Лекари, фармацевти и учители - задължително ваксинирани в Нова Зеландия

Новата мярка влиза в сила от 1 януари
11 окт 2021 17:22, Петя Славова
37
Лекари, фармацевти и учители - задължително ваксинирани в Нова Зеландия
Снимка: БГНЕС

Задължителна ваксинация срещу COVID-19 ще има за всички учители, лекари и фармацевти в Нова Зеландия. Мярката влиза в сила от 1 януари, съобщи радио RNZ.

Още по темата

Според него всички учители и административен персонал, както и наети училищни служители в Нова Зеландия, които имат контакт с деца, трябва да бъдат напълно ваксинирани до началото на 2022 година. Очаква се те да получат първата доза ваксина до 15 ноември. За да бъдат допуснати до работа в училищата, учителите и другите служители ще трябва да имат отрицателен тест за COVID-19, предава БГНЕС.

Неваксинираните служители, както отбелязват от RNZ, ще трябва да правят такива тестове всяка седмица.

В момента училищата в най-големия град в страната, Оукланд, са затворени до 18 октомври, но правителството реши, че те няма да бъдат отворени след това, както беше обявено от премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Нова Зеландия ще въведе задължителен режим на ваксинация за лекари, фармацевти, акушерки, работници в старчески домове и хора с увреждания, според RNZ, от 1 декември тази година, както по-рано бе съобщено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Джасинда преди 2 години
Джас-джас ваксината и си в джаза.. задължително и безвъзвратно.
23
0
 
9
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
В стара зеландия сега "фашизъм " ли е споредните експерти? Вожда им джасинда е еко-левичар и иска бежанци. Демек слуга на чайна.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че има терор е ясно. Въпросът е тук да не се допуска такъв, че кръв ще се лее. На народа му писна от елементарни лъжи и манипулации. Лъгани хора не можеш лесно прекаря по такъв плосък начин, като с ковид ***- отията
21
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхливците дето не искат да се ваксинират оревават всичко. Не разбирам защо трябва да реват и ***. Като не искат да не се ваксинират. Никому не е нужна тяхната простотия.
20
0
 
3
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
При смъртност 1-2-*** в последните няколко месеца ( с КОВИД )!!! На 5-т милиона население!!! :))) Това е ...
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега поне имаше едни 10-20% свестни и съвестни лекари и учители. Е, след тази ваксанлия няма да остане и един.
18
4
 
1
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
500лв заплата за вас *** народе...
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чобанов е същия мошеник като мангъра. Хем лежа в болница за ковид, тъй както уж имал антитела. С такива псевдоексперти никога няма да просперираме. Той и ваксина уж щеше да пуска , а пък тя още на ниво хартия .
16
7
 
18
 
! Отговори
НЛФ преди 2 години
Нео либерал фашизъм - новата форма на управление през 21 век!"Диктатурата легитимира съществуването си с нуждата от преодоляване на някаква извънредна заплаха или от излизане от временна криза"https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BA%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0
15
8
 
25
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Гледайте интервюто с професор Андрей Чобанов днес от "лице в лице"!!!Нека сега да видим и него ли ще изкарат конспиратор, ид.иот, глу.пак и т.н. Истината за ваксините най-накрая казана в национален ефир!!!- ---- професор Андрей Чобанов - директор на депертамент имунология в института по микробиология към БАН!!! Аре бе платени вакс-фаши.сти, опровергайте го и него! Да видим какви опорки сега ще изкарате срещу професора! Каза ви го в прав текст - здравите, преболедувалите и децата ДА НЕ СЕ ВАКСАТ!
14
6
 
30
 
! Отговори
Джасинда ще им го.. преди 2 години
Айде, най-накрая падна мита за долната земя, качеството на живот и свободата на новозеландците. Ще ги набодат с експерименталките, без право на избор и съд при увреждане. Честита им диктатура.
13
4
 
19
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Задължително ...... ... премахване на инфо съгласието. Не освобождане от отговорност Биг фарма и Полит престъпниците-убийци.
12
4
 
19
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Гледайте интервюто с професор Андрей Чобанов днес от "лице в лице"!!!Нека сега да видим и него ли ще изкарат конспиратор, ид.иот, глу.пак и т.н. Истината за ваксините най-накрая казана в национален ефир!!!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
местните арабески*
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А местнитеарсбедки кога ще ги набодат? Или те са от тези, на които религията не им позволява....
9
18
 
6
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 2 години
Умните хора така правят...а дебилнитте клошове-фенове на Славуца и Тиквун им ручаме ченицата!!!
8
7
 
26
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
ТОКУ- ЩО ЧОРБАНОВ КАЗА, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ИМУНИТЕТА СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ - 3 МЕСЕЦА !!!! НЯМА ПОЧИНАЛИ, КОИТО ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ СА СЕ ИЗЛЕКУВАЛИ ОТ КОВИД!!! СПРЕТЕ С ВАКСИНАЦИОННАТА ХИПЕРИСТЕРИЯ! ИМА И ЛЕЧЕНИЕ!
7
6
 
27
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ВМЕСТО ДА НАСИЛВАТ ХОРАТА ЗА ВАКСИНИ С ДО 6 МЕС. ИМУНИТЕТ, ПО- ДОБРЕ ИНФОРМИРАЙТЕ ХОРАТА ЧЕ ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВАТ, ДА НЕ ЧАКАТ 2- 3 ДНИ, ИМА ЛЕЧЕНИЕ И НЕ Е СКЪПО!!!
6
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в България кога?
5
3
 
24
 
! Отговори
Бил Гей преди 2 години
се нуждае да пробва от РНК произведенията си. Да си генно модифицира ларингсо. С тия очилца и с тоя глас на найбан гъсок, колкото и милиярди да имаш изглеждаш като клоун.