Заради многото случаи с коронавирус: Да се затварят ли школите?

Натискът върху личните лекари е сериозен
13 окт 2021 21:18, Петя Славова
14

Заради високия брой новозаразени с коронавирус от утре в София влизат в сила новите противоепидемично мерки и танцовите зали остават празни. Марина Стаменова е собственик на школа за танци и признава, че не знае как ще оцелеят след поредното затваряне без срок.  

"Тази рестрикция отново е изключително дискриминационна, изключително нелогична и най-вече обиждаща нашия бранш. При нас болни деца няма. Тук не идват случайни хора. Това не е градски транспорт, не е хипермаркет. Ние знаем всеки ден колко човека ще посетят студиото", сподели пред Bulgaria ON AIR Марина Стаменова.

Гъвкавият локдаун, който се въвежда сега в страната, е достатъчен и не са нужни по-строги мерки за момента, смята професор Огнян Кунчев.

"Този гъвкав локдаун, който осъществява здравното министерство и образователното министерство, е много подходяща форма. Не да се оставят нещата, както беше миналата година на самотек - децата да се заразя, да заразят и техните родители, и най-накрая да се наложи пълно затваряне за всички", подчерта той.


През последните две седмици натискът върху личните лекари се увеличил многократно. Според общопрактикуващите лекари пълен локдаун е единственият начин да се спасяват хора в момента.

"Според плана за справяне с пандемията, когато се мине 600 души и сме в "тъмночервена" зона, трябва да има обявен пълен локдаун", отсече д-р Георги Миндов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се плашите, нали стр ваксинирани. Смело напред. А? Какво? Ваксинирани сте и пак боледувате? Боледувате и умирате? Искате локдаун? Че за какво ви беше тая ваксина? Я бегом марш за поредната доза, хахах.
10
6
 
2
 
! Отговори
по-полека преди 2 години
До АнонименЛеко, че ме заразиха ваксинирани приятели...Карат го по-тежко от мен...Хрема имам 2 дни и чудо голямо...
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На личните лекари да им спрат парите и да спрат да реват. Грипна епидемия като всяка друга година. Ако не могат да работят да се махат. Ние няма да седим безработни заради шепа ухранени лекари!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ракетата на Джеф Безос в околоземно до пролетта!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не нека си танцуват тамци и музика обичение за крепко здраве
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България се провали със справянето с пандемията. Псевдоексперти, откровени лъжци объркаха народа. Правителството бездейства, народът изпростя тотално. Антиваксърите плашат народа с лъжите си. Европа ви се смее. Чака ви тежка зима. Агонията продължава
5
12
 
4
 
! Отговори
Свобода за Бизнеса преди 2 години
Свобода или Борба !!!!!!!
4
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте се ваксинирали! Къде спахте цяло лято? А, развивахте теории как няма да има 4 вълна, щото всички са го "изкарали" лекото грипче. ...
3
16
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
От 10 000 на 100 000 заразени до преди ковид кризата... Летвата се сваля на 500 заразени на 100 000 хиляди... И това се превръща в пЛандемия... А дори даже не е епидемия..))
2
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И школи и кръчми и фитнеси да бъдат затворени до пролетта.Нямало да оцелеят!Айде де!Като че ли досега са работили на загуба.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Площадите са място за протести.