Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!

„Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, ние демонстрирахме нихилизъм“
Обновена: 23 окт 2021 10:44 | 23 окт 2021 10:28, Елка Василева
167
Обезпаразитяваме и ваксинираме домашните любимци, а към себе си пренебрежителни!
Снимка: архив, БГНЕС

Мерките, свързани със зеления сертификат, и ваксинирането са необходимост. Около това се обединиха общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, която е член на УС на БЛС, и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова пред bTV.

Но според юриста новите ограничения са довели до разделение в обществото, защото заповедта се променя за кратък период от време.

Общопрактикуващият лекар не сподели това мнение и заяви, че промените се налагат заради постоянните атаки срещу решенията, които са в синхрон с европейскитe.

Още по темата

Според нея затова е трябвало да се промени само у нас правото да се взима зелен сертификат при първа игла и да се увеличи признаването на същия за 12 месеца при преболедувалите.

Д-р Николова призова всички да се ваксинират, защото има много заболели сред децата. Тя обясни, че в нейната практика има и много млади хора, които боледуват втори път и то тежко, както и такива на кислородна терапия.

Адв. Петрова обаче разясни кое притеснява някои юристи.

"Щом в рамките на 24-48 часа една заповед има нужда от ревизия, това показва, че не е взето навреме решението. Не съм против мерките и против ваксините. Но съм против непропорционалните мерки, които се налагат от вчера за днес, без да се дава яснота какво ще се случи оттук нататък, защото цяла Европа се готвеше месеци наред за зеления сертификат, а при нас още в разгара на лятото, когато нямаше вълна, ние в България предпочетохме да демонстрираме нихилизъм. Мерките не бяха спазвани през лятото и се оказваме изненадани от зеления сертификат. Какво се случва със системата не беше оценено правилно", обясни Петрова.

Според нея мерките са непропорционални.

"Плашещо е какво се случва с децата и реакцията спрямо тях, че си отиват на онлайн обучение. Голяма част от мерките са непропорционални , тъй като не се намира решение за хората, които не са ваксинирани по медицински причини, не се намира решение за работодатели, на които се вменяват функции, които те не могат да изпълнят най-малкото защото когато имаме една мярка, тя трябва да има достатъчно разумни алтернативи. И ако алтернативите са ваксина или тест, едното е безплатно, другото с немалка финансова стойност", заяви още Петрова.

Според д-р Николова обаче хората просто се отнасят пренебрежително към здравето си.

"Ако вземем двама лекари – единият има 100% ваксинирани пациенти, другият – 18%. Разликата е, че първият е ветеринар. Пита се в задачата защо към домашните си любимци се отнасяме с такава грижа и ги обезпаразитяваме и ваксинираме, а към себе си отнасяме пренебрежително“, коментира тя и добави, че лекарите са много натоварени от поредната вълна, многото смъртни случаи и преживяват всяка история и след работния си ден.

Д-р Николова обясни и че почти 90% от пациентите на домашно лечение са поети от общопрактикуващите лекари, което ги поставя в ситуация да работят денонощно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, кучето е ваксинирано и чипирано - има ли още такива които вярват, че ги чипират с ваксините? Виждали ли сте с колко дебела игла се слага чипа на кучето?Единственото което може да се случи от ваксина за което ме предупредиха и при кучето е алергична реакция, поради това се наблюдава няколко часа и ако получи такава му се бие урбазон, това е - други странични ефекти поне от РНК ваксините няма или са много редки.
32
1
 
7
 
! Отговори
До ДАви сера на мерк преди 2 години
Ако това е начина, тогава мерси за съвета. Мене това не ме засяга, нито ме вълнува, питам, тъй като самият Президент е казал,че всичко това е безплатно и за сметка на държавата, хората, които желаят да получат безплатно този скапан сертификат,не знаят къде са определените пунктове, където могат да го получат без да дават и една стотинка от своя джоб.
31
4
 
11
 
! Отговори
Драга преди 2 години
Кок Ошко, ваксинираме и обезпаразитяваме домашните си любимци. И себе си също ваксинираме - с утвърдените и преминалите лабораторни и житейски тестове ваксини. Недей да се пенявиш! Това, за което изнудвате и виете на умряло са ПРЕПАРАТИ, създадени "на коляно", доказано НЕ ДЕЙСТВАЩИ И ПРИЧИНЯВАЩИ ТЕЖКИ УСЛОЖНЕНИЯ. За последното мълчите. И ви плащат за пропагандата и ви държат изкъсо с нещо си. Не ми давай за пример Юропата, там шепа чиновници си избиват комплексите върху такива като нас.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва както древните племена са извоювали свободата си и да действаме щом не става по мирен път да ми чипират ь
29
2
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Кралицата ,,рухнала,,? Че тя си е 100- годишна. Как я видя ,,отведнъж,, рухнала? Велик си.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М, моето го обезпаризитявах, ваксинирах, яла го виж сега как, катаракт на очите, има буци по врата, не знам от кво са, разви някъв папиломен вирус, възпаление на венеца, екземи по краката, карам го по ветеринари и само вдигат рамене, и му слагат някви противовъзпалителни, и след месец а дв пак съм там, на дядо ми овчарката вет не беше виждала, изкара на крак до 14 г, така че си запазете платената статийка
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекар от голема болница каза: "Хайде да не дърпаме имунитета за опашката за да не се обърне и да не ни ухапе. " На този човек аз имам доверие.
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се грижим за кучетата си повече?Дали защото кучетата и колите си ги купуваме,а децата си ги раждаме?
25
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
6 МЕСЕЦА СЛЕД КАТО КРАЛИЦАТА СИ СЛОЖИ ВТОРАТА ДОЗА ТЯ РУХНА! СЕГА НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ БЕЗ БАС-ТУН И Е ВСЕ ПО ЧЕСТО ВЛИЗА В БОЛНИЦАТА! А СЪПРУГА И 3 МЕСЕЦА СЛЕД ВАКСИНАТА ВЕЧЕ БЕШЕ В КОВЧЕГ! ПЪРВИЯ МЪЖ БРИТАНЕЦ КОЙТО ВАКСИНИРАХА И ТОЙ СЛЕД 6 МЕСЕЦА ОТ ВТОРАТА ДОЗА ГО ЗАКОПАХА В ЗЕМЯТА! ПЪРВАТА ЖЕНА БРИТАНКА НЕ Я И ВАКСИНИРАХА И ЗА ТОВА Е ОЩЕ ЖИВА, ТЯ Е САМО РЕКЛАМНО ЛИЦЕ КАТО БАЙДЪН И БИЛ ГЕЙТС КОИТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ НО НЕ УПОТРЕБЯВАТ!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това ги кастрираме, чипираме, *** им опашките, накрая ги приспиваме....
23
7
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
ама "преди употреба прочетете листовката" не ви притеснява. :D Нали знаете, че ако умрете от лекарство и пише страничния в листовката не можете да осъдите никой. :D
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито Николова е лекар, нито Петрова е адвокат, нямате правото да се наричате такива, вие сте убийци, продажни ....
21
2
 
3
 
! Отговори
нещо такова преди 2 години
Чипираме кучетата си пък нас си не чипираме. Ето и онова момиче, жената на IT специалиста, ако беше чипирана, можеше вече да я открият.
20
2
 
11
 
! Отговори
ДЗИ преди 2 години
ДЗИ признават ли застраховка живот, ако ритнеш камбаната от тромбоза, след ваксинация?
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли къде и в кой пункт се дава БЕЗПЛАТНО зелен сертификат, понеже има хора, които искат да се сдобият БЕЗПЛАТНО с този зелен сертификат, но без да се подлагат на ваксинация. Питам не за себе си,тък като не ме интересува, а за други хора
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази Николова сравнява хората с кучетатает. И пак манипулира, че уж децата много страдали от вируса и умирали, за да всява страх.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обезпаразитен парламента!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма ли кой да ги гръмне тия
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане!!
14
5
 
11
 
! Отговори
Вагонетка преди 2 години
Искаме застраховка живот с поставяне на ваксината. Ако сложите бланка за застраховка, вместо декларация, аз ще се ваксинирам. Казвам го най-откровено.