Без тест за преболедували или ваксинирани ученици

МОН иска да върне 5-7 клас след седмица в клас
97
Без тест за преболедували или ваксинирани ученици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От месеци се борим с ирационални, необосновани страхове на хората - един от тях е тестовете на децата, трябваше да се съобразяваме с тази съпротива, но сега изборът е или да се тестват и да ходят на училище, или да учат от вкъщи, призна министърът на образованието Николай Денков по БНТ.

Той обясни, че тестовете не са въведени от началото на учебната година, защото е щяло да има бунт и тогава е нямало достатъчно аргументи, за да убедят родителите, докато сега има - заболяваемостта е по-голяма.
 Поръчката за тестовете ще се направи днес.

"Не ни интересува коя ще бъде фирмата. Със сигурност ще поръчаме единият тип тест, днес следобед ще се видим със социалните партньори и ще решим дали и втория. Със сигурност ще имаме достатъчно за 1 месец и ако потръгнат нещата добре, ще продължим и с 5-7 клас и ще поръчаме повече. Мярката ще действа, докато мине вълната", каза още Денков.

Децата, които са преболедували или са ваксинирани и представят документ, няма да бъдат тествани. За момента ще се носи маска в клас, докато не спаднат.

"Това са тестове, които могат да бъдат направени без здравни власти - при тях няма крайно решение, детето се отделя и се проверява от здравните власти дали наистина е заразено. Засега смятаме да се тестват 2 пъти седмично - понеделник и четвъртък, в първия час, учителите ще го правят. Крайно време е да разберем, че трябва да си направим изборите - това е най-доброто в настоящата ситуация, в много страни се прави това", категоричен беше Денков.

Той призна, че са обмисляли тестове на децата да се правят в домашна обстановка, но според него това ще подрине доверието, че се осигурява безопасна среда.

"По-големите деца ще могат сами да си правят тестовете. В момента, в който системата е подредена при малките, ще стартираме и с по-големите. Амбицията ни е следващата седмица да се върнат 1-4 клас, а по-следващата - 5-7", обясни министърът.

Днес той ще се срещне с ректорите на университетите, защото те трябва да се отворят с възможността за зелени сертификати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера защо родителите и учителите го търпят този също толкова противен и невъзможен човек колкото и здравния. Радев ако има капка милост към децата и младите да ги маха тия две служебни лица незабавно да ги уволни и да провери дали са ваксинирани и дали имат капка достойнство да пращат примерно студенти на кладата. Искате да изморите младите хора ли.Вие деца имате ли бе министрите и президента, стига толкова с експеримента .
40
7
 
11
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До Анонимен "Радев, ДБ, Денков, Кирчо и Кокорчо са слуги на Америка за България. Слуги на мамона! Слуги стават срещу заплащане!!!! ВЪН!!!" ----- моля, не забравяйте и ГЕРБ!!!! Редовно на бибитко му масажираха ушите в американското посолство, а като видяха, че се прави на тарикат и му пуснаха записите как нанка до чекмеджето.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само от днес имаме 1000 новозаразени ваксинирани. Как се спира вълната с ваксинация, бе слугинаж?!!
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ДБ, Денков, Кирчо и Кокорчо са слуги на Америка за България. Слуги на мамона! Слуги стават срещу заплащане!!!! ВЪН!!!
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера защо родителите и учителите готърпят този също толкова противен и невъзможен човек колкото и здравния. Радев ако има капка милост към децата и младите да ги маха тия две служебни лица незабавно да ги уволни и да провери дали са ваксинирани и дали имат капка достойнство да пращат примерно студенти на кладата. Искате да изморите младите хора ли.Вие деца имате ли бе министрите и президента, стига толкова с експеримента .92713
36
3
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
След като всички УЧЕНИ ясно казват, че ваксинирани могат да се разболяват и да пренасят вируса - тогана ЗАЩО ВАКСИНИРАНИ НЯМА ДА СЕ ТЕСТВАТ, ПИТАМ?.... ЛЯТОТО НА ГРАНИЦАТА ТИСТВАХА ВСИЧКИ - ВАКСИНИРАНИТЕ - СЪЩО!!!ОГРОМНО МАЛОУМИЕ ШЕСТВА МЕЖДУ ПОЛИТИЦИТЕ НИ!!!
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, ***, кого мислиш да изнудиш така? Ми на мен ми е лесно - децата ми могат да продължат да са вкъщи. Без друго от училищата ви съвсем нищо няма да става, като напуснат купища учители, които почнат да преподават на частно. Ние сме си самостоятелни вече две години. Кого плашиш? Как само инжекции, комисинни и принуда са ви в ти квите?
34
4
 
20
 
! Отговори
Няма да стане!!! преди 2 години
Ще си стоим удома. Няма да позволя да се тестват децата ми. Странно ако се появят желаещи учители да им плюят деца в ръцете...Вижте Кожухарова какво обясни - в пликове щели да плюят децата...Това граничи с пълна безумица!
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОН е в яка далавера с погребалните агенции. Връщането на учениците в училище яко ще напълни с пачки гробищната мафия.
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тестването не е за всички, от него няма никакъв смисъл. И няма нужда да си пускам децата и аз там. Който иска - да върви, но няма да са много. Окончателно разбихте и образованието, след здравеопазването.Гредайте си работата. Не ми пука за системката ти, министъре - предателю.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***,престъпници,посегнахте на децата вече.До кога ще спим,ставайте на протест,въстание,да изритаме фашистите
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърните министърчета правят фал след фал! Ми щом има такова нелогично и неоправдано деление, моето дете няма стъпи в училище. Без друго и добрите му учители вече няма да ходят, ако ги изнудят да се набодат. Ползваме ги за частни учители и това е.
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юдо, другият път в подлеза няма да има полицаи да те защитят!
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам келепир да си пускам детето в развъдника, тогава. И инжектирани, и преболедували заразяват. Щом няма да се проверява наред, понеже явно нямате пари за тестове, няма да ходи и моето. Без друго от училищата вече нищо не става. Повечето са едни забавачници. Ние си имаме организирано домашно обучение и деца за игра в квартала. Май ще скъсаме окончателно с тази загуба на време - държавното училище. Чудите се как са принудите хората да се бодат. Точно това не е начинът. Гледайте си...инжекциите.
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само преболедувалите може да са без тест !!!! Вакснат но неболедувал може да заразява и да бъде ЗАРАЗЕН !!!
26
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кзаха си го накрая. Ваксинираните ученици свободно да ходят на училище .Хора разбирате ли -чу-д-овището Денков какво каза току що? Учениците да бъдат набучени с експериментален препарат в трета фаза на тестване изтичаща 2023 год ,без лиценз за ваксина .Препарат с който шефовете на Пфайзер отказват да се ваксинират ,препарат който 70 % от нашите доктори не искат да си бодат и вие ще си бодете децата с това родители .Наистина?
25
3
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ако ваксинирани могат да ходят на училище с вирус , защо неваксинирани не могат ? Ако всички не си правят тест при влизане просто това упражнение е безсмислено , защото не можеш да гарантираш , че хората ще си тръгнат здрави , така както са го доказали с тест при идване !!!
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естественият подбор е много хубаво нещо. Дано след всичките вълни останал по здравомислещи и образовани хора на тази територия!
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче, каква забава само :) Баш тия, дето викаха, че няма вирус, гориха маски и се пениха ще се наложи да затворят ЦЯЛАТА държава 10 пъти по-тежко от БацеХаххахахаххаха
22
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то слюнката на детето се тества. И слюнката на богопомазаното ви отроче ли не давате? Това вече на мания за величие ми прилича.