Проф. Витанов: София-град червенее на картата

За смъртността - нищо не казвам, написа математикът
27 сеп 2021 13:00, Ния Христова
58
Проф. Витанов: София-град червенее на картата
Снимка: БГНЕС
"Днес базовото репродуктивно число е 1.022. Не можа да падне под 1 в края на седмицата. Обхватът на заразата се разширява, но бавно. Очакванията са през седмицата това да продължи. София и Пловдив още не са с дифузно разпространение на заразата. Това крепи положението."
 
Това написа в профила си във фейсбук математикът проф. Николай Витанов.
 
"За смъртността - нищо не казвам. Нали така - да не вземе някой да ме обвини, че съм казал нещо.
 
Сега картите. Най-напред картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. Ситуацията не се е променила открая на миналата седмица, не се очаква много да се промени в следващите 3 дни. Има наложени мерки и те, колкото и да не се спазват, имат ефект, защото пък има доста хора, които ги спазват. На нашата карта на риска София-град червенее на фона на околното виолетово. Но София-град и Пловдив не са във виолетовата зона. С което ситуацията се удържа засега. Но се наблюдава бавно поддаване.
Още по темата
 
Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си я вече не е цялата червена. Кърджали се очаква да се изоглави и за някое време да е в по-благоприятна ситуация. Нека да има и една добра новина.
 
Днес е 27-ми септември. Кастинга за мой заместник свърши - не се появи такъв. От 1-ви октомври теоремата на Витанов за некадърността на хейтърите влиза в сила. А самият Витанов следвайки стратегията си за бавно напускане на полето на анализите и прогнозите (що се отнася до публичните комуникационни канали) ще обяви официално какво ще е намалението на анализите и прогнозите, идващи по тези канали. Неофициално, ситуацията е ясна - само базовото репродуктивно число плюс карти. Повече - да казват ореваващите Вселената хейтъри. Нека и тях ги псуват, заплашват и да им посягат.
 
Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", завърши поста си проф. Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
2
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Витанчо, видяхме, че за гледачка не ставаш, ама и математик не си. Я кажи сега какво работиш всъщност. Ти си все в сурат-тефтера или по студиата и бръщолевиш небивалици. Кой ти плаща, бе, бeздаpник. Имам 100 дка нива и вместо да я ора, ще ти дам да я прекопаеш с правата лопата, че да си заслужиш заплатата.
53
2
 
5
 
! Отговори
Гадния преди 2 години
То не се появяват нови Бг елаещи да врещят освен тримата........Кунчев,Кантарджиев и ваша милост.То прекален светец и богу не е драг.Айде поскрийте се докато дойде друг щам.Тоя не беше толкова колкото го приказвахте.Или вече хората придобиха стаден имунитет и кандидати за ваксиниране не можете да съберете.Айде да идва другият щам,че останахте без работа и плащане за плашене.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голема работа.Пука ми,че ми дреме.Аз си приготвям домашната ваксина.Па ти се да знам, много си зает със сметки,врачуване на черна кокошка...Веднъж ми позна една врачка,че нещо хубаво ще ми се случи до една седмица.Не ми каза числата от тотото ,но след седмица имах петица от 5/35.Ако може да я надминеш по точност ще убедиш някой друг да се ваксинират.Давай!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна Ви да Ви кълнат ли, професОре?
50
1
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
На мен друго ми е странно. Откъде ги изкопахте тези 250-270 грипозни на 10000 човека, за да имало грипна епидемия?! Няма такова нещо. Това са 175-190 хиляди за цяла България. Второ, ако има ебола, дали ще чакаме 250-270 даже и на един милион, за да обяви епидемия от ебола. Всяка зараза си е различна.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен друго ми е странно.Знам,че ковид не е обикновен грип,но все пак...За да се обяви грипна епидемия трябва болните да са 250-270 на 10000.Тук при същите бройки,но на 100000 боядисваме,оцветяваме и си скубим косите.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пак е зачервил гребена.
47
2
 
10
 
! Отговори
верно преди 2 години
прилича на козела от" Приказки под шипковия храст"И пак плаши основно зайците.
46
2
 
9
 
! Отговори
ама преди 2 години
На проф. Витанов му червенее носът.
45
3
 
12
 
! Отговори
Пръч преди 2 години
Козелчо, нали нямаше повече да пишеш ? Защо бе, не си гледаш сметките ,а се стремиш да стресираш и докарваш зорлем болести на хората? Как се оправяхме без теб - не знам? Такива като теб трябва да бъдат съдени за насаждане на масов стрес и за дестабилизиране на и без това неспокойната обстановка. Който иска ще намери начин да се информира...Спира да броиш колко умират на ден и да им приписваш причина за това ,която винаги е един и съща. За какъв се взе ?
44
1
 
8
 
! Отговори
като го слушам преди 2 години
на далтонист ми мяза
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, ама и кастинг ли е имало? Бухахахахахахахаха
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да видя конкретни числа в прогнозата му? Само каза къде е червено, къде виолетово и неясни пророчества тип "очакванията са през седмицата това да продължи". Това и аз мога да го кажа! Като си математик, говори с точни числа, дай точна прогноза, да видим дали ще излезе.
41
1
 
15
 
! Отговори
Сминдух преди 2 години
По-добре нищо не казвай ама съвсен нищичко, освен ако нямаш информация кога бг медицината ще е на такова ниво, че човек да не търси кадърен лекар под дърво и камък и недай си боже да се наложе да влезе в болница, да се чуства като овца на заколение.
40
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За смъртността - нищо не казвам, написа математикът" Що бе, кажи бе, Витанов! Кажи! Макар че ние вече знаем: "Яко ще се мре!" А сега нека аз кажа малко цифри за Сърбия от вчера: Брой положителни проби - 5389; Брой направени тестове - 15679; процент положителни проби - около 32%; брой хоспитализирани - 5811; брой пациенти на респиратори - 217; брой починали - 43. А сега кажи, Витанов, след като в Сърбия са масово ваксинирани (над 70%), защо са тези цифри? Как ги тълкуваш?
39
2
 
17
 
! Отговори
Sava Tomv преди 2 години
Пак ли се напи, животно?
38
1
 
8
 
! Отговори
някой преди 2 години
Разните там математици са полезни, но не да се изтъпанят на телевизора да плашат населението, като умножават със "използване на числото четири", а да обработват данните със софтуерни програми на компютър и да показват криви, графики, таблици и прочие резултати на лекарите, на които тези данни ще им бъдат от полза!
37
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Сега се бере гроздето и след около месец българската ваксина ще е готова. Кой, колкото му е кеф - 1,2,3,4,5....10 дози :))))))))))))))
36
4
 
16
 
! Отговори
На тоа преди 2 години
Кавалл, дупарата му червенее ! Прилича ми на прикрит ГЕ....й! Баси нелицеприятника!
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива кат тоя убиват туризма, като говорят невярни неща