Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните

Ваксините срещу COVID-19 са най-тестваните в човешката история
21 окт 2021 15:33, Елка Василева
468
Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

"Зеленият сертификат даде свобода на хората, от месеци нямаме ограничения. Тестовете вече са платени, хората, които излизат в карантина, вече не са в платен болничен, защото имаха достатъчно време да се ваксинират. Ваксиналните пробиви са много малко. Около 5% от хората могат да заболеят леко или средно тежко. През първите 6 месеца след втора доза практически нямаме заболели. След 6-ия месец е възможно ваксинирани да се позитивират, но това не значи боледуване". Това сподели пред БНР д-р Стоян Монев, който работи на първа линия в германска болница.

Според него честата смяна на решенията от страна на държавата е погрешен ход у нас. Докато в Германия животът постепенно се връща към нормалността.

Още по темата

"Единственият начин да се върнем към нормален живот е да се ваксинираме. Много хора ще бъдат позитивни, независимо че са ваксинирани. Някои от тях ще се заразят. Но тези хора не умират, не влизат в интензивно отделение. В България има болници, които изнасят по 20 починали на ден, нуждата от кислород в България е повишена девет пъти на ден. Това не е нормално и никога не е било. Всеки седми човек, който влезе в болница, не излиза оттам", каза лекарят.

Д-р Монев допълни: "Има изследвания, че преболедували, които се ваксинират веднъж, развиват суперимунитет и срещу други коронавируси. Тези ваксини са най-тестваните в човешката история. Тези, които поставяме от 1 до 23 седмица при бебетата, са тествани на по 2000 човека. Актуалните ваксини са поставени вече над 7 млрд. пъти, проследяват се във фаза 4", каза той.

Лекарят подчерта, че конспирацията е в това човек да не се ваксинира и да се остави да бъде контролната група на ваксинираните.

"България е изградена от огромна контролна група и в нея можем да следим какво се случва с хората, които не са се ваксинирали. Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират, а не тези, които се ваксинират", каза д-р Монев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
5
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Чудно защо тогава подписваме документ освобождаващ от отговорност производителите при ваксиниране?На всички е ясно, че не е възможно да се предвидят дългосрочните евентуални вреди, ама на кого му пука? Искам в мола днес! Пък утре ще му мислим..
276
2
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До 304-талибан. Да ти кажа не съм впечатлена нито от интелектуалното, нито от професионалното ниво на тия лекари пред Пирогов, дето ми ги даваш за пример, че се редели да се тестват, а не да се ваксинират. То и нивото на смъртност в страната го показва.И моралното им ниво също- като видят човек над 60 почват да се обясняват, че достатъчно е поживял. Нулево старание, внимание и желание да се борят Така че-не ми ги давай за пример такива "медицински лица". Толкова са смотани и те като останалите.
275
3
 
7
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Защо е България е 20% нивото на васкинирани, а в по-развитите държави от нас е по 2-3 пъти повече? Какво знаем, можем ние, което другите не могат? Не се заяждам, аз живея сам на остров в северна Шотландия и още не съм се ваксинирал, но ми е любопитно как си го обясняваме?
274
3
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ами то свети с червена лампа вече, няма какво повече да се проследява-Русия-с локдаун от 28 октомври-тя е с 33% ваксинирани; Румъния-18 000 заразени вчера и 500 починали-тя е с около 30% ваксинирани и.....наша милост. Е това е, в тази група на "отличниците" сме...... Напр. Чехия и Унгария, които удряха тавана на предходните вълни по зарязаемост и смъртност, сега имат по 2-3 починали-Чехия и 20 Полша. Няма нужда от коментар, нали.
273
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 2 Човече, май и ти самият не схвана как лекичко ни пуснаха всички по пързалката?! Ние с тебе неваксинираните дори не сме и в контролната група! Защото в медицински експеримент всички подписваме формуляр че сме съгласни да участваме в него! А ако попаднем в контролната група пак ни боцкат, но с плацебо и ние не знаем че не сме ваксинирани! И чакат дали ще се разболеем! А тук изобщо не е така!
272
2
 
15
 
! Отговори
eho преди 2 години
що като имам анти-тела повече отколкото мога да имам след ваксинация не ми давате сертификат? Въпроса е да ме накарате да синабия тази ваксина и нищо друго.
271
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
40% от българите пушат. За тях тази отрова не е проблем, но ваксини няма да си сложат. Хайде помислете кое е по-лошо. Всички образовани държави са на 70-80%. А ние понеже сме пъпа на света сме на 20%.
270
3
 
14
 
! Отговори
освободени преди 2 години
ТИЯ "ЛЕКАРИ" ТЪРГАШИ ДА КАЖАТ КАТО НЕ СА ЕКСПЕРИМЕНТ ВАКСИНИТЕ, ЗАЩО ПЪРВОТО НЕЩО НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИМ БЕШЕ, ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ???? И ГОСПОЖА ГИ ОСВОБОДИ ВЕДНАГА??? А НЕ БИЛО ЕКСПЕРИМЕНТ, А???
269
3
 
16
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До Анонимен "А някой защо не си направи труда да направи една статистика колко от медицинския персонал е ваксиниран. Хора умни интелигентни и най важното знаят за какво става въпрос" - виж новините от сутринта и снимките на опашките от медици пред болниците. И не. опашките не са за да се ваксинират, а за да се тестват. Това говори в пъти повече от всичките бращолевици, които се изливат по медиите!
268
4
 
4
 
! Отговори
До: 300 преди 2 години
В аптеката в която аз ходя аптекарите изобщо не носят маски!!!Няма да уточнявам коя е аптеката защото не съм доносник и ги подкрепям напълно!!!
267
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Ей!..Обаче д-р Монев е гений бе!..Он каже:...-"Неваксинираните са опитните зайчета".....Бре каква блестяща мисъл!!!!...Сега си обясних защо лаборанта,инжектирал нещо си на опитното зайче,припка в гората за да..види "ефекта" от опита си...Върху неинжектираното зайче......Че светът се побърква главоломно е ясно,мен специално ме интересува кога и дали тая лудост ще приключи?
266
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе аз ли съм лудия или анонимните лекари Джон Доу са луди не разбирам??? Бе стига сте търсили под вола теле бе, ***, няма да намерите!!! Ваксинира се който иска, понятно, товарищи? Ако ни принуждавате да се ваксинираме, защото точно това правите - ПРИНУЖДАВАТЕ НИ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ, ще постигнете обратен ефект!!! Не можем да изразим писменото си съгласие според Чл.29, ал.(2) от Конституцията!!! ЗАЩОТО НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ *** ЧУТУРИ!!!
265
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой защо не си направи труда да направи една статистика колко от медицинския персонал е ваксиниран. Хора умни интелигентни и най важното знаят за какво става въпрос
264
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Ти май скоро не си излизал навън скоро - никой не спазва дистанция, в аптеките аптекарите носят маски под брадичките (а уж са медицински персонал!), има дезинфектанти навсякъде, ама никой не ги ползва. Как очакваш да не се заразиш, освен ако не се изолираш в някой манастир далече в Хималаите?
263
3
 
5
 
! Отговори
До Талибан 292 преди 2 години
Не е вярно,не давай грешна информация на хората. Мой роднина живее там
262
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте, миналата година, преди ваксините изобщо да бъдат реалност, не ни ли казваха, че за да не се заразим, трябва да спазваме дистанция, да носим маски и да ползваме дезинфектанти ?!!И това беше достатъчно. Сега никой не говори за маски, само ваксини и ваксини.Ако спазвам всички мерки, как ще се заразя? И то така, че да се разболея тежко. Що за двуличие?!
261
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми българи(без значение дали сте ваксинирани или не), май майтап ни се струва на всички , ама ще ни унищожат нас като народ.Отделете си 5 минути от ценното време и помислете над това. Лек ден на всички.
260
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде изчезна мангъра? Да не се е задавил с аспиринчето или пък да се е удавил в чайчето?
259
6
 
3
 
! Отговори
До Талидомид преди 2 години
Не набърквай талидомида, моля те. Според тогавашните медицински стандарти си е бил тестван както си трябва и точно заради лекарства като това ги промениха, за да са още по-стриктни (и по тази причина не се препоръчва на бременните жени да пият каквито и да е лекарства, а точно талидомида са го предписвали срещу сутрешното гадене). В момента не сме в 1960-та, а в 2021-ва, лекарствата минават много по-сериозни тестове.
258
2
 
6
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Защо след като кажеш че си ваксиниран и си с ковид подкрепен от положителен ПСР тест не те приемат в болница, а те пращат на домашно лечение?