата

Той заяви, че епидемичната ситуация в страната е под контрол, а пандемията показва известен спад. В общия брой на новите случаи се наблюдава спад със 7 процента, въпреки че през последната седмица е направен рекорден брой тестове - 1,3 милиона.

Очакванията са през следващите две седмици броят на дневните случаи на заразяване да остане на същите равнища - 2 000 – 2 500.

Аркуманеас обаче изрази безпокойство от положението в Северна Гърция, където степента на ваксинация е по-ниска и съществуват опасения от взрив на разпространението на вируса.

На въпрос как могат да бъдат убедени гражданите да се ваксинират, Аркуманеас каза, че ясното послание е, че ваксините спасяват животи и трябва "да слушаме специалистите, а не социалните медии".

При население около 11 милиона напълно ваксинирани са малко над 6 млн. жители на Гърция, а 6,4 млн. са получили поне една доза от ваксините, показват официалните данни. В страната вече са поставени и почти 20 000 подсилващи трети дози.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А каква е смъртността? Преди заглавията гърмяха с числа колко били умрели на ден. Сега всяват паника с колко са се били заразили. Хора се заразяват с вируси ежедневно. Спрете да стресирате хората вече.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20 Ти ако беше много умен щеше вече да си разбрал,че ваксинираните също заразяват така,че това няма как да предпази децата.Те и без това го карат като обикновен грип
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обединените Арабски Емирства са с най-висок процент ваксинирани
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички възрастни се ваксинират, децата няма откъде да се заразят. Ама нали сте мангъропитеци....
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърските лъжи за стерилизация вече се изтъркаха. Измислете нещо ново. Европа си ваксинира повечето деца. Дори Куба, Китай,Саудитска Арабия ваксинира над 2 и 3 годишна възраст.
15
1
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
ДА ЩОТО ДО ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ НЕ ТЕСТВАХА НИКОГО ПОД 12. АЙДЕ СТИГА С ГЛУПОСТИТЕ ВЕЧЕ!!!
14
6
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Децата и младите,които ще бъдат родители са реално целта,а не бъгави и старци на години с торба хапчета да ги спасяват. Загрижили са се от фарма-мафията за здравето на старците хаха добре. Просто младите след години ще имат даунчета и аутисчета за деца или от деца директно стерилни. Отивайте за бустерна доза.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата трябва да са без маски и без ваксини, защото при тях няма смисъл.
12
2
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Дупчете се ,след 10 ваксина ще бъдете спокойни.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умряха ли тези деца, че картината е тревожна?
10
5
 
15
 
! Отговори
Не пипайте децата преди 2 години
В Северна Гърция реално доста от живеещите са българи. Но не знам това с децата какво го надуват този балон. При деца починалите са 1 на 1 млн. Нали се сещате, че ако са ваксинирани може смъртността да е по-висока. Децата изкарват много лесно. А за тези препарати ("ваксини") не се знае още какви ще са ефектите след 5 г. Отделно децата могат да заразяват други хора, дори ако самите деца са ваксинирани. Та е безсмислено да се третират децата с тези препарати ("ваксини").
9
6
 
3
 
! Отговори
Избийте децата преди 2 години
Това трябва да се прави масова ефтаназия на тези щъкащи деца заразители.
8
7
 
5
 
! Отговори
Българин! преди 2 години
НЕМА ВИУРС! ВСИЧКОТО Е КОНСПИРАЦИЯ!!!
7
5
 
22
 
! Отговори
Това преди 2 години
с вината на децата, е ЕДНА ГОЛЯМА ОПАШАТА ЛЪЖА.......Само чакаха да започне учебната година, за да прокарат идеята Децата да са следващите жертви на ИГРАТА...Да всяват страх и да изнудват....
6
4
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Ваксинирайте децата____Васкинацията няма да спе заразавянето, но може да увреди здравето след години, защо да ваксаме децата, след като те не боледуват !!!
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу лапите от децата!
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тревожно било положението в Северна Гърция, ваксинацията там била ниска - Ами нормално там повечето са етнически българи !
3
13
 
2
 
! Отговори
Ваксинирайте децата преди 2 години
Това трябва да се прави масова ваксинация на тези щъкащи деца заразители.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 млн. население, 6 млн. напълно ваксинирани и т.н. При повече от половината ваксинирано население би трябвало всичко при тях да е наред или поне по-добре от при нас. Ама не е.
1
2
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Г-жо Василева, моля да пишете малко по-интелигентно, не сме маргинали !!!___Моля да уточните какви са тези деца - заразени или болни , защото има огромна разлика !!! ____Акцентирате на това, че са деца, но обикновено те го карат леко или безсимптомно !!!