Алибегов: Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.

Служителите да идват на работа и без сертификат, призова той
25 окт 2021 12:15, Ния Христова
154
Алибегов: Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.
Снимка: БГНЕС
"Каква е разликата между моят сервитьор и държавен служител, където са по 20 човека в стая? Не може да има разделение на работещите хора в България. Аз лично ще кажа на служителите си, че който има документ - има, който няма, пак да си идва на работа. Нямаме право да ги спрем да идват на работа или да ги пуснем в неплатен отпуск. Имаме 20% ваксинация". 
 
Това коментира пред Нова тв Ричард Алибегов, председател на БАЗ и Алианса на туристическата индустрия в България.
 
Той изтъкна, че в момента тестовете струват между 35 и 45 лева. 
 
"От три седмици сме организирали правенето на тестове, една част плащаме браншовите организации или заведенията. Клиентът плаща 10 лв., другите – ние. Това струва по няколко хиляди лева на ден на собствениците", заяви Алибегов.
Още по темата
 
Според него трябва да се приемат теста на антитела на преболедуваните, но нерегестрирани, както и европейската концепция за безплатни тестове.
 
"Безпрецедентно е да се въвежда зелен паспорт при под 60% ваксинация, защото застрашава икономиката на страната. Това е смърт за бизнеса. Имаме 1,5 млн. преболедували. Пълен абсурд е безплатен тест да струва 10 лв.", смята Алибегов.
 
Той подчерта, че проверяващите също трябва да представят зелен сертификат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
9
 
21
 
! Отговори
Откак ни преди 2 години
зафана Радев да ни управлява в тая държава абсурдите си станаАха ежедневие и нормалност. Така, че Алибега въобще няма какво да се впечатлява. Така е в държавата на Радев - с лъжлива декларация за гражданство може министър да станеш, обаче с фалшиф зелен сертификат не можеш едно кюте да изядеш!!!
82
7
 
7
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Прав е! 50 лева ми звучи по- добре за такъв тест.
81
4
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Аз пък не съм съгласен ваксините да са безплатни. Нека държавата ги осигури, а после който иска, да си ги плаща. Разни хипохондрици паразитират на гърба на данъкоплатците и от тоя пиадестал се изживяват като морални стожери. С цялата си наглост дори смеят да ни поучават!
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия само заради печалбите си са готови да изморят народа. Като не им се работи, да затварят и да си стоят в къщи.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма ли баня у дома си?
78
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али,бегай,ама ние плащаме тестовете на твоя персонал чрез надутите цени в заведенията ти.Затова си трайкай и си плащай,че ако много знаеш,може и да ти не влезем в 3-те звезди мишлен.Само по цени,де.
77
9
 
5
 
! Отговори
ох ,али али преди 2 години
разликата моето момче е че този в администрацията гласува доброзорно за този дето ще му позволи да взима заплата за нищо правене -като например зеления чорап,а твоя сервитьор е да бачка като луд за да има и за онзи в администрацията
76
6
 
17
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Да се ваксинират ! Аз затова не ходя на ресторанти в България от 1 година. Идва някакъв несретник с маската под брадата и ми плюе по чашите .... че на всичкото отгоре и неваксиниран !!! Парите за забавление в момента отиват само в крипто. На ресторант ходя само в ЕС, където персонала е ваксиниран и в заведението се влиза само със сертификат. Между другото и на нашето море не ходя от над 10 г. ... там освен оси ране друго не получаваш. Лоша хигиена !
75
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак претенции до онзи ден едно, днес точно обратното. Ами затваряйте и сменяйте бизнеса като не ви харесва. Толкова пари ви наляха от нашите данъци, толкова облекчения получихте. Проблема е че няма управници с топки да наложат мерки /но добре измислени/ и след това да приложат цялата строгост на закона при неспазването им. Ама нали има избори трябва да не ядосваме гласоподавателите.. тук трябва режим като в Китай. Тук Свободата е станала пълна свободия !
74
5
 
14
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
Умнико,ако не си учил/ла/когато трябва и освен за сервитьорка или готвачка,за друго не ставаш,грабвай метлата,там сертификат няма да ти искат.
73
6
 
20
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Служителите да се ваксинират. Най-вече във всички здравни заведения, администрация, забавни заведение и т.н. ... готвачи ... където има риска от зараза. Ако не им харесва довиждане. Могат да отидат в ЕС да работят .... макар,че и там няма да ги пуснат без китап.Хигиена трябва !
72
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога този кръчмар ще разиграва цялата държава?Я органите да си свършат работата,че моето търпение вече се изчерпа,а за тяхното не знам.Каквото за всички,това и за него.В другите държави има много по-драстични мерки,но хората ги спазват и не пискат като тоя ц.вул.
71
11
 
18
 
! Отговори
до България над всич преди 2 години
Т'ъпчо за този бизнес работят хиляди хора които сега не могат да работят, заради този сертификат... Ти, ако си на тяхното място и не можеш или не искаш да се ваксинираш... оставаш без доходи в тази инфлация на прага на зимата ... Имаш ли мозък да проумееш, че има и много майки, които сами отглеждат децата си...?
70
3
 
4
 
! Отговори
.. преди 2 години
10лв безплатен това е БГ
69
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай Алибегов, не така... В момента служителите в мола са повече от клиентите. Не може да застрашават здравете на клиентите. Внимавай какво си пожелаваш. Ти поиска сертификати, ето ти сертификати. Сега ще си понесете и загубите от 80%.
68
8
 
13
 
! Отговори
гост преди 2 години
закона е за всички разни *** ресторантьори не могат да диктуват и изнудват държавата!
67
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тестовете трябва да са безплатни? Защо аз като редови данъкоплатец, който изключително рядко посещавам заведения, трябва да плащам тестовете на хората, които искат да ходят на кръчма или дискотека? Защо?
66
0
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
За Абсурдистан абсурдите са нормални ...
65
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
али кога най-после,ще работите легално,след като сключите реални договори за работа,тогава можете ,да искате компенсации от държавата,излъганите от твоите ресторантьори с договори за работа са хиляди.
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй,мазньок,като е абсурд плащай на персонала си за тестове,а не само да протестиращ в угода на мутрата.