Заради COVID-19: Франция постави "под наблюдение" България

Новите правила влизат в сила незабавно
22 окт 2021 21:15, Анисия Иванова
92
Заради COVID-19: Франция постави "под наблюдение" България
Снимка: БГНЕС

От днес, 22 октомври 2021 г., България, Естония, Латвия, Литва и Румъния са поставени „под наблюдение“ по отношение на Франция във връзка със ситуацията с COVID-19.

Това означава, че въпреки, че посочените държави продължават да бъдат в „зелена зона“, неваксинираните граждани и тези, които не разполагат със сертификат за преболедуване, трябва да разполагат с негативен PCR тест или антигенен тест, направен в рамките на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътуване с прекачване), а не както беше досега 72 часа преди отпътуването.

Новите правила влизат в сила незабавно, съобщава БГНЕС.

Документите, с които българските граждани могат да пътуват от България до Франция, са: за ваксинираните граждани – документ за завършена ваксинационна схема: 28 дни след ваксината с една доза - Johnson & Johnson; 7 дни след втората поставена доза на останалите ваксини, които изискват две дози; за хората, които са получили всички необходими дози от ваксина, разрешена от СЗО, но които не са признати от Европейската агенция по лекарствата, 7 дни след прилагането на допълнителна доза от РНК ваксина, която се ползва от такова признаване.

Ваксините, които се признават във Франция, са тези, одобрени от Европейската агенция по лекарствата - Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield, Janssen.

Допуска се и сертификат за преболедуване COVID-19, издаден преди повече от 11 дни и преди по-малко от 6 месеца, или негативен PCR тест, или антигенен тест, направен в рамките на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътуване с прекачване).

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Ауу, писанието ти е видим признах за огромен ментален проблем. Учените доказаха ,че ковид уврежда мозъка . Потърси помощ, преди да стане късни и без време да гушнал букета.
12
4
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
И как ви се виждаме? Готинки сме, нъл тъй?
11
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
франсетата и те станаха фашисти,още от когато Хитлер ги прегази за два дена ,сър ....
10
10
 
24
 
! Отговори
ЧЕКИ МАЛКО преди 2 години
Нали са вацинирани? Защо ги е страх от контакт със заразни ора? Къв е смисълът? Слагаме си вапцината и продължаваме да живеем в страх??????????????
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отново: Голяма драма в чувствителната ти душа. Самоубий се, за да приключи този ад за теб.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров оставка бе
7
14
 
17
 
! Отговори
Отново преди 2 години
Се постарахме да докажем че сме най п,р,о,с,т,и,т,е в Европа ,че диващината и простащината са окупирали държавата ни, че сме първи в света по смъртност.
6
28
 
14
 
! Отговори
Конфуции преди 2 години
Франсетата щото за балъци и взеха , че се ваксинираха масово и вече забравиха за Ковид , всичко си е отворено и работи на пълни обороти , а ние понеже сме тарикати и не се ваксинираме , мрем като пилци , цялата ни икономика надолу и никъде не ни искат вече
5
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ни, нема да им стъпим на Европата!!!! Да ни изгонят от ЕС дано, тука ще станем чиста зона.
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2: Ти нали отговаряш на изискванията им. Що се кахъриш. Вземай еднопосочен за Франция и не се връщай никога.
3
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят ще ни изолира като прокажени. Изложихме се тотално. Хем се самоубиваме, хем сега ще ни спасяват, че здравната ни система изгърмя. То всеки от акъла се пати.
2
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се очакваше. Цяла Европа ще затвори за българите и ще ни третират като прокажени, заради кацата и фуражката.Миналата година не правеше впечатление, защото всички бяха зле , ама сега се открояваме в ярко червено с 20 пъти повече починали
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагам червилото и да ме гледа.