Българин е част от екип в САЩ с ново откритие срещу вируса

Колко време още ще е необходимо за създаване на лекарство?
Обновена: 29 сеп 2021 20:15 | 29 сеп 2021 20:14, Веселина Йорданова
19

Учени от университета Вандербилд в Съединените щати откриха ефективно антитяло срещу множество варианти на коронавируса. Част от екипа е и българинът д-р Ивелин Георгиев.

Технологията, която учените разработват, помага за откриването на антитела, които могат да неутрализират както Covid-19, така и други вирусни инфекции. Те смятат, че така коронавирусът ще бъде по-малко вероятно да мутира, предаде Bulgaria ON AIR.

"Тази технология е много вълнуваща по няколко причини. Основната е, че можем да търсим антитела по много ефективен начин. Да кажем, в случая с коронавирус други технологии, които се ползват за откриване на моноклонни антитела, могат да ползват 1 или 2 варианта на вируса. С нашата технология можем на практика да сложим колкото искаме варианти. Затова много по-ефективно можем да намираме антитела, които да са ефективни срещу различните варианти", обясни д-р Георгиев.

Все още се обсъжда под каква форма ще се приемат новооткритите моноклонални антитела.

"Възможно е в близко бъдеще да бъде и като таблетка. Моноклонни антитела се ползват в много различни индикации, това също не е нова технология. Просто трябва да се намери правилното антитяло", посочи д-р Георгиев. Той прогнозира, че ще са необходими поне още 2-3 години за създаването на лекарство срещу коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво
12
2
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
А нашия доктУр какво точно е правил в екипа?!Доставял им е кафе от близкия,,старбакс" или е чистил колбички и епруветки?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте филма "I Am Legend" ! Има го в Zamunda. В света върлува пандемия от рак. Някаква си там мадама измислила универсална ваксина и ваксинирали всички. След 3 години 90% от хората измрели, а останалите станали на зомбита, които унищожавали всичко. Филмът е сниман през 2007 г.П.п. Интересно е, че всички ваксинирани, превърнали се в зомбита, приличат удивително на Слави Трифонов! А и името на вируса много прилича на ко-вид.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен до 2 години коронавирус сам ще изчезне, а тия ми говорят за след 3 години щяло да излезе лекарството!
9
3
 
1
 
! Отговори
Дар от БОГ преди 2 години
Подарете България на Живко от Варна ! Нямате си на представа какъв живот може той да ви уреди !
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България половината българи знаем как да се справим 100%, бързо и лесно срещу коронавируса - спираме си телевизора. Не знаем как да се справим с правителствата и политиците, те са истинските ни врагове.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ния нали сега ще пращаме човек на луната.
6
1
 
12
 
! Отговори
ъх преди 2 години
Браво на момчето, но от статии - българин в екипа на филм/НАСА/учени и всякакви подобни... комплексарско е. Ей на, онзи опосум в на Саша Барън филма го изкарахте най-най- в Холивуд.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ е важен положителния тест - извор на пари!Нищо друго. Така, че да не се напъва тоя доктор.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей така кат почнете българин това , българин онова, после всички мисля в българия само * че българите са някакви специални насекоми... в развитите държави никой не натрапва за нещо за техните граждани, кото е таково, нормални новини, а не германец за първи път *** в пещара, американка пи вода в египет, всички вестници оле англичанин спечели международен турнир, голямо чудо , оле ,
3
2
 
8
 
! Отговори
Бил Гей преди 2 години
Хи хи хи, ние тъй работим с васалите. Когато се дърпат им пускаме месия. Щом видите българче и хайде на опашките за боц-боц. Ако туй не стане- ООН и сини каскети да ви надупчат на лейка, че вече закъснявате с цели три дози.
2
12
 
16
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 2 години
Щом има българин в даден екип нещата са много зле! Има ли замесен българин в нещо -няма да го бъде...
1
2
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
За Бил Гейтс ли работи