Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?

Да важи за всички, освен за хранителните магазини
18 окт 2021 15:11, Петя Славова
133
Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?
Снимка: БГНЕС

Тревожен е броят на новозаразените и починалите с коронавирус в страната. Болничните легла са запълнени, а министърът на здравеопазването заяви, че няма да предприема пълен локдаун. Върви ли страната към идеята за "зелен сертификат" коментират пред Нова тв Пламен Таушанов, Емил Коларов, доц. д-р Спас Спасков и адвокат Марин Марковски.

Още по темата

"Вариантът със зелен сертификат като достъп за посещения на места, където се струпват много хора, е по-удачен.. Затягането на мерките е голяма абстракция. Преди година се затваряха цели градове – и какво от това. Заразата се разпространява. По-важното е, че България изостава с ваксинацията.", заяви Пламен Таушанов от Българска асоциация за закрила на пациентите в отговор на въпрос кой вариант е за предпочитане – локдаун или зелен сертификат.

Той коментира и казуса с фалшивите COVID сертификати. "Властите трябва да се заемат с този проблем, тъй като той е сериозен и не е от сега", посочи той.

"Нашата позиция по въпроса с мерките е ясна. Сега очакваме да видим дали властите ще спазят обещанията си. Това, което важи за всички български граждани, трябва да важи и за нас - да важи за държавните служители, за РЗИ, за всички търговски обекти. Трябва да се спазват ограниченията и те да се спазват за всички. Не е редно човек, който няма здравен сертификат – да идва и да ме проверява аз имам ли. Ние сме за въвеждане на зелени сертификати за всички". Това обяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

"Вариантът за пълно затваряне не даде много добър резултат. Освен това имаме и него добро – това са ваксините,. Мисля, че вариантът с тези зелени сертификати е правилният път", посочи доц. д-р Спас Спасков, бивш директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

"Трябва да се приспособим към нуждите на обществото и мнението на експертите. Моето вътрешно убеждение е , че трябва да има зелен сертификат. Той е гаранция, че ще свалим до минимум разпространението на вируса", заяви от своя страна адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден един познат-самотник почина от втори сърдечен удар а мафията го писала че е от вируса!
24
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И зеленият сертификат с кво ще помогне? Колкото къртенето на пейки помогна. То направо и Радев да направи няколко лицеви опори по случая, като сме тръгнали да правим безполезни действия, и това толкова ще помогне!
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не мога да си представя как болница, като ВМА с размерите на няколко жилищни блока е запълнена.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24 "да. Докато не те "оправят" от ковида, не се лекува друго." Ти си изтрещял и си НЯМАШ И БЕГЛА ИДЕЯ какво се прави в болниците, ако твърдиш подобно нещо. Откъде ви идва на неграмотници като теб самочувствието да ръсите подобни дивотии - не знам.
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен сертификат при има-няма 20% набодени? Абе вие май искате да ви го набием веднъж-завинаги и да се свършва този цирк? Това ли искате?
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 "За област В. Търново (цялата) се оказа че има около 70 легла (всичко на всичко). За Ямбол бяха около 40. Не съм намирала източник, който да посочва за коя област колко легла има" Област Велико Търново е 245 хиляди души. Със 70 интензивни легла това прави по 30 на 100 хиляди. Това е повече от Германия! Вие по колко искате да има?
19
4
 
22
 
! Отговори
Огромен преди 2 години
Вървите към пан.диза
18
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат е равносилен на локдаун.
17
4
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Не всички са умрели от коронавирус а бялата мафия така ги записва щото взема по 1000 лева на починал!Ако имахме свестен Каскет а не мишката Гешефта щеше да ги вкара по затворите тия мошенн7ци!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 "Точно по този начин се работи. И ако със счупен крак мое да оцелееш, със бъбречна или сърдечна криза не е толкова лесно. Ама ако починеш си е от ковид" ИСкаш да кажеш, че ако си с бъбречна недостатъчност те слагат в Ковид отделение и не те лекуват от бъбречната недостатъчност ли?
15
4
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Как в Северна Корея , която граничи с Китай такова нещо COVID няма ?
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 "Зщо е толкова ниска бройката не се казва." Откъде имаш информация, че в "болниците има по 10-20 легла". В Пирогов има над 100 например и това е само ЕДНА болница в София.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Истината ще се разбере като ние от форума на днесбг почнем да влизаме в ковид отделенията и да правим видео материари за това дали има свободни легла или няма. Но ако само един човек се опита да влезе няма как понеже охраната ще го спре.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И със сертификат пак ли ще мъкнем тъпите маски
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктор Сър Пичук "Примерно ако сте със счупен крак при приемане ви правят тест и ако е положителен се озовавате в ковид отделение." Искаш да кажеш, че не ти гипсират крака като те сложат в Ковид отделение ли?
10
6
 
9
 
! Отговори
затова са запълнени преди 2 години
Болниците са запълнени, понеже Боре Способния закри много от тях през царуването си.
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен ми писна от лъжи. Със зеления сертификат отново няма да свалим разпространението на ковид понеже студентите вместо в дискотеката ще правят парти в някой апартамент, общежитие и тн.
8
3
 
37
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
То е ясно че "вървим" вече това е петдесет и седмата статийка на тема "зелен сертификат", видно са им набримчили на нашите скъпи съвестни неподкупни управляващи едно изискване откъдето в действителност управляват, и изпълнението е вече в действие. Дали ще приемем фашизма е друг въпрос. Следват "карантинни" лагери, само да имате едно наум. Капка по капка.
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко зелено е хубаво, освен тоя сертификат.
6
3
 
6
 
! Отговори
ЕС Натовец преди 2 години
Яко ръсат православните народи с Агент Ориндж. Така ще е, докатго сте с преклонената главица.