Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна

Служебното правителство осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия"
22 окт 2021 18:20, Анисия Иванова
295
Стефан Янев: Мерките не целят да направят ваксинацията задължителна
Снимка: Facebook

Макар и непопулярни въведените COVID мерки са най-добрият вариант за справяне със създалата се ситуация, без да се стига до налагане на нов локдаун. Това заявява в своя позиция, публикувана във Facebook, премиерът Стефан Янев.

"Отново искам да подчертая, че тези мерки не целят да направят ваксинацията задължителна за населението. Дълбоко вярвам в свободния избор на всеки един от нас да взима решения за собственото си здраве", категоричен е премиерът.

"Вярвам обаче, че и всеки, респективно, трябва да може да носи и отговорност за тези решения. В този контекст и сертификатите важат както за ваксинирани, така и за преболедували граждани и за такива, които имат негативен тест. Отново акцентирам, че мерките категорично са временни и ще бъдат отменени в момента, в който ситуацията се нормализира“, уверява Стефан Янев.

Още по темата

По думите му служебното правителство е осъзнавало, че ще понесе критики заради "непопулярните действия", предвиждащи въвеждането на т.нар. „зелен сертификат“.

За служебния министър-председател и колегите му "гарантирането на политическото оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания" да се постави под риск живота и здравето на българските граждани.

"Разбирайки добре общественото недоволство и осъзнавайки, че ще понесем критики, особено в разгара на политическа кампания, предложихме временни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Подчертавам отново, че сме наясно с политическите последици от тези непопулярни действия, но аз, както, уверен съм, и моите колеги, споделяме позицията, че гарантирането на политическото ни оцеляване и перспектива не могат да бъдат основания да поставим под риск живота и здравето на българските граждани, нито можем да си позволим да дестабилизираме нашата здравна система. В ситуация на тежки кризи не очаквайте от мен да се поддам на популизъм, пренебрегвайки най-висшата ценност – човешкият живот, и поставяйки под риск жизнеността на социално-икономическата ни система", пише премиерът.

В позицията си Янев изтъква, че паралелно с пандемията, служебният кабинет трябва да се справя с кризата с цените на тока и организирането на изборите 2 в 1.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
2
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Има ли вече доказателства срещу ТРЕТОРАЗРЯДНАТА ТИКВА да влезе в затвора !!!А г_н премиер.
158
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
BGEXIT.
157
0
 
6
 
! Отговори
А не бе! преди 2 години
Вярваме ви! Ама как... грижите се за животите ни... е**баси цирка!
156
3
 
11
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Като ваксинирането не е задължително тоя зелен сертификат защо е? Вие се помешаха е само за 6 месеца бе при пълен медиен конфорт.А Борисов издържа 10 год.при нечовешки натиск и помия .От злоба направихте чак ОФ.Пълни некадърници сте и ти и фигурата и фигурантите ви.Какво ли щяха да правят учиндолците в тая ситуация?Тотално ус.......Ир Ан.....е е затова се спасиха от резила със шоуто което разиграваха ,и сега си трайка от страх балъците да не гласуват за тях.Но нали са без мозък отиват при Киро
155
0
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
ТАЯ ЗАПОВЕД ЗА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ТРЕАШЕ А ДИГНЕ РЕИТИНГА НА ГЕРБ ! НО.......У БУЛГАРИЯ СИЧКО Е НАОПАКИ.......И...... ШЕ ЗАБРАВИМЕ СКОРО ЧЕ Е ИМАЛО БОРИСОФ !
154
1
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
МНО ПРЕДАТЕЛИ ПРААТ ГАНЧИК КРИВОГЛЕД !
153
1
 
5
 
! Отговори
Свобода !! преди 2 години
Свободааа
152
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, за пръв път от 25 години трябва да плащам, за да ходя на работа!Благодаря за цинизма!А щом нямам светия граал - т.нар.ваксина, да си сложа ли една жълта звезда на гърдите - за общественото благо де?И толкова жалко, че съм възмутително здрава и нахално мисля, че само аз решавам какво да правя с тялото си т.е. с какво да го бода..
151
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не нападайте Стефан Янев. Той не ходи на инструктажи по Европа - други ходят и му разпореждат.
150
3
 
8
 
! Отговори
до 166 преди 2 години
Там е работата, че не съм толкова млад българин, и такива като "новите ти лидери от млади партии" мноо са ми ясни. Както ми беше ясен и дедо ми Борисов, още когато всички моми въздишаха по него, а мъжовете му подражаваха. Но ти си гласувай си за лъжливото овчарче, лифтинга и патрона им, *** Радев, че както са я подкарали, ще завършат с нулев резултат, а е срамота за нас като българи, разбираш ли..
149
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом естествено създадените антитела не са от значение, това означава че инжектират нещо, заради нещо друго от корона вирус. Т.нар. "враг" е друг.
148
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите ,,млади '' партии са тъпкани с продажници,соросоидници на ,чужди слуги ,хора без национално чувство и достойнство !
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН ЗАЕДНО СДРУГИТЕ ВАЖНИ ЛИДЕРИ В ЕС ПРЕДИ БЛИЗО ЧАС СЪОБЩИХА:ТАЗИ ЗИМА ВСЯКА СТРАНА В ЕС ДА СЕ ОПРАВЯ САМА КАКТО МОЖЕ С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И ГАЗА!КАКВО СТАНА ЗЕЛЕН ЧОРАП?МАЙ НЕЩО НИ ОТРЯЗАХА А?
146
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стефане, още ли имаш усещането, че някой те послушва?
145
3
 
7
 
! Отговори
Боц преди 2 години
Жал ми е за ваксинираните.
144
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатът е политически инструмент за принуда към ваксинация, чрез безогледна дискриминация на неваксинираните и хората, които не могат да се ваксинират по обективни медицински причини. Това не е медицински или научно-обоснован метод за ограничаване на пандемията. Всички знаят много добре, че ваксинираните пренасят вируса, разболяват се, влизат в болница и умират от вируса. Лъжите за ефективността на ваксините бяха оборени отдавна. България е окупирана държава, която се управлява отвън, а тези вътре, които виждаме са актьори, които подло лъжат народа, че имат някакво значение
143
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
160 "любимото ти възраждане" просто ще бъде участник в тези избори! -:) Кой го "забелязва" това "възраждане" бре? Пиша го с макла "буква" щото си Е такава! -:)) На тези избори,превест ще имат новите партии не корумпирани! -:) Не си губете времето с тези дърти комунисти от ГЕРБ и БСП! Изберете си нови лидери от новите млади партии! И престани да ги оплюваш млади българино! Ти бродиш само в нета и ти оплюваш всичко което МРАЗИ дедо ти Борисов! Ок само него ПОМНИШ,НО НЕ ТОЙ Е ИСТИНАТА!-:)))
142
3
 
6
 
! Отговори
До г-н Янев преди 2 години
Господине, това не е временна мярка, това е новото нормално и ще бъде вечно колкото повече се расте. Имаме вече и Суперкомпютър, само ни трябват ваксинирани (Да не мислите, че не могат да предвидят времето без супер компютър?) 1+1
141
3
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Кацаров, Ти Чорапа трябва да си правите тестове за да сте на работа! Искам през два дни да дават по телевизията Как ви бъркат по дупките и ви правят тестове. За лично удоволствие ако се чудите защо.
140
2
 
11
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
Свобода..свобода..Свобода !!