Лекар: Локдаунът нищо няма да направи, 85% не приемат мерките

Спазват се проформа навсякъде, смята д-р Георги Миндов
2 ное 2021 21:55, Анисия Иванова
138

Локдаунът нищо няма да направи, тъй като 85% не приемат нито мерките, нито че съществува вирусът, заяви председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов в "Денят ON AIR"

"Унижават се лекарите. По всякакъв начин в момента това, което се случва в Здравната каса, саботира лекарите. Това е, защото трябва да се покаже, видите ли, този министър и това служебно правителство не си върши работата. За мен то си свърши много добре работата. Това, че някой не иска да спазва мерките и да се ваксинира, не е виновен министърът", обясни д-р Миндов.

"Ние не сме Китай да ги затворим хората по къщите и до един да ги тестваме, както направиха в Ухан. Ако хората не осъзнаят какво се случва, няма да стане това нещо. Ако те не го осъзнаят сами, ние никога няма да тръгнем в посоката на всички страни, които са нации, съхранили се в хилядолетията и показали, че точно затова оцеляват, когато има проблем, те се сплотяват - ние се разединихме", подчерта д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

"Имам чувството, че сме станали контролна група - с най-висока смъртност, с най-малко ваксинирани, най-бедната страна в Европа, всичко най-лошо ни се струпва на нас и ние продължаваме да викаме: "Някой ни е виновен". Кой ни е виновен? Ваксини ли нямаше? Мерки ли не се наложиха? Какво още трябва да се направи?", попита той.

Д-р Миндов заяви, че първа вълна не сме имали, защото тогава затворихме всичко.

"В момента общественият живот продължава в пълна сила да върви, всички се движим навсякъде. Мерките се спазват проформа навсякъде. Дори контролът е проформа навсякъде. Всеки трябва да е отговорен. Локдаунът всеки си го прави за себе си", поясни още гостът.

"Места няма. Лекари няма. Кислород няма. И парите не им дават на лекарите. Това според мен е прекалено", обърна внимание д-р Миндов.

"Никой не може да предвиди как ще протече Ковид-19 при конкретния човек, при конкретната имунна система. Затова никой не трябва да се шегува и да се подиграва с това нещо и всеки трябва да е отговорен към себе си и към своите близки", изтъкна председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари.

Д-р Миндов коментира протестите срещу мерките с думите: Всеки прави каквото си иска, никой не върши каквото трябва, но всички участваме.

"Това, което вирусът прави и този щам, който е последният, е, че унищожава белия дроб", разясни той

"Сега разчитаме на моноклонални антитела при лечението. Много е скъпо лечението.  За нас като най-бедната страна, пак не е достъпно това лечение. То трябва да се започне в по-ранните етапи. Трябва да се прави в болнична обстановка. Това е световно лечение. Има практика. Използва се в цял свят", обясни медикът.

"Ние в момента нямаме право нито административно, нито възможност по Здравна каса да изписваме безплатни лекарства. Имаме готовност техническа, но ще ги изписваме едва тогава, когато имаме готова амбулаторна процедура", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 37 от славянин КАзвал съм ти го и друг път като залитнеш по тия високопарни приказки: ТЕПЪРВА ще ти се НАЛАГА да опираш до лекари. Не знаеш каква подла история е старостта като те налази.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина положението е като на война. Но тази война се води срещу нормалните, разумните хора. Война, с най-брутални методи - медиен терор, насяване на смъртен страх, отказ от лечение на всички други болести, ограничаване на елементарни човешки права на хората, които отказват да си инжектират експериментален препарат. Терор над децата, невъзможност на много хора да работят, респективно да изхранват семействата си. Война на живот и смърт!
31
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 месеца срок за всички да се ваксинират. Антиваксърите, официално да регистрират себе си, в регистър. Да знаем, че се отказват.След това болниците спират да приемат и реанимират неваксинирани. Стоят си вкъщи и който оцелее.Маски навсякъде и тестове за всички неваксиниране..за театър, кино, вериги магазини, обществени сгради, работно място. За тяхна сметка.Затвор и доживот отнемане на правата на лекарите, които издават фалшиви сертификати.
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 26 от славянин "Ами нормално е в смъртниците наричани болници да умират хора, аз от 28 години не влизам в болница и живея!" А аз два пъти съм влизал за операция (единия път по спешност) и още 10 тина пак по спешност за лечение за последните 20 години и също живея. Даже доста добре живея, да са живи и здрави лекарите! Същото мога да кажа за безброй мои пзнати, които са излизали от болниците здрави. Жалко, че такива като теб си мислят, че техния опит е валиден за мнозинството.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо вдигна ръце от вас. Гледа си спокойствието.
28
8
 
5
 
! Отговори
КОЛЕГА преди 2 години
До Анонимен и всички подобни.Много сте смели, като няма за какво и за кого да носите отговорност. ПРИЗЛЯВА МИ, КАТО СИ ПОМИСЛЯ, ЧЕ ВСЯКА СЕКУНДА СПАСЯВАМ ПЛАЗМОДИИ КАТО ВАС. ПРИЗЛЯВА МИ, КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЖИВОТИТЕ НА КОЛКО ЖАЛКИ ТВАРИ Е СПАСИЛА ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА! ЗАРАДИ ТАЯ КЛЕТВА СТЕ ЖИВИ. И ИЗБИВАТЕ ЧИТАВИ ХОРА С МАЛОУМИЕТО СИ!!!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава, която не може да вземе нещата в собствените си ръце.Не може да контролира мерките и да налага санкции.Не може и да арестува лекарите, които издават фалшиви сертификати.Жалка работа.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Талибан Ти нали си прочел. Няма да отнеме повече от 10тина думички. Изплюй камъчето. Покажи колко си начетен.
25
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров и Чорбанов трябва да се уволнят от държавните служби............По-скоро, за да падне бройката заразени и умрели. Индийските свещени крави на властта са по-важни от заблудените от тях хора.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да да,ама не! Евро- либерасти вън!
23
3
 
6
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До 28Ако прочетеш няколко книжки няма да питаш
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КОЛЕГА Супер, изобщо не се усещат лъжите и измислиците. Продължавай да съчиняваш.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Талибан "Миндов нашия народ е оцелял хилядолетия бе" Ко? Я пак? И кой е коренния етнос от българските земи, който е оцелял "хилядолетия"?
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То с всичко е така, още от училище започва ходене ей така да се отбие номера и резултатите са налице.
19
30
 
11
 
! Отговори
КОЛЕГА преди 2 години
Вчера излязох след три седмици в КОВИД реанимация. В голяма болница. Само в отделението, което работя аз 99% от постъпилите пациенти- НЕВАКСИНИРАНИ. 100% от починалите- НЕВАКСИНИРАНИ. Трима ваксинирани в отделението за наблюдение- защото са кардиологично болни. Загубих пет ДЕЦА. Под 16 год. Обаче всички сте много умни! Колегата лекар няма смисъл да говори- МАЛЪК, НО ***, НАГЪЛ И БЕЗОТГОВОРЕН НАРОД! Лошото е, че умират не ***, а невинни покрай тях!!!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ здраве да ви дава българи.
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора живейте така че да не ви се налага да влизате б Нг болница щото .............иначе ви е спукана работата. В Бг среща с докторак е равно на смъррт !!!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова нещо като пандемия.И смъртите са от болни бъбреци,сърце и т.н.,а не от ОВИ.Никога няма да се ваксинирам,като страхливите *** на БилиУиндоуса.Да живее Свободата и борба с лицемерите на живот и смърт!Вапцаров беше прав,че ковидните мекерета нямат вяра и следователно са малоценен вид.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи господ здраве да ви дава и не по 1 и две деца а по 10 и много пари от сърце ви го пожелавам господ да ви дава.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2009та българите гласуваха за УНИЩОЖЕНИЕТО на нацията !!!Да ви е честита Тиквата банкянска.