В Солун: Гърците напускат ресторанта, ако влязат българи или румънци

Публикации в гръцките медии доведоха до напрежение
Обновена: 9 ное 2021 12:43 | 9 ное 2021 12:42, Елка Василева
171
В Солун: Гърците напускат ресторанта, ако влязат българи или румънци
Снимка: архив, БГНЕС

Публикациите в гръцките медии за фалшиви Covid сертификати от България и Румъния доведоха до напрежение и недоверие към клиентите от тези страни - засега само в Солун, предаде кореспондентът на БНР.

Местното здравно министерство изрично подчерта, че в Гърция се приемат всички европейски сертификати за ваксиниране.

Още по темата

Търговци и собственици на заведения в Солун изпратиха официално запитване към три министерства за конкретни препоръки как да реагират при клиенти със "зелени сертификати", издадени в съседни балкански държави. За много от тези страни има само медийна информация, че някои сертификати са фалшиви.

Собственици на таверни в Солун разказват за случаи, когато гръцки клиенти напускат ресторанта, ако в него влязат българи или румънци.

Подобно отношение е забелязано и в магазините, съобщават от Съюза на търговците в Солун.

От друга страна търговците подчертават, че имат постоянни клиенти от България и Румъния и не могат да реагират с недоверие към официални европейски сертификати за ваксиниране.

Те са наблюдавали, че заради пандемията хората изпитват страх към всеки срещнат, а и медиите "нажежават обстановката" с недоказани обвинения срещу здравната система на съседните държави, отбелязва кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
К преди 1 година
Гръкът се познава от раз по грозната си етиопска физиономия, претенцията да прави забележки и силно изкуствената, но недостигнала хармония женска суетност на жените от стила, колко сме почтени. Във всички сериали, когато има публичен дом, посетители са гърци, визирам Новите съседи, т.е. независимо и безпристрастно мнение, че гърците са прелюбодейци, двулични и умеят да заблуждават, че са добри...Зорба гръкът, който е убил цяло село, счита това за приключение.
143
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от 30 години всичко живо извън страната ни избягва заради добре бетонираната ни репутация на миризливи (чернички смукачи на социални помощи) и мързеливи комунистчета - отдавна стана СРАМНО да представиш някъде български паспорт. От ПЕТ години комунистическите лозунги и преврата на мОндрьо Путин - разкрачения, съвсеми изтрови и мъничкото промито мозъче в нашенеца - хайде пак бух! - в рОндьовото БЛАТО! изборите вече са СПЕЧЕЛЕНИ от Путин Байдънски и партийчето МУ от Кирчо и Коакорчо!
142
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък не се усетихте, че и "ваксините", и "образованието" са димки в носа ни, за да не се разбере как ВСИЧКИ трябва да гласуват за наш Лукашенко Радьов и негожвото партийче от двама джендери! Докато пРЕЗИЛДЕНтин е рОндьо - разкрачения между птьо и байдън - и НИЩО за България, ще се удавим в собствените ви сметки, студ и МИЗЕРИЯ - КОМУНИЗЪМ, сър!
141
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никой не изпитва никакъв страх, стига сте писали глупости смешни медиики хахаах
140
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости пишат!!! Няма такова нещо! Преди 2 дни се върнахме точно от Солун и всяка вечер бяхме на таверна. Иначе си искат сертификат, но само ако си в затворено помещение. Ние имаме, но сме пушачи и си седяхме отвън. Разбира се веднага ни включиха "гъбата" с газовата бутилка и беше супер!
139
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми на чворя
138
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не пускат българи в ресторантите им.
137
7
 
14
 
! Отговори
Чичо Тони преди 2 години
*** и преди пандемията го отбягваха. Никой не иска да комуникира с този необразован балкански плешив червендалест шкембелия. Да не говорим че често Гaне е и нечистоплътен, даже знам един който си слага нaсрaните слипове най - отгоре в сака за да не го проверяват на границата.
136
0
 
9
 
! Отговори
K преди 2 години
АХАХАХАХАХАХА, нас.р.а.н.и от страх!!!! Ама така е с тази постоянна пропаганда
135
7
 
11
 
! Отговори
AAA преди 2 години
гърците да си го турят. какво ме интересува мен
134
2
 
7
 
! Отговори
Боримечката преди 2 години
Много туркистанци тук. Ястребителят хем го похвалих, че говори добре български и той взе, че се изложи. Що така бе юнак турски.
133
8
 
26
 
! Отговори
Солун преди 2 години
е български град, беломорието е българско, а не гръцко
132
10
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
И англичаните напуснаха малко след като българите и румънците влязоха. А беше по-практично да изгонят *** от ЕС.
131
7
 
38
 
! Отговори
Е преди 2 години
нали са ваксинирани от какво ги е страх дори и да са с фалшиви сертификати тези до тях. То бива идиотизьм, ама вакснатите постигнаха нови граници на такьв.
130
3
 
11
 
! Отговори
гошо преди 2 години
шси го преместа
129
3
 
15
 
! Отговори
MAHARAJA преди 2 години
Под Елини да се разбира Данайци от Етиопия тоест н......гровци
128
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип гърците са българомразци, единствено братията от РСМ ги засенчва с омразата си.
127
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само си търсят начин да ни мразят. Я живеещите там българи да кажат зле ли се държат с вас, но кажете истината!
126
3
 
22
 
! Отговори
До 119 преди 2 години
То това и ДНК анализите го показват, а и преди две години един грък композитор си го каза ,че допреди 100 години на север от Лерин се е говорило само български.Само че със заселването на гърци от Мала Азия след 1922 , смесени бракове , прогонване на българите, асимилация, приток след разпадане на СССР на понтийски гърци са се измесили много.И да, наистина много и много добър материал ходи.
125
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко шубе ги тресе тия параноици хахаха