Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят

Според него протестите срещу "зеления сертификат" са за печелене на гласове
342
Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се налага локдаун, увери здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV.

Той отчете, че е спряло нарастването на случаите на новозаразени и това показва, че мерките работят.

"Причината е, че хората ги приеха и сами ги спазват, а не толкова на контрол, упражняван от властите", каза още здравният министър.

Още по темата
Той обаче отбеляза, че остава рискът за здравната система, защото „хората, които влизат в болница сега,  са хората, които са се заразили миналата и по-миналата седмица“.

"Заплахата е да не можем да приемем всички болни в болници и да ги лекуваме. Това е най-лошото нещо, което може да ни се случи. Ако не продължим да се придържаме към тези противоепидемични мерки, ако не продължим да се ваксинираме масово, нищо добро не ни чака", предупреди Кацаров.

Той изрази мнение, че властите не са се провалили с ваксинацията. „Ваксинирането е доброволно. Няма човек, който да не е информиран за необходимостта от ваксини, но създадените негативни нагласи към науката и политиката се преодоляват много трудно и бавно. Но добрата новина е, че през последните седмици имаме ръст на ваксинирането. За последните две седмици 200 000 души са си поставили доза от ваксините, което е четири пъти повече от предишните две седмици, коментира министърът.

Той коментира и протестите у нас срещу въвеждането на "зеления сертификат", като по думите му това са акции, организирани от партии, за печелене на гласове.

Кацаров категорично отрече изборите да са причината да не бъде налаган локдаун. „Вижда се, че мерките са адекватни. Увеличи се и броят на тестваните хора. Миналата година през ноември затвориха държавата - но тогава нямаше ваксини, нямаха и опит“, посочи Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
3
 
! Отговори
Кокорчо и Канадеца преди 2 години
След 2 седмици, като изберем Канадеца и Кокорчо, комунистите си отивате. Започва истинското чегъркане. ГЕРБ ще имат 18% и ще са втори.
226
0
 
4
 
! Отговори
Анул Тнедизерп преди 2 години
За Буци ще гласувам, да стане премиeр. И с него ще царувам! Тиква - Премиер!
225
0
 
1
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До Кокорчо с Топките--Кокорчо мноО добре накокорчи вожда на герб :КЪДЕ СА 8-ТЕ МИ-ЛИ-АР-ДА ?
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много народ се чувства дискриминиран от ковид мерките. А не е ли дискриминация:1. Голямата ножица в доходите2. Плащането в болниците за по добро лечение (достъп до по модерни методи и апаратура непокрити от касата).3. Неплащането на здравни осигуровки върху пълния доход. Колко от вас са в сивия сектор и плащат символично?4. Да те пита личния лекар "колега ли сте"и така нататък...Ама си траете и за корупцията също!
223
1
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
249...КИ = - 10000
222
3
 
4
 
! Отговори
Ще се ваксинирам. преди 2 години
Ще се ваксинирам ама след 2 години. Искам да видя дали няма да хвърлите топа с тия експериментални ваксини.
221
1
 
3
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До Кацаров умряло куче----от Баце никой не може да се вреди за кинти , Баце ни го ту.ри , за 13г., дългът нарасна на вече 40 милиарда !
220
1
 
2
 
! Отговори
боко карикатурата преди 2 години
Карикатурата днес не е рИвал. Вчера са му изпоарестували аверите и той сега гледа като теле в железница и се чуди кво става. Ослушва се като пиле в тръстика. Страх го е да не го бият като мече дерек.
219
3
 
2
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
общо 2 933 806, което означава, че 24,95% от населението на страната вече са получили една доза. 2.9 млн = 24 % население така ли единен поратал не сме 12 млн народ а 6-7 млн дефакто 40 % имат поне една доза
218
1
 
0
 
! Отговори
Кокорчо с Топките преди 2 години
Страх тресе ***. Кокорчо се е показал зад ъгъла. Идва да ви изяде. АААААМ! А Киро Канадеца ще ви държи ръцете да не мърдате.
217
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Каца... А Баца , защо го няма днес ?
216
6
 
3
 
! Отговори
и сега ....? преди 2 години
Бойко нямал банка , а Цветелина има , т. е. , банка под прикритие .Защо бойко изнесе парите в чужбина ?Защо не отговори на Асен къде са 8-те милиарда ?
215
1
 
2
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До Ямболски цървулЪ ...Диктатура имаше при Тато и вожда на герб ,..ДОКАЗА СЕ !КоТ кажИ Бойко това ставаше , затова сме на всички последни места в ЕС ...да Цървулане !
214
2
 
8
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
Морков, тояга и етапно отнемане на правата. Няма карантина, но правим сегрегация, даже в Пловдив започнаха да отвличат хора и ги слагат в лагер, няма значение, че са бездомни. На здрав човек, отнемаш му правото да рови в кофата за да се прехранва, с полиция, пранги и в лагера. Това предлага този фашист, на този етап няма карантина, но оставаш без работа ако не участваш в приема на експерименталната ваксина...
213
1
 
2
 
! Отговори
Премиера Янев преди 2 години
Тези комНи жадни за пари, ноо без тях живот ли е кажи? Имаш ли парички, (имаш ли парички) обичан си от всички (обичан си от всички), нямаш ли парички (нямаш ли парички) кьор фишек за всички (кьор фишек за всички). За Бойко ще гласувам, да стане премиер! И с него ще царувам! Бойко - Чекмеджан!
212
2
 
4
 
! Отговори
Усмивка под мустак преди 2 години
За Копейкин ще гласувам, да стане президент! И с него ще царувам! Копейкин - резидент!
211
1
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
С уважение към мнението на коментиращите,не смесвайте политика ,с това,което в момента става.Политическата идеология отдавана е размита и компрометирана.В момента искат да ни наложат ТОТАЛНА ДИКТАТУРА!
210
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Издирвам партия, която открито е заявила че е против зелените сертификати. Ще гласувам за нея. Освен АБВ други?
209
0
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Къде може да се прочете договора на България с ,,Шмайзер" и ,,Мародерна"? Какви договори са подписали нашите?
208
0
 
4
 
! Отговори
Ти и без мерки преди 2 години
това си е естествена тенденция. Нещата се поправят въпреки вашата компетентна намеса. Друго си е отчитането на някаква дейност в стил шум за нищо и приписване на дивиденти.