Затягат противоепидемичните мерки от утре и в Софийска област

Въвежда се ротационно онлайн обучение на учениците от 1 до 12 клас
Обновена: 11 окт 2021 16:41 | 11 окт 2021 16:03,
153
Затягат противоепидемичните мерки от утре и в Софийска област
Снимка: Pixabay

Затягат мерките в Софийска област. Решението беше взето на заседание на областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Ограниченията влизат в сила от утре и ще важат до 24 октомври. Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер. Спортните събития от държавния календар ще се провеждат без публика.

Кината и театрите ще могат да ползват само 30% от капацитета си за зрители. Те ще трябва да спазват дистанция от 1,5 метра и да използват само седящите места. Носенето на маски е задължително.

В търговските обекти ще се допуска само един човек на 8 кв. метра. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Още по темата
Въвежда се и ротационно присъствено обучение за учениците от 1 до 12 клас. От утре до края на седмица в училищата ще бъдат класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас ще учат онлайн.

От 18.10.2021 г. до 24.10.2021 г., класовете 1, 2, 3, 4, 5, 7 и 10 клас се обучават присъствено, а класовете 6, 8, 9, 11 и 12 клас преминават в обучение от разстояние в електронна среда.

Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи. Детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, затварят врати.

Сватби, кръщенета, погребения и други ще се провеждат в присъствието на най-много 15 души.

Преустановяват се посещенията в лечебните заведения. Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на лечебното заведение и въведени конкретни мерки, и др.).

Няма да се провеждат и свижданията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на институцията и въведени конкретни мерки, и др.).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
21
 
! Отговори
66666 преди 2 години
Искам да ми върнат здравните вноски щом в болниците са затворени ще се съдим ами.
83
4
 
7
 
! Отговори
а стига бе , е що преди 2 години
кво става бе кацарОФ - радЕФ , е нали за това същото обвинявахте Борисов . нали бехте взели мерки това да не се случва , нали вие от личното правителство сте професионалисти и ги разбирате нещата ? еееейййй колко сте прозрачнииии !
82
3
 
4
 
! Отговори
gogo преди 2 години
До L.Тичащите не разпространяват вируса ,само пеещи и танцуващи,в даскалото и тн.Затова на малаките им ограничиха сиртакито.
81
4
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Тъкмо ще видите как там, където затварят, положението не става по-добро от там, където не затварят.
80
4
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Фандъка плаче за винкел" -- Свери си часовника с Леша. Той каза, че в бегето няма за какво да се надигате. Всичко при вас е 6. Е, също така вкъщи на салатка и ракийка пред телевизора си е по-оферта, отколкото навън на студа :)
79
2
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Затваряйте, затваряйте! ДВЕПМ !!! Изборите наближават.
78
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 2 години
До АнонименМю-то още преди месец са го завардили на границата,мръсникът му с *** ,опитал се да се промъкне пред дупките на телената ограда за милиарди .
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъка плаче за винкел
76
3
 
11
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Допускат се само изключения в някои ситуации (терминално болни, по преценка на директора на лечебното заведение и въведени конкретни мерки, и др.).Искам да попитам откога терминално болни се приемат в болница?През 2017 моят татко с рак 4 ст. беше изхвърлен да си умре у дома с думите "Еми квот можахме направихме, обезболяващи и тва е,или можем да ви препоръчаме добър хоспис".Сложиха един стенд за хиляди лева .Сега явно държат ръцете им докато умират и " Айде пиши го ковид"
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя Германеца само випиена му е немски :D До вчера целуваше дюпето на Сталин и Гошо Димитров: Напред другари със спринцовката светли бъднини
74
2
 
10
 
! Отговори
Престъпмисъл преди 2 години
До Рюстю и германката: стойте си в концлагермания!!! Вие сте германци и българи, колкото аз съм марсианец;) И бЕгайте за103 бустрна ГМО-та залюхани!;)
73
7
 
29
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Никой няма да се боде в България, пандемията приключи за нас. Всички видяха какво се случва в набодените държави - терор и медицински фашизъм. Как ще накарате хората да се графенират и чипират? Голям кеф ха-ха Вий на умряло, германец :]]
72
13
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Браво на нас българите, че излязохме най умни..." -- case closed :)
71
3
 
9
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Германец Революциите в Англия и Германия, не сме ги карали да се бодват като луди. Ние няма за какво да правим революции.
70
9
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Днес революция нещо? Или по-добре вкъщи на топло и сухо? :)
69
1
 
13
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Това за посещенията в лечебни заведения-не го разбрах!?Значи ги затваряте и тях,така ли!?Само връзки с директора на болницата оправят нещата,а!?
68
3
 
22
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Не виждам да могат да направят локдаун. При 10% инжектирани нищо не могат да направят. Ако искат да започват да уволняват хора от работа заради сертификати и да затворят всичко. Германеца, бау и другите небългари ще им работят. Само да припомня, това беше някакъв медицински проблем но се превърна във фашизъм. Браво на нас българите, че излязохме най умни и сега правителствата ни са с вързани ръце. Хайде, въвеждайте сертификати, какво чакате?!! Хайдсе куньо!!!!!!!!!
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ристу Измислиха ли ваксина? Откриха ли вириса? Дай насам ваксината.
66
1
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Германец Ти пък за какъв се помисли ве? Егаси тъжняра ха-ха
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ресторантите и баровете ще работят ли не разбрах