Бум на заразени с COVID-19 в столично училище

Малко над 150 деца и десетина учители са заразени
30 сеп 2021 10:53, Ния Христова
77
Бум на заразени с COVID-19 в столично училище
Снимка: БГНЕС

Карантинирани класове заради заразени с COVID-19 ученици и учители в столичното 119 училище. Малко над 150 деца и десетина учители отсъстват.

"Това показва запазваща се тенденция. Според мен имаме готовност за реагиране в тази ситуация. Ще проведем педагогически съвет, на който вероятно ще вземем решение 5 клас да преминат в ротация за седмица. Предложението ще го внесем в МОН и ще очакваме реакция", обясни пред Нова тв директорът Диян Стаматов.
 
Според него най-честите причини за отсъствие са грипоподобни симптоми. Директорът смята, че проблемът ще се реши, ако се премине към ротация.
 
"В никакъв случай не трябва да прибягваме към затваряне на цялото училище. Започва една въртележка, която е много трудна за организиране и прогнозиране. Нещо, което обаче трябва да спаси образователната система, но и да защити децата", сподели Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#6 Колкото по-бързо отидеш на психиатър, толкова по-добре за форума! Това че си фен на Мангъров, не значи, че имаш дори и минимална представа и знания по медицина! Спри да пишеш неверни неща, лъжеш хората, Господ няма да ти го прости!!
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
29 Не си ли ваксиниран? Какво врещиш толкова? Бегай се боцнеш да се успокоиш малко.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестовете им го говорят.
30
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си пращайте децата на училище! Аз никога не бих позволил на моето дете да бъде тествано! Просто ги извадете от училищата и никога повече не ги пращайте при непознати педофили, които ги тестват!
29
7
 
21
 
! Отговори
Разум Даскалски преди 2 години
Всички заеха, че училищата и детските градини са ОГНИЩА на ЗАРАЗИ и въпреки това хората се правеха, че уж НЕ ГО РАЗБИРАТ. Трябваше мерки ИЛИ да НЕ ХОДЯТ изобщо ИЛИ тези които искат да ходят присъствено задължителна ваксинация. Просто и елементарно е, но ние имаме КРАТУНЦИ за УПРАВНИЦИ.
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този сеяндур дето се прави на дирек-тор някой разбрали му бръщолевенията. Каква ротация бе сеяндур. Пращай децата вкъщи че ще пламне всичко. Покрай децата ще се заразят родителите им покрай родителите колегите им покрай колегите им семействата им и ще стане кон върху кокошка. Абе в таа кучина освен бовно развиващи се и оли.гофрени други има ли. Май НЕ.
27
8
 
13
 
! Отговори
пена преди 2 години
Искахте Радеф? Ето ви Радеф!
26
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** какво са ви виновни децата? Лятото те къде бяха? На Марс? Нали пак по цял ден бяха заедно и нямаше пикове нямаше нищо. Сега си има леки настинки, ама всичко е Кромид. Шашкaлници. Стойте си в къщи като се страхувате.
25
1
 
10
 
! Отговори
Пунта Мара ЗАЩО? преди 2 години
Защо така? Учителите антиваксъри ли са? Що не са се боцнали? Министърчето на МОН какво прави нали имаше гениална схема и план за обучение. Явно намирисва на нулева учебна година и децата да си играят вкъщи на игри онлайн.
24
2
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Стига с това -"децата, децата " -говорим за ученици !
23
2
 
14
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
До 8 хайде да не слагаш думичката "всички" !!!!! Всяко стадо знаем какво има!!!Повечето учители и ученици си искат ПРИСЪСТВЕНО!!!!
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До това водят радевщините.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да защити децата", а учителите да мрът ! Дой ще учи учениците , пардон "децата" !?
20
15
 
8
 
! Отговори
Трън преди 2 години
До 18 - не са заразени а карантинирани !!! Разбирай няколко болни деца и цели класове по къщите . Промиване на мозъци
19
12
 
7
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Заразени или карантинрани? РЗИ ще провали и тази учебна година
18
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писах преди месец че децата не трябва да учат присъствено а онлайн ама няма кой да чете. Децата откакто тръгнаха на училище вируса започна да върлува. Това много добре го знаеха сеяндурските управници но го направиха нарочно за да се заразят всички и населението да се намали. Според плана Ран-ът още преди 20 години трябваше да сме останали под пет милиона. 20 И 30 годишните нищо незнаят за този план Ран-ът. Две поколения са в неведение и се чудят какво става и защо живеят в мизерия.
17
1
 
18
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Малко над 150 деца и десетина учители са заразени. Тези са пълни отличници. Защо не се опазиха като отварят прозорците на 15 минути, какъвто е съвета на МОН? Направо да провеждат часовете навън, увти като буби. То ще се стопли за "индийското" лято.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво лошо има да се работи ,,онлайн,,?Колко професии изискват изцяло присъствено обслужване. Май вече няма такива.
15
14
 
11
 
! Отговори
Трън преди 2 години
До Ватман - пак в столично училище 12 деца от класа на детето ми и то включително се натръшкаха с температура , кашлица , сополи. На всички тестът за корона е отрицателен. Обикаля си грипче обаче статията така представена е изключително манипулиращаа - налива вода в мелницата на паникьорите . Голяма драма ...
14
20
 
6
 
! Отговори
Родител преди 2 години
Да минат на ротация за две седмици и после пак в клас! Изобщо да не минават с номера за болни учители, дето ги е страх да преподават присъствено! Имаха предостатъчно време да се ваксинират ако не са го преболедували "великия" коронавирус! Никакъв онлайн повече!