Планът на МЗ при този брой на болните предвиждал пълен локдаун

Ситуацията с реанимационните легла и интензивните - критична
458
Планът на МЗ при този брой на болните предвиждал пълен локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„При сегашните обстоятелства с коронавируса планът предвижда пълно затваряне на държавата. Ние дадохме възможност да не се стига до там при условията на зелен сертификат - на осигурена безопасна среда“. Това каза здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV.

Още по темата


Той заяви и че ситуацията с реанимационните легла и интензивните е критична и че ще се разкриват и в други болници такива освен в „Лозенец“.

Кацаров добави, че ще се командироват специалисти от по-малки лечебни заведения там, където ще има възможност за разкриване на реанимационни легла.

Според него все още можем да се справи със ситуацията, но ако спазваме мерките и се ваксинираме.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до левака "ще ви спретнем изненада" Значи нищо. Ианенадата ще бъде, че няма да направите нищо. Знаех си. Само да ви кажа, че това не е никаква изненада, а напълно очаквано от такива като вас. :)))))
328
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече всеки българин има близък починал заради този лъжлив комунистически некадърник на снимката. Оставка и затвор за чорапа и правителството му.
327
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още преди повече от месец трябваше да има локдаун. Сега ще го направят точно за изборите, ако изобщо го направят.
326
5
 
19
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Ако случайно някой още не е разбрал именно тези зелени сертификати влошават статистиката, тъй като хората. които нямат зелен сертификат, принудително си правят тестове и може тези тестове да се окажат положителни. Само че тези хора не "болни" както се опитва да го представи бялата мафия, и ако не беше теста даже нямаше и да разберат че са "болни". Но пък ги тикат в бониците да им приберат 1200-те лева.
325
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдаун трябваше да има още от 13 септември 2021, за да се спре вълната на неваксинираните. За съжаление заради изборите и заради част от родителите, които искаха друг да изгледа децата, все още локдаун няма. В тези брой заразени на 100000 души население за 14 дни, броя на населението е неизвестна величина, защото половината български граждани са в чужбина. Реално над 1000 нови случая на 100000 души имахме в средата на октомври.
324
4
 
17
 
! Отговори
до левака преди 2 години
ще ви спретнем изненада и не ни е страх от нищо вашата ваксина няма файда затова не я искаме просто не вярваме на учените измамници
323
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 343Ти нищо не пазиш. Слагането на ваксина ск е твой личен избор от страх за твоя живот. А не ск го направил, за да пазиш някой. Не се изкарвай герой :) Второ това, че имаш ваксина не те пази от заразяване... следователно може да зарязваш други. Клоун
322
2
 
15
 
! Отговори
Levski преди 2 години
Евродепутатът Франческа Донато (Италия): В Европа медицинският въпрос се превърна в демократичен. Нашите човешки права са застрашени. Европейската харта за правата на човека има статут на договор. Сериозно се нарушават основните права на свобода на движение, заетост, здраве, равенство, свободно сдружаване, образование, свободно изразяване на мисли. А в цяла Европа мирните протести се потискат жестоко.
321
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе ,защо лекари и мед .сестри от болниците не желаят да з се ваксинират и им се прави тест и то безплатен преди да влязат на работа ,това е обществена тайна )
320
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камен Во е пълен кратен. В тея Лаборатории, където прсти всипки за тестове заради сертификата е пълно с ЗАРАЗНИ И БОЛНИ. А тоя иидотт навря там всички здрави . Тоя е за съд.
319
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви кара да ни пазите. Нещо много сте загрижени за боен вирус.
318
0
 
4
 
! Отговори
План преди 2 години
, но на ДС: Да ви докара локдаун за изборите.
317
2
 
13
 
! Отговори
Levski преди 2 години
Евродепутатът Иван Синчич описа Digital Green Cert като лиценз за разпространение и заразяване, който дава фалшиво усещане за сигурност, тъй като не защитава лицето от получаване или разпространение на вируса. Цифровият зелен сертификат е напълно нелогичен, не е научен и трябва да бъде изоставен. Наистина е тъжно да видим свободите, правата и върховенството на закона застрашени в Европа днес. За съжаление, в някои страни не можете да запазите работата си без цифров зелен сертификат...
316
20
 
4
 
! Отговори
??? преди 2 години
Започвам да си мисля дали си заслужава да пазим живота на страхуващите се да се ваксинират, след като те застрашават нашия живот. Има около милион страхливци, да ги оставим да се заразят и поне 100 хиляди ще изпукат, а други 200 хиляди ще го изкарат тежко и ще си влачат последиците с години.
315
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до левака 343 Я разкажи какво ще ни "Сполети"? Ще се скриете в бърлгите си в знак на протест ли. Малиии, много страшно ще стане. Когато огладнеете ще излезете оттам и ще допълзите с молби за помощи.
314
3
 
10
 
! Отговори
до левака преди 2 години
Ха пробвай те се де да въведете тоя Локдаун най после де да видите какво ще ви сполети
313
13
 
3
 
! Отговори
До 336 Шаши преди 2 години
Твърдиш, че ваксини против нови болести предизвикващи епидемия, не трябва да се слагат, докато епидемията не свърши. Въпросът е, ще има ли на кого да се постави ваксина след епидемията. Другият въпрос е, дали изобщо епидемията ще свърши, ако не я спрем с ваксини.
312
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Някой, скоро спал ли е с ваксинирана? Вместо уиски, може ли да се мине с WD-40?
311
7
 
2
 
! Отговори
Радевото клане преди 2 години
В 21ви век комунистите ни докараха дотам, че да борим стотици жертви на ден и да се питаме, много ли са или са малко за да го определим като геноцид.
310
2
 
10
 
! Отговори
Мухльо преди 2 години
Какъв локдаун бе, не виждаш ли, че процента пада и математиците дават положителна тенденция?