Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко
Обновена: 17 окт 2021 13:51 | 17 окт 2021 11:20, Красимир Ангелов
525
Проф. Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса".

Още по темата
Това заяви в интервю пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.

"Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до спазване на мерките. Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките", посочи проф. Христова.

Тя отново посочи, че ваксинацията дава възможност за социални контакти и подчерта, че макар и да има вероятност да се заразяват отново, ваксинираните прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

"Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и на крак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много", посочи проф. Христова .

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали“, посочи експертът.

А издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
41
 
! Отговори
Ева преди 2 години
За пари и кариера някои хора са готови на всичко - за тях няма нищо свято. Но всекиму своето. Рано или късно всеки получава само толкова, колкото е заслужил.
11
0
 
50
 
! Отговори
Предложете! преди 2 години
А кой ще спазва която и да е мярка или сертификата? Никой, разбира се. Скоро ще има лавина от фалити навсякъде.
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо умирали, заради некадърни лекари.
9
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора със симптоми не искаха да си правят тест и да се под карантина излизаха,работиха децата им на училище но сега може би ще разберат че са направили грешка изпуснаха си сертификата и като стане задължителен какво следва - Ваксина
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така, така..., за да ревне герберастията, че Радев иска да блокира държавата и да отложи изборите, за да управлява еднолично. Точно така ще кажат! Ако пък не се вземат по-строги мерки, ще реват, че Радев не го интересува живота на гражданите...
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре раздавайте маски безплатно, може и да има някакъв ефект. Премахнаха плътния зимен шал като го замениха с един пар.цал от задния джоб, носен с месеци. Все едно ще се бръкне някой на фона на тази мизерия и да си купува маски през ден, за да им се пълни касичката. "Смелите борци" и на държавната хранилка са добре, а какво ли мислят другите.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са мерки, а децата в клас 25 натъпкани по 6,7 часа. Вие изглежда не мислите как ще тестирате малки деца питам?
5
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте какво се случва в Италия и Франция при ваксинирани над 85%! Обикновен здравен фашизъм. Лъжат ни, че някога и при някакви условия ще се върнем към нормален живот!
4
3
 
31
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Кои данни Израел,Сърбия,Холандия трагедия.Болниците са 99% пълни с нрани които въобще не са за там. А и ако разбираше от патенти. Никога няма да се боцкаш точно с тия ваксини особено Фаизър и Модерна.Не че др са ок.Жална им маика на ваксаните. Просто не са го разбрали. Само още малко постоите и ще се убедите.Нека минат 4-5-6 доза ще са 8 от които 8 най-важна
3
2
 
45
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЪЖЕ ТА СЕ ПУШЕК ВДИГА! МЯСТОТО И Е В ЗАТВОРА! ДОРИ В БЪЛГАРИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ 9% ОТ УМРЕЛИТЕ СА ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ И ТО ПРИ 12% СРЕДНО НА ДЕН НОВОЗАРАЗЕНИ ВАКСИНИРАНИ! ИЗВОДА Е, ЧЕ ВАКСИНИТЕ ПОМАГАТ САМО НА 1/3 ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ СРЕЩУ НОВИТЕ ЩАМОВЕ И ТОЛКОЗ! ИМА ЕФЕКТ НО ТОЙ Е САМО 1/3 ПРИ ВАКСИНИРАНИТЕ !
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво "прекарване" дудне тая?
1
76
 
16
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Данните от цял свят показват, че ваксинираните прекарват Covid много леко" знаем, но Г аньо отказва да чуе. :D