Стойчо Кацаров: Няма да се въвежда задължителна ваксинация

Той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ
Обновена: 15 окт 2021 15:18 | 15 окт 2021 14:47, Нели Христова
252

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да вървим към задължителна ваксинация. Никъде в света не се прилага задължителна, няма да се прилага и в България. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Днес той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ.

Има нови предложения за мерки, едните са да се ползва зелен сертификат на публични места, другите са допълнителни ограничения и спиране на дейности, ако не се стъпва на сертификат. Има предложени мерки за училищата в страната, предлага се разчетите да се правят на база община, с цел максимален брой училища да продължат да работят присъствено, добави Кацаров.

"Не е важно колко са линейките. Тук съм преди всичко да изразя моята благодарност, респект и признателност към медицинския и немедицински персонал. Винаги е било тежко да се работи в Спешна помощ, а сега с поредната COVID вълна - дължим признателност", каза здравният министър Стойчо Кацаров пред медиите, когато връчи ключовете на 18 нови линейки. Линейките ще бъдат разпратени в различни точки на страната. Те са закупени по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Проектът е на стойност 163 897 815,62 лв.

Министър Кацаров пожела безаварийно шофиране с новите линейки и много спасени човешки животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 29 няма да го пуснат, за да не види празните им отделения в които има само хора с грип
32
2
 
2
 
! Отговори
васко преди 2 години
пий един валериан, че стреса трайно поврежда имунитета, Тогава и ваксината нимой ти помогна.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А смеете ли? Като гледам какво става в Италия, във Франция и много други държави, ние българите тука сме много търпеливи!!!
30
5
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
По проект от 2020. Купени от правителството на Борисов. Какви ключове раздава тоя ***? Байо, направи проект, спечели, купи и тогава раздавай. Ама вие комунистите така сте свикнали
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 24 и ще стане като в англия, липса на работници, фалити, празни бензиностанции, магазини, депутати няма да има защото и те няма да се вакснат, лекарите и те, агитират, но не се боцкат и т.н.
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До vlady Понеже постваш това като папагал пак ще ти кажа: *** в което и да е ковид отделение и ще получиш абсолютно цялата обвивка на вируса + екстри. Имунитета ти ще е чук след това. За мозъка няма надежда.
27
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да промените кодекса на труда - без ваксина да не можеш да почнеш работа никъде. Предлагам да се забрани ползването на публични услуги от неваксинирани, включително болници, училища и детски градини. Предлагам да се забрани пътуването извън страната за неваксинирани. Предлагам да не се подменят шофьорски книжки на неваксинирани. Предлагам неваксинирани да не се допускат в градския и междуградския масов транспорт.Предлагам ти да суспендираш Контитуцята, за да се сбъднат халюцинациите
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са хора, а ***, изловете го ваксинирайте, спасете им жалкарските животи.
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да пипате мерките защото излизаме и ви сваляме и радев губи изборите! а и всички знаем че няма никакъв вирус
24
6
 
15
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Първо да предложат нормална ваксина, която съдържа цялата обвивка на вируса, изгражда пълноценен имунитет и реално ограничава разпространението му. Сегашните скалъпени недодялани псевдоваксини не правят нищо подобно. За човек до 40 години без хронични заболявания е по-добре да преболедува и да получи висококачествен естествен имунитет при далеч по-малък риск.
23
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да промените кодекса на труда - без ваксина да не можеш да почнеш работа никъде. Предлагам да се забрани ползването на публични услуги от неваксинирани, включително болници, училища и детски градини. Предлагам да се забрани пътуването извън страната за неваксинирани. Предлагам да не се подменят шофьорски книжки на неваксинирани. Предлагам неваксинирани да не се допускат в градския и междуградския масов транспорт.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е антиваксър.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям лъжец се извъди този! Във Франция, Италия, Гърция ... ваксините отдавна са задължителни за определени професии - медицински персонал и такъв в старчески домове, учители, обществен тарнспорт и др.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако искат да нарушат и погазят всички демократични клаузи, Конституцията на Р. България, Административните, Гражданските и Наказателните закони, съответно и да обезсмислят тяхното съществуване, нека да въведат задължителна ваксинация!
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, тъкмо територията за 5 6 години ще се очисти от малко биомаса. Че толкова безмозъчни на едно място ме напрягат.
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Кацаров, СМЪРТ ЗА КОВИД - ФАШИЗМА и гербавите троляци!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА - ДО ЩАБОВЕТЕ ИМ - НАМЕРИХ СЛАБОТО МЯСТО НА ГЕРБ! СВАЛЯ МНОГО ВИСОК % ОТ РЕЗУЛТАТА ИМ:АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТУ ЛУПИТЕ, ЩЕ ВИ БОЦКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! НЯМА НЕ ИСКАМ!Прочети още на: https://dnes.bg/izbori-2021/2021/10/15/gerb-vodi-s-5-na-bsp-pp-vzima-14-6-ot-glasovete.507087
16
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи ми звънна съседката.Хубав човек.Не била ваксинирана.Отидох при нея,хора сме ,трябва да си помагаме...и от дума на дума ....я ваксинирах...с бяла ваксина и кожена спринцовка.....попитаме кога ще е втората "игла"....
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
PPPPPPPPPPPФарисейщина, не е задължителна , а доброЗОРна.Като ми искаш сертификат за да изляза да пуша на терата вкъщи, после пак ме беламосвай, че не задължителна.Ама сами си просите боя.Не, ние няма да ви бием, а тия дето ви платиха да ни тероризирате.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белорусия няма повишение на цените на ток, отопление, хранителни стоки.