България светна в COVID червено, само 6 области в жълто

Последната седмица са направени по-малко тествания
28 сеп 2021 15:46, Александър Попов
166
 

Общо 22 области попадат в червената COVID зона (между 250 и 500 заразени на 100 000), сочат данните за 14-дневната заболеваемост към 19 септември от коронавирус на Единния информационен портал.

Това са Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Ямбол.

Най-висока е заболеваемостта в област Видин - 456/100 000 души, а най-ниска в област Кърджали - 137/100 души.

Няма области, които са в зелената зона. Останалите 6 са в жълтата, където заболеваемостта е между 100 и 250 души на 100 000.

Това са Враца, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Хасково и Шумен.

През седмицата 20.09.-26.09.2021 са регистрирани 10 637 случая на COVID-19, докато в предходната са били 10 893. Това прави с 256 случая по-малко.

През седмицата 20.09.-26.09.2021 са направени 116 967 теста, от които 84683 за антиген и 32284 с RT-PCR. В предходната седмица са направени 137 111 теста.

През седмицата 20.09.-26.09.2021 потвърдените нови случаи представляват 9.09% от всички изследвания. За предходната седмица представляваха 7.94% от всички изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мада бе ..... в червено ще светнем, с тая дясна политика...
116
15
 
9
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Анонимнико, такъв ще си и останеш. Викаш Денков виновен." Набутал "учениците присъствено да учат?! Браво на Денков ! Ние родителите ТОЧНО ТОВА ИСКАМЕ ! Видно е ,че на теб нищо не са ти " НАБУТВАЛИ " и нямсш деца . Няма и да имаш . Затова ТИХО! " Млади " ергенчета около 50 те и ялови вещици не усетили сладостта от това да си родител пишете в други секция! За живота на амебите например ...Мястото на дебата ни е в училище! Присъствено ! Който не му харесва под леглото с две маски и да трепери !
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКак така ще са хаос и смърт в предишните вълни не умряха ли рисковите групи колко са рисковите групи в БГ според тебе?За такива писания на глупости докато самозаваните професори не се вкарват в затвора няма да се оправят нещата
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКак ще коментираш факта че не всеки преболедувал го е умрял?Как ще коментираш и вторият факт че по-голямата част от разазилите се не са и разбрали че са болни?Още ли твърдиш че е много опасен?
113
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато семействата на антиваксърите са лично засегнати, тогава ще осъзнаят сериозността на положението . Сега разни видиотени викачи проповядват глупости, но когато лично пострадат, ще сменят плочата. В цял свят ваксинират и преболедувалите. Имунитетът след корона е нетраен. Пораженията след ковидинфекцията са обективни. Абсолютно опасно е да се повтори . Вероятно ще се ваксинираме всяка година. И в това няма нищо конспиративно.
112
3
 
2
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Някой да му прави впечатление, че има вирус, който убива? Е, не може всички да сме крадци, чекмеджани с кюлчета, догани, пеевски, да сме с израелски паспорти и шефове на правителства болница, да отвличаме жени за донори всяка седмица в продължение на 10 год по времето на ГРОБАДЖИИ..... Опитвам се да Ви кажа. Има хора с тежки грехове. Има и такива дето нямат грехове срещу човечеството. Да му мисли Чекмеджан, Доган,Шишо. Те са хората, които се страхуват. Забелязвате ли, че Шишо вече не е дори канд
111
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно очаквано. План има само на хартия, никой не следи за спазването на мерките, а Денков набута всички деца присъствено, което отприщи дифузионо неконтролируемо разпространение на вируса по големите градове. Можеха да оставят само децата до 5-6 клас присъствено разделени на по-малки паралелки.България се превърна в един вид тестова група. Нещо като експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет. Последствията ще са хаос и смърт.
110
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворете училищата ....,иначе ще стане трагично !? Циркаджии .....
109
9
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Щом карат преболедувалите(!) да се ваксинират,работата е ясна!Всеки трябва да бъде бастисан с тоя съмнителен продукт,крайната цел е неясна,но не е за добро!
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте, че много се надуха цените на апартаментите!
107
1
 
2
 
! Отговори
Смех преди 2 години
До до СмехИ щях да бъда прав!
106
13
 
17
 
! Отговори
Учил преди 2 години
Няма начин да имаш малко поне акъл в главата и да вярваш на ситуацията разиграваща се вече година и половина. В началото да ...имаше изненада , неизвестност. Към днешна дата е ясно. Затова и 80% не искат ваксини и въобще спряха да четат платените пропагандни материали на Витанов и сие лъжливи наемници продали и майчиното мляко . Не ви вярваме - спрете с цветните заплахи . Спрете да броите мъртвите . Долни м.е.р.з.а.в.ц.и - ще отговаряте пред Бог един ден. Спрете безобразията ,замълчете .
105
1
 
4
 
! Отговори
до Смех преди 2 години
Дори да имаше някой, който контролира, какво щеше да те спре да напишеш "Кой контролира този, който контролира" ?
104
1
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Моля ви помогнете ми да заживея истински добре ! Трябва да имам пари, приятелка и други неща от живият живот ! Може ли да ми помогните ?
103
4
 
7
 
! Отговори
Смех преди 2 години
Кой контролира дали наистина е такаКаквото си искат това ще ви кажат и карти ще ви оцветят с боички и каквото си искат а вие вярвайте.
102
3
 
5
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Някой знае ли разписанието на влака, който изнася деца за Норвегия ? А знаете ли дали преносимите караулки, с които щяха да затварят всички градове и села в страната и да ни даржът под ключ пътуваха със същия влак ?
101
2
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Аз не знам как не сме светнали в черно.... мислите, че е базик нали? Ама не е. И да ви обяснявам къде грешите и къде не няма смисъл щото винаги се появяват и от двата отбора хора и развалят градивните коментари
100
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който пускаше лятото чужденци с положителни тестове и ваксини ,ето ви резултата .Благодарете на предишното правителство то одобри и гласува това за да угоди на своят ЛИЧЕН ЕЛЕКТОРАТ - баш бизнесмените приближени до властта ГЕРБ . Останалите са просто стари муцуни от свитата на ГЕРБ -Мая Христо Иванов,Слави всички са едно и също. Екперименталните ваксинки не са решение ,а тотален бан на влизане и излизане от и във страната. КОЙТО ИМА ТО.П. КИ ДА ГО СТОРИ ЩЕ СПРЕ ВИРУСА!
99
4
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 2 години
На един почти съсед, жена му умря от Ковид и тоя сега моментално се ваксинира. Много хитро я умори и сега ще си живее живота тоз хитрец
98
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измама