Проф. Кунчев: Ако не затегнем мерките, по 20 000 заразени дневно

Зеленият сертификат е разумно решение, категоричен е той
30 окт 2021 09:15,
393
Проф. Кунчев: Ако не затегнем мерките, по 20 000 заразени дневно
Снимка: БГНЕС

През ноември и декември може да се достигне ниво от 20 000 заразени с коронавирус дневно, ако мерките не бъдат затегнати, заяви в ефира на Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.

Той допълни, че болниците в страната са на ръба.

Още по темата
„Седмичните данни показват, че заболеваемостта хвърчи нагоре. Имаме официално регистрирани 710 интензивни легла и 9000 COVID легла. Това са границите на нашата система. В момента те са почти запълнени“, посочи проф. Кунчев.

Той определи като разумно решението за зеления сертификат, но само ако изискването се спазва.

„Наблюдението на много хора е, че той не функционира, както трябва. Когато се включи нова мярка, са нужни поне две седмици, за да видим резултат”, обясни математикът.

Кунчев коментира, че до 10 дни ще имаме по 170 починали от коронавирус на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
0
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Тестовете му говорят. Вместо обективна наука, тестове, дето натръшкаха папаята и козичките. И предпазват със скорострелно изфабрикувани ваксини, натъманени от издиктувания от Китай геном. Фарс, рзиграван като трагедия.
308
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прогнози, прогнози...чували, чували.... И двете ли ще бъда за сметка на "заразните математици" или едното ще мине "по здравна каса"?
307
0
 
3
 
! Отговори
Ralica преди 2 години
Как не вие срам, на стари години се позорите за два сребърника, а може би цял живот сте си били такива ***. Първо изкукуригалото бабе, сега и този мухъл. Стига сте плашили хората, няма да мине номера в Бг с *** вксини. Вместо да ни стряскаш, да беше обяснил защо не се признава придобитият имунитет след преболедуване а ни се набутват ваксините.
306
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само Костадин Костадинов с номер 5.
305
1
 
10
 
! Отговори
w5463342345 преди 2 години
Чичото е изкукуригал , на всеки 8 часа пуска по 2000 новозаразени тези дни , та го добута до 20 000 дневно , то толкова клетъчен бацил и хора няма на наша територия бе човек.
304
0
 
6
 
! Отговори
БиБи преди 2 години
Професоре, свикнал си да боравиш с цифри, но все пак не забравяй, че боравиш с живи хора. Да не си сбъркал с една нула - 2 хил. е по-човешко от 20 хил. Малко си се увлякъл. Ние че сме *** е ясно, но и ние сме хора, и ние душа носим, и на нас ни е мил живота...
303
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Липства ми погребалният агент със лампазите от ВМА ..Напишете му домашният Адрес на този ясновидец че нещо сте го забравили да го публикувате !
302
1
 
11
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До Случаен минувач: Да, ама трикът не е да имаме имунитет, а да трупаме комисионни от ваксините. Поради което натуралния имунитет не се признава за имунитет въпреки че е вече и напълно защитава. А иначе колкото и да си ваксиниран пак оставаш преносител на зараза.
301
1
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Аман вече от такива "специалисти". Стига сте плашили бе, никой вече не ви се връзва! Миналата година вървеше плашенето! Всички ще го изкараме и ще придобием стаден имунитет и без вашите ваксини.
300
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това поредно деде реши да вземе отношение и да сътвори по някоя апокалиптична прогноза. Така де, примката не трябва да се отпуска и за миг, току виж хората се поуспокоили, което в никакъв случай.
299
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 30 000 да има заразени на ден какво от това?Заразяването е неизбежно,всички ще се заразят и то не по веднъж.С мерки само се забавя.
298
2
 
14
 
! Отговори
Вируслав Наведов преди 2 години
Положението наистина е страшно. Как с 20000 'заразени" на ден, ще постигнем мечтаната 100 процента ваксинация на населението, след като и най-захлюпените вече знаят, че след 'заразяване' се постига 27 пъти по-силна и дълготрайна защита и от най-елитния джус??? Кой ще се друса тогава с тия вакси? Кунчев да не офляйква а да наложи веднага най-яки локдауни че иначе ковид бизнеса изгоре.
297
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До DA =====Нас към нормалните,а теб към неграмотните,при това ваксинирани.
296
3
 
13
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
*** лудия! За 20 000 заразени трябва да се направят 160 000 теста, бре! Имаме ли толкова откачено общество, да хвърли на вятъра толкова кинти?!?
295
1
 
17
 
! Отговори
Харабейшио преди 2 години
Я, нов математик! Хахаххаха
294
13
 
1
 
! Отговори
DA преди 2 години
Определени Българите, сте си решили да се самозатривате.Само след време като оставите на науката и изледователите да изледват самозатриването ви към коя група да ви пречислят. Хомо Хабилис или Хомо Ереткус ,защото определено не сте Хомо Сапиенс???
293
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека *** чалгарите, антиваксърите и *** бе! На кого му пука за тези лузъри?
292
11
 
5
 
! Отговори
DA преди 2 години
до 2 години анти ваксарите са пътници. естествения подбор си знае работата.
291
1
 
18
 
! Отговори
Този, преди 2 години
прави неверни прогнози....Ние пък виждаме, че всички математици, професори и академици, са платени СЛУГИИИИ...И членуват в Клуба на нечовешките създания /тези без Души/, и всъщност не им пука въобще за хората...Те изпитват удоволствие от жестокостта...дори не го и криятт...
290
2
 
9
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Прав е Кунчев да се кахъри и тръшка. Ми 20 000 на ден означава много повече от половин милион на месец, които няма да имат нужда от ваксини. Това е недопустимо. Да не говорим и за бързото изграждане на истински колективен имунитет, какъвто с този божествен джус не се получава. Само як локдаун може да спре бизнес катастрофата. Какво чака Кунчеф?