Доц. Кунчев: Задължителни маски за ученици и учители

Ефектът от мерките се губи при смесването на деца в извънкласни курсове
8 окт 2021 07:40, Ния Христова
115
Доц. Кунчев: Задължителни маски за ученици и учители
Снимка: БГНЕС
Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че според него трябва да бъде въведено задължително носене на маски от учениците след четвърти клас и от всички учители, предаде БНР.
 
Той смята, че е необходимо и да се ограничи смесването на деца по време на курсове по интереси:
 
"Според мен е време те да станат задължителни, включително и носенето на маска на децата над началния курс, на всички учители през цялото време; да спрем събирането на деца със смесване на паралелките. Но през цялото време те да са в училище с маски, а после, на един курс по танци или по език, да ги съберем от 7-8 училища, ами то се губи целият ефект от мерките преди това".
 
Относно противоепидемичните мерки Кунчев заяви, че министерството се придържа към националния COVID план и за момента ще се следи за изпълнението на вече съществуващите мерки, отколкото да се налагат нови:
Още по темата
 
"Ако половината области минат в тъмночервена зона, то ще станат национални тези мерки, няма навсякъде да минат 500 заразени на 100 000 души, за да се разпоредят. Ако продължаваме да имаме близо 40-45 процента от населението, което нито е имунизирано, нито се е срещало с вируса, това значи, че ние имаме горивен материал за една интензивна следваща вълна".
 
Той взе отношение и за сертификатите.
 
"Ако питате за личното ми мнение, точно това е пътят оттук нататък - сертификатът трябва да осигурява на имунизирания човек свобода да има този живот, който е имал преди пандемията".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
9
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Твоят "личен живот" до момента коства живота на повече от 40000 българи.
31
4
 
12
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 31 Никой, безплатно го правя! Каквото повикало - такова се обадило. Българска народна поговорка, знаеш ли я? Не се ли усещаш (май не), че вие зомбитата не спирате да пищите и да крещите че трябва всички да са ваксинирани? И защо? Не знаеш ли, че ваксините срещу коронавируса са ДОБРОВОЛНИ? Ми като не са задължителни, аз не проявявам интерес да се ваксинирам и си мълча. Обаче вие ревете че не съм ваксиниран! Какво те брига тебе моя личен живот, а? Мълчи си ти, ще мълча и аз тогава!
30
3
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Ясно е, че спазване на мерки в училищата е практически невъзможно. Още по-тежко е положението в големите университети, където десетки хиляди се тълпят по коридорите без маски, стоят с часове в залите по сто-двеста човека, също повечето без маски... Само за министъра на образованието всичко е наред и проблем няма.
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да, обаче сега ваксинираните също ги карантинирате, когато са контактни! Нали е ясно, че това не поощрява ваксинирането! Би трябвало ваксинираните да не попадат под карантина и да спре да се повтаря глупостта, че те също разнасят вируса. Ако искате хората да си слагат ваксини.
28
0
 
8
 
! Отговори
хгр преди 2 години
Това не го ли каза вчера? Не са му дали друг сценарий и повтаря каквото има.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе този Кунчев с тази брада не ви ли прилича на талибан бе?! Само една гъжвa си представете на главата му и с една галабея и няма да го пуснат по летищата така облечен!!!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли че в последните класове децата се омешват яко, понеже избират различни предмети за специализация. И сега въпросът е да събират от 6 паралелки деца само по 1 предмет и то по език или да събират от 6 паралелки деца по 2 предмета и то с разширено изучаване. Логиката изисква да е 1 предмет, но не, трябва да са 2 предмета, че да е тотално мазалото. Така 1 болен ще има по-голям шанс да разболее всички класове едновременно. Ходи го обяснявай на някой. Та очаквайте тъмно червени окраски в учил
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно кой и колко плаща на дежурните антиваксъри от сутрин до вечер да висят по форумите, да бълват злоба и в крайна сметка да сеят смърт? Кажете поне струва ли си, добре ли ви плащат?
24
6
 
12
 
! Отговори
някой преди 2 години
Маските са най-голямата глyпocт която докторите някога са измисляли!!! Маски носят само медицинските служители. Хирургически маски носят хирурзите. Ама не от тия пapцaлчета дето ги продават по супермаркетите. Маски носят лекари които работят с много пациенти. Добра идея е маски да носят хора които са болни, кихат, кашлят. Но тези болни не ходят на работа и на училище а си стоят в къщи. Време е и Кунчев да го пенсионират!!!
23
6
 
9
 
! Отговори
Йордан преди 2 години
Тая гaд навсякъде ходи без маска, но иначе иска тормоз за децата! Направо ми иде да му оскубя гнусната брада косъм по косъм!
22
2
 
8
 
! Отговори
До 6 Анонимен преди 2 години
Виждаме, че и с приток на кислород при теб ефектът е същия - все по-намаляваща мозъчна дейност.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, а пък в нашето даскало решиха, че няма да разформироват класа след 10 клас по образователен избор на специализирани предмети за да не страдат кифлите една за друга, нищо че това означава яко смесване по 10 часа всяка седмица с деца от всички класове във випуска. Не знам за другите училища, но нашето ще е перманентно затворено, гарантирам го от сега. Ако системата беше в действие в момента, вече целия випуск трябваше да е онлайн. Уникално е!
20
3
 
7
 
! Отговори
сгд преди 2 години
До ДДРОнеге то точно това е целта... а освен вредата на маската се "търси" и псохологическия ефект
19
2
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
При ХУБАВО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ДЕЦА НАВЪН Е ВИТОША КАДЕ,УРОЦИТЕ ТРЯБВА ДА СА НАВЪНКА ОТ+14НА ВЪНКА НА СЛЪНЦЕ.ПРИ СТУДЕНО ВРЕМЕ ОНЛАЙН.
18
10
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Маската след най-много половин час вече е вредна, децата ще се разболяват повече !!!_____Моята дъщеря започва да кашля, казах й да си слага маската на брадичката, както я носят повечето хора !!!
17
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай се, зло. Децата не трябва да носят маски и да свикват.
16
14
 
2
 
! Отговори
ХАХАХА преди 2 години
От всички антиваксъри, най-кефи министърът антиваксър. Кви мерки бе Стойчо? Нали ти ни казваше че мерките вредят повече от вируса?
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинката на ГЕРБ е вредна за обществото.
14
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дали учителят е с маска или без няма да намали разпространението. Той е един и седи все пак на някакво разстояние, докато децата особено в столичните училища са по 30 в клас, седят един до друг и после в междучасията се смесват и с оставалите класове и си разменят всичко. След училище разнасят подаръци коронки в градският транспорт и после у дома на мама, тати, баба и дядо, които пък ако се разболеят няма да могат да работят и издържат ГМК.
13
6
 
11
 
! Отговори
не е малко преди 2 години
слави ни излъгал или не важното е че той свали герб от 12 години никой не успя не бива да го изоставяме толкова бързо