Кунчев: Не е нужна масова реимунизация, безумно е да имаш държавата за враг

Ще бъде коригирано ограничението за публиката на спортни събития
Обновена: 26 сеп 2021 11:24 | 26 сеп 2021 11:24,
150
Кунчев: Не е нужна масова реимунизация, безумно е да имаш държавата за враг
Снимка: БГНЕС

Към момента не е необходима масова реимунизация, обяви пред БНР главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Общото мнение на специалистите е, че в масовия случай при човек, който е реагирал нормално на антигенното дразнене, трета доза не е необходима“, поясни той.

„Само че в медицината 2 и 2 не винаги е 4. Всеки реагира на база на собствения организъм. При хора, които по някакви причини имат по-ниско ниво на антителата, което предполага изследване на антитела и на клетъчен имунитет, може да се препоръча трета доза. Подробностите са важни – каква ваксина да бъде направена, в какъв срок, какви изследвания трябва да направят хората. Искаше ми се да има единно европейско решение, но няма смисъл да чакаме, интересът е голям. Това ще се случва минимум 6 месеца след завършения цикъл на ваксиниране“, допълни Кунчев.

По думите му в момента сме свидетели на поредната вълна на коронавирус, а положителните проби са между 8  и 9,5% от всички направени тестове. Той добави, че расте броят на приетите в болници, което поставя здравната система под натиск.

“Ако през следващите две седмици започне лек спад, това би било добър вариант.Не трябва да гледаме на този процес като на някакво чисто природно явление, в което сме просто наблюдатели, защото другите данни, които имаме от различните страни показват, че общества, които реагират единно и изпълняват указанията на експертите, преминават много леко през тази четвърта вълна“, коментира Кунчев.

Още по темата
„Колкото по-малко имунизирани имаме, толкова по-интензивна е вълната, толкова повече хора с в болница, съответно процентът на починалите е по-голям“, каза още държавния здравен инспектор.

Според него у нас антиваксърството е толкова активно заради социални явления.

„Да имаш държавата за враг, да не вярваш на никого, а да вярваш на това, което прочиташ в абсолютно неясни източници. При 6 млрд. направени ваксини до момента да твърдиш, че има неясноти, е безумно“, коментира специалистът.

Доц. Ангел Кунчев поясни, че другата седмица ще бъде коригирано ограничението за публиката на спортни събития.

Здравният инспектор посочи, че хора, които са изградили имунитет по време на боледуване, за което не са разбрали, е нормално да притежават сертификат. Срокът на ваксинационните паспорти според него ще бъде автоматично удължен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
38
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
И после да не се чудят Кунчевци, Витановци, бай Шилевци, Балтовци...........че били заплашвани!
61
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия нямат ли поне капка срам, за да се спрат с пропагандните си глупости?
60
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, Кунчев, самият факт, че казваш, че е безумно да не ти вярваме, показва, че си тотално корумпиран и луд. Жалък продажник! В Израел ще има трета доза за всички ваксинирани, в Англия ще има, навсякъде ще има, а ти казваш, че тук нямало да има. Защо? Чудиш се как да подтикнеш хора към първа доза. Откажи се. Жалък си! Сега пуснахте и Чорбанов да вдига броя наваксани с българска ваксина. И такива трикове правите, но никой не ви вярва!
59
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия измамници оставиха хората безработни с намалени заплати и увеличени цени а те си пълнят джобовете и ви баламосват с приказаки за деца
58
4
 
26
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
" хора, които са изградили имунитет по време на боледуване, за което не са разбрали "========================================================Ха - ха - ха ! Кунчев, сами се дъните. Какъв е този страшен вирус, който си го преболедувал и не си разбрал ? Егати якия вирус. Момчета, пуснете нещо по - сериозно: Чума, Холера, Ебола, Антракс.... Я, да си болен от Чума, дали няма да разбереш ?!
57
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че имаме държавата за враг не е наша вина, а на държавата, която бе една бащиния за един криминален нарцис!Доверието се печели, не се изнасилва.
56
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за слугите на фарма-мафията!
55
3
 
41
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Кунчев, за теб държавата е спонсор. Със сигурност взимаш не лошо възнаграждение от нея (и не само). 70% от хората които ти плащат заплата са против задължително ваксиниране, съобразява се с този факт!
54
35
 
7
 
! Отговори
Бay преди 2 години
държавата ви набави ваксини ама вие сте анти... Не знам какво са виновни?
53
1
 
43
 
! Отговори
Моля преди 2 години
МОЛЯ,ПОСОЧЕТЕ МИ ЕДНА ПРОБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ РАБОТИЛА ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТ 1989 ГОДИНА НАСАМ И КАКВО НИ Е ПОМОГНАЛА
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз чакам да се махнете и да отидете някъде другаде, ама стоите в БГ.
51
4
 
47
 
! Отговори
5645 преди 2 години
Елита воюва срещу народа.На всяка цена искат да ни набодат с трансхуманистките вещерски отвари наречени ваксини.Трябва да удържим фронта,иначе ще ни стегнат,като в Европа. Сега са малко излъганите и гледат да не ни плашат с много репресии.
50
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено че видеото и т.н. щеизчезнат.Идиотията трябва да се ограничава.
49
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Държавата" България е създадена и съществува само и единствено за гавра, преследване, унижаване, мачкане, съсипване и ограбване на населението си! Дали е безумно да имаш държавата за враг?
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм българче,не обичам вашта държава дето лев детски не ми дава Ех само да порасна на секундата отук се махна
47
2
 
42
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Безумно е, но е реално, Кунчев;))) Ти на коя планета живееш? Нема по-голям враг за българите от настоящата му държава, на която само името е България иначе е Антибългария! Така се казва, тя към днешна дата, затова и си отива заедно с вас! 30 години ви гледаме чуку.ндурските физиономии и проклетия ген! Вървете си!
46
4
 
37
 
! Отговори
българин преди 2 години
Съжалявам този човек. Той е в пълна безизходица и безсилие и плещи глупости. Страх го е за поста и паричките. Не може да си изпълни поръчението.
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ НИКЕА РАДОСТ НЕЕ ЗА МЕНЕ
44
0
 
15
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До АнонименТака е. Във Фесът, колчем кажеш нещо за евреите и Узунов, особено, ако съчетаеш евреите и Узунов и веднага те блокират за 30 дена;)))
43
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видеото в тубата изчезна за секунди. Значи нещо вярно е имало. Там за ковида ако говориш и изчезваш на момента. Контрола е много строг. У фейса е същото и освен за ковида, а кажи нещо за евреите и глей ко стаа... контрол и хората трябва да са дезинформирани и единствено да им се говори от сутрин до вечер - ваксинирай се, ваксинирай се, ваксинирай се... кат Кашпировски са всички с тия ваксини брат....