Проф. Поромански: 9 от 10 души в реанимацията на "Пирогов" умират

Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани
5 ное 2021 09:58, Елка Василева
111
Проф. Поромански: 9 от 10 души в реанимацията на "Пирогов" умират
Кадър: Нова тв

"9 от 10 човека в реанимацията на "Пирогов" умират. Такива са и числата в другите болници. Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи близък - той е 100%. Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани". Това заяви пред Нова тв изпълнителният директор на УМБАЛ "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански.

"Наистина не виждам нуждата да убеждаваме някого. Като виждате какво се случва, има само една опция. Това заболяване е много неприятно и ако някой смята, че ще му се размине, греши много", добави той.

Още по темата
"Всички вълни до този момент бяха много тежки. През първата имаше много неизвестни. Сега има много голямо количество пациенти, но персоналът ни е подготвен", обясни проф. Поромански.

"В нашата болница постъпват много тежко болни пациенти. Не би трябвало те да чакат толкова много и дo последния момент. Много пъти се случва пациенти да трябва да бъдат интубирани веднага", добавя изпълнителният директор на "Пирогов".

Той каза още, че медиците нямат способ, за да установяват фалшиви ваксинации.

Професорът обясни и процентът на ваксинираните починали: "Много от тях имат редица придружаващи заболявания. Те по-скоро умират заради тях".

Антителата

"Има антитела, които са специфични и са точно срещу този вирус. Има и други. Ние направихме изследване през лятото, защото много от персонала ни е преболедувал. Проблемът не е дали имаш, или не, а какви са те. Наличието на тези специфични антитела може да бъде установено и предполагам това е желанието на правителството. Този вид тест не може да бъде направен във всяка лаборатория, защото е специфичен", добави проф. Поромански.

"Аз не обичам да карам хората да правят нещо насила. То трябва да бъде осъзнато. Това за българина е много трудно. Ние закупихме бързи тестове за нашия персонал, който не е ваксиниран. Още през първия ден много от колегите се наредиха на опашката за ваксинация". Така директорът на „Пирогов” коментира изискването за зелен сертификат на медиците от лечебното заведение.

"Майка ми премина през COVID-19 леко. Тя е на 84 години. Сестра ми и зет ми бяха много зле и аз се грижих за тях в нашия COVID сектор", разказва проф. Поромански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2020 година без ваксини ние бяхме в челото по смъртност от тоя вирус,2021 година когато вече имаме около 50% преболедувало и ваксинирано население ние пак сме там,живот и здраве 2023 когато процентите доближат СТО-100 ние пак ще сме"първенци"
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама този веднага да го уволнят! Сутринта каза, че тази вълна е по-малко тежка от предишите! Радев досега ни убеждаваше как успешно се справил с най-тежката вълна, а ББ ни затворил и съсипал здравеопазването.
29
6
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Ти математика учил ли си бе,гюле ?ХсхахахаОт 1.4 милиона ваксинирани са починали 250 души.От 3.1 милиона неваксинирани са починали 14 хиляди души.Смятай нататък !!!
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре и с ваксина и без нея,жертвите във България ще бъдат едни от най многото в света,а Защо,ами вие сте в тая сфера и би трябвало да си отговорите май добре!
27
3
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 2 години
За убииствата с е ползва нагло престъпна дигитално холограмна видео пресканираща техника инсталирана след 2019 година.НАпомням на експерти вкл на Министерство на здравеопазването че след мой доклад до WHO и до Китайския президент Властите в Китай събориха опасните болници и обявиха край на диверсията /2020/ Експерти да сравнят убииства в болниците в Китай /Ухан с подобни в болници в България и Румъния..ДА СЕ КОНФИСКУВА ОПАСНАТА ТЕХНИКА!!!
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и ваксините убиват, защо не пишете за това?
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ги лекуват некадърни лекари.
24
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей така един приятел плю,плю,плю по медицина,болници и лекари.Бля,че нямало ковид,а оня ден го гледам пред блока ....чакал линейката,че майка му се влошила....Ей такива сте всичките !!!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиват ги за статистиката. Най-вероятно с ремдесивир. Трибуналът предстои.
22
5
 
8
 
! Отговори
Такава ви е преди 2 години
реанимацията г-не! Приписват на Радой Ралин едно стихче, което издекламирал при изписване от болницата: Докторите - скарани, сестрите - издокарани, санитарите - прости, а болните - Бог да ги прОсти. Ииии, това, за "пренебрежително малка част" - за попадналите в тази част си е направо 100%. Ако един ден тази пЛандемия свърши, вероятно докторите отново ще трябва да полагат изпит за специалност, защото сега лекуват само с0п0ли.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 14 % ваксинирани сред заразените и днес 10 % сред починалите, това хич не е пренебрежимо малко.
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиват ги за статистиката. Най-вероятно с ремдесивир.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Довечера да пляскаме от балконите по този повод. И още пари за '' първа линия ''
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се ровите във вида антитела. Дайте статистика на повторно заразените и веднага ще стане ясно.
17
4
 
15
 
! Отговори
Шабиха преди 2 години
Тази "пренебрежимо малка" част починали ваксинирани са цели 10% от настанените в болниците ! При това от само 20% ваксинирано население. И изобщо що за "човек" трябва да си, за да говориш за починали хора като "пренебрежимо малко" ?
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава защо ревете да не натоварваме болниците? От тях очевидно няма полза. По-добре да си умират вкъщи хората. Щом не ги спасявате, защо да се мъчат допълнително?
15
2
 
22
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
А тогава защо му казват "Реанимация"??? По скоро си е Морга...
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане!!
13
1
 
9
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
До ая дали изобщо имат такъв, при тая висока смъртност? Май оставят болните на самотек...
12
0
 
18
 
! Отговори
Край преди 2 години
За преболедувалите не им било ясно пък за ваксините им било кристално ясно.