Проф. Витанов с прогноза: Тотален локдаун не се очаква

Базовото репродуктивно число на вируса е 1.11
5 ное 2021 14:20,
120
Проф. Витанов с прогноза: Тотален локдаун не се очаква
Кадър: Нова тв

Тотален локдаун не се очаква, обяви в профила си в социалната мрежа Facebook математикът на вече несъщестуващия Национален оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Той допълни, че базовото репродуктивно число на вируса към момента е 1.11.

"Шести ден под 1.3, обхватът на заразата расте, но растежът вече е бавен. Това се и очаква да продължи, докато съм в чужбина", коментира той. 

Още по темата
"Вторичния пик мина през октомври, както си беше предсказано (от един единствен човек обаче, нали така).

"Сега сме в "долината на плача" и като гледате починалите, разбирате защо го нарекох така този интервал.
След пречупения тренд в броя на регистрираните нови случаи се очаква пречупване на трендовете на активните случаи и на смъртността. Това се очаква да стане в седмицата между 14-ти и 21-ви ноември. Тоест, тогава се очаква да видим намаляащ брой починали на ден (вторниците не ги броим) и намаляващ брой активни случаи, тоест начало на разтоварване на здравната система”, допълни Витанов.  

“На прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост проблемната област в Западна България се възстанови”, заключи математикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
9
 
! Отговори
Бау Ганью преди 2 години
Менте математик пълен с папилома вируси ви говори за вируси. Що е то?
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагла журнаГлистка от БТВ към Волен Сидеров : " Вие ваксиниран ли сте"? Би трябвало Волен Сидеров да беше я попитал същото, журналистите би трябвало да са ваксинирани и със зелени сертификати, а не от екрана да призовават хората да се дупчат. Тия смотани медии не дават мнение на истински лекари и хора като доц. д-р Атанас Мангъров и Тодоров
38
10
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
не очаквах сертификата да сработи, но явно работи. Супер!
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грозен, противен комплексар, излива помия омразата си към хората, защото не се е реализирал въобще в живота, използва науката, БАН и тази здравна ситуация, за да прикрива неуспехите си.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** на снимката е механотехник към БАН, откога механотехници им се дава трибуна за здравни въпроси? Тоя е срам за БАН!
35
1
 
6
 
! Отговори
Крис преди 2 години
Браво, не че ме спира някой за нещо. Вчера седнах на вън на кафене и ми викат имаш ли зелен сертификат и казах не. Сложи ми кафе в пластмасова чаша и веднага да платя сметката сеедно не съм клиент хахаха. Зад мен друг го питаха за сертификат и той вика в колата е хахаха. Така, че няма проблеми. Живейте си живота.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тиквените професори, скоро всичките в общината ще ги парашутират.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Експертите: ... какво е това БезСимптомно Болен, щото тези 2 думи са Оскиморон,..та или си Болен, т.е. Симптомен или си Здрав, т.е. БезСимптомен. Всеки човек има 100-ци Хиляди различни Бактерии и Вируси в Устата и Носа си - там, дето ни тествате, та значи ли, че сме БезСимптомно Болни от 100-ди различно болести?! Или Измислихте за Пари, нова Напълно Фалшива Наука, заедна с Фалшивите Купени Медии и Фалшивите им новини!!" __________ Имах напреднал карцином без симптоми, случайно открит.
32
1
 
2
 
! Отговори
до Горан преди 2 години
Онкологичните заболявания са ужасно симптомни, хващането им късно е лекарска грешка!
31
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тотален Хахо :)))
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, бе, къде е Кунчев с трите вакcини? Бай Шuлe Кантарджиев, не се е обаждал скоро от под полата на FUNдъкова!
29
1
 
5
 
! Отговори
Горан преди 2 години
До ЕкспертитеТе измислиха изцяло нова медицина... аз също нямах представа, че при вирусите имало значение колко вирус си бил поел... Мислех си, че или си се заразил, или не си. А, то... Та, същото е и със безсимптомно болните... Има далеч по-опасни заболявания, които в голямата си част са безсимптомни и за това са толкова опасни, че се хващат късно и те са онкологични... Но тоя вирус...
28
1
 
8
 
! Отговори
А преди 2 години
преди дзва дена "кво" каза?
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещастен колун тип "тука има,тука нема".
26
4
 
9
 
! Отговори
Хари Селдън преди 2 години
Може ли да сметнеш кога е добре да сложим туршията. Направи един математически модел, така че за Коледа да е готова.
25
8
 
11
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Браво на големия пианист Витанов - постига практически постоянен делириум и напълно заслужава високото звание "Горький пропойца".
24
3
 
12
 
! Отговори
Експертите преди 2 години
искам да попитам какво е това БезСимптомно Болен, щото тези 2 думи са Оскиморон, ако не знаете що е то Оксиморон прочетете, та или си Болен, т.е. Симптомен или си Здрав, т.е. БезСимптомен. Всеки човек има 100-ци Хиляди различни Бактерии и Вируси в Устата и Носа си - там, дето ни тествате, та значи ли, че сме БезСимптомно Болни от 100-ди различно болести?! Или Измислихте за Пари, нова Напълно Фалшива Наука, заедна с Фалшивите Купени Медии и Фалшивите им новини!!
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи числата от тотото за неделя, хайде направи едно добро.
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе *** дърт козел изчезвай стигасте лъгали народа престанете и си дайте оставка проклети убийци бог да ви накаже най скоро време айде върветеси на майната долни лешояди няма да стане това което иска те долни ***
21
2
 
10
 
! Отговори
Христосков преди 2 години
Витанов, след като си отключил брадичка тип козелска, обръсни си главата, или я подстрижи късо! Така се носи козелска брада, а не приличащ на клошар!