Mедици недоволни: Никой не може да ни задължи да се ваксинираме

Те са прекарали вируса
Обновена: 21 окт 2021 22:39 | 21 окт 2021 22:20,
141

Опашките за бързи антигенни тестове се извиха още от сутринта пред "Пирогов". По-голямата част от тях бяха медици, които са преболедували вируса. Не си извадили сертификат, тъй като заболяването е било открито с антигенен тест.

Докато системата ги признае обаче, те все пак трябва да ходят на работа и да си правят изследвания.

"Ние сме преболедували и смятаме, че имаме имунен отговор. Никой не може да ни задължи да се ваксинираме", каза медицинска сестра пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Процесът по тестване се забави допълнително, когато пред болницата дойдоха и хора, които не работят в болницата, а другаде, където обаче също трябва да имат сертификат. Блокирането на електронната система също затрудни процеса.

"Имаме проблем със системата his.bg. И ето в момента пак блокира системата, а сутринта е имало големи опашки просто заради националната система", подчерта друга медицинска сестра.

Два пъти повече желаещи да се ваксинират отчитат и във ваксинационния пункт на болницата.

"Днес съм абсолютно доброволно тук, но това, което чух от колегите си, че ни дават четири седмици гратисен период, за да бъдем ваксинирани, което за мен не е нормално в една правова държава, и то по този начин да бъдат ограничавани правата на хората", коментира чакащ за ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините запушват кръвоносните съдове. Някой знае ли какво има вътре? Лекарят от форума ако може да обясни. Тъкмо ще разберем защо отказват ваксиниране медиците.
56
1
 
0
 
! Отговори
До лекар преди 2 години
Мотото за такива като теб ГЛАСИ!Като знам какъв съм инжинер,ме е страх да отида на "лекар"А ти иначе си вярвай в това което хортуваш,никому не пречиш!
55
3
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
58, ми няма и да срещнеш, услугите са ми скъпи и не са за мизерници
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали ваксините не са опасни, защо не искат да се ваксинират?
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите най- добре знаят колко е полезна ваксината и защо не искат да си я сложат. Защо обаче не обясниха на наивниците, дето се ваксинираха, че е вредна? Че даже се възползваха и финансово от тяхното овчедушие.. Затова няма доверие вече. Срина се.
52
2
 
2
 
! Отговори
До лекар преди 2 години
Удоволствието ще бъде мое,когато няма да срещам индивиди като теб които се наричат "лекари"
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За зелени сертификати САМО хора с жълти книжки!
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в испания се пробваха да въведат сертификат на места, но конституционния съд бързо го отмени заради дискриминация, липса на крайна дата и критерии за автоматично спиране на изискването му при намаляване на случаите.
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А уж бяхте на ръба да се откажете от тая професия от"зор"ами ето вече сте свободни да го направите,щом се чувствате Задължени да се ваксинирате и не сте съгласни с това!
48
1
 
20
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
И кво сега, ако нямам сертификат ще ме уволнят ли
47
4
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Руснаците се иэлъгаха като нашия Радев, елементарно. Откраднали ваксина братушките, еми както иэ ВСВ крадяха от немците. А наш Радев, на пук на предложението на боце, вместо на 7ми прай иэбори на 14! Рисковано, като пилот на миг21 щото баце го иэвози, може би
46
1
 
15
 
! Отговори
Опря ножа до кокала преди 2 години
А беше добре да надписвате статистиката, да отчитате положителни тестове, да вземате по 1000 лв за първа линия, по 20 за поставена ваксина, 300 за фалшив документ и не знам колко за изписване на каквото са ви изрекламирали и процент от продажбите. Съжалявам, ама хич не ви съчувствам. Първо медиците и държавните служители да ваксинират ,за да ходят на работа, накрая чаатния сектор...пък да видим
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата щом налага на нас рестрикции когато нямаме един от трите документа означава че същата като ваш работодател от наше име трябва да изисква най малкото същото ако трябва даже и задължително!
44
0
 
12
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Абе много искам да се боцна - ама некакси немам желание...
43
1
 
4
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
Е да, ама медиците ни учат... опа! Те и тия били медици! На кои медици да вярваме?Щях да кажа, медиците ни учат да се ваксинираме, нъл' тъй? Е да, ама други медици не щат! Дърпат се, викат "Не щем да се ваксинираме!"Хора, Георги Бенковски го е казал: Ако не гребнеш с лъжицата в мармалада, няма да разбереш колко е сладък! Перифразирах го де.Значи, ако си коминочистач, трябва да си оцапаш ръцете, иначе няма да свършиш работа!Така и сега!
42
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ: НЯМА НЕ ИСКАМ, НЯМА НЕ МОГА! ЩОМ АЗ СЪМ ИЗДАЛ ЗАПОВЕД ДА СЕ НАБОДЕТЕ ЗНАЧИ ЩЕ СЕ НАБОДЕТЕ! ВРЕМЕ Е ДА СИ ПЛАТИТЕ ЗА 1000 ЛЕВА ОТГОРЕ МЕСЕЧНО!
41
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Никой не ви задължава да се ваксинирате оли гофрени такива. Като не искаш да се ваксинираш висиш и си правиш тест на всеки два дена. Чиста работа. Така че не разправяйте врели некипели, а просто си живейте в 19ти век." Ако не знаеш, да те информираш, че си много пр ост. Не знам как се търпиш, но скоро ще се сринеш.
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От реклама на ваксини се превърнаха в антиреклама. Ама цоцаха от пътеки и бонуси. Нали беше важно да се ваксинират хората бе. Вие що нещете?
39
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Като не искате да се ваксинирате няма да получавате заплати от наще данъци,ходете в друга държава където никои не е ваксиниран но такива няма освен русия,румъния и българия." Ако не знаеш, да ти кажа, че си много т ъп. Е, вече го знаеш.
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек, знаещ какво причиняват експерименталните препарати, просто няма алтернатива. Ако загубиш здравето или живота си, работата губи всякъкво значение.